Regisztráció Blogot indítok
Adatok
édes pubikám

23 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
Soha nem mertem még kacsát elkészíteni a konyhában. Nagymamám csinálta mindig, fokhagymával és a tűzhelyen egy edényben. Megkérdeztem néhány rokonunkat, ők is így csinálják, itt falun ez a megszokott módszer. Arra emlékszem csak, hogy nagyon finom volt, de sokszor kiszáradt a hús. Én az Internetet…..
Egy nagyon egyszerű, ámde annál finomabb epres receptet osztanék meg most Veletek. Szuper akár reggelire, vagy uzsonnának. Tetszés szerint variálhatóak a mennyiségek. Én mindig imádtam a túrókrémet, a túrós desszerteket. Ez a kettő kombinációja. Hozzávalók: pár szem eper, vagy jó sok :) 25 dkg…..
Tudás vs látvány. Hitelesség kontra dramaturgia. Tanulás helyett cirkusz. Ezt kapjuk manapság a legtöbb „műveltségi” vetélkedőtől. Azért, hogy minél változatosabban teljen az idő, amit itthon a négy fal között töltünk, igyekszünk mindenféle programot kitalálni, így például elég sokat puzzle-özünk.…..
1. Sokkal tájékozottabb lehetsz, mivel a világsajtót is tudod olvasni. Nem csak a magyar oldalakról tudsz tájékozódni, így szélesebb lesz a látóköröd. 2. Idegennyelvű könyv sem akadály. Mindig van olyan, ami nem jelenik meg magyarul, vagy túl későn és már nem bírod kivárni. 3. Sokkal több…..
Ebben az évben lejár az útlevelem és a személyi igazolványom is. Gondoltam akkor megcsináltatom időben, ne kelljen kapkodni. Mindkét ügyre foglaltam előre időpontot a kormányablakba. Csak két külön napra sikerült, és nem is ugyanoda, de nem baj, mindkettő közel van. Az első időponton megjelentem…..
Már megint mindent akarok egyszerre. Mindenfélét tanulni. Hiszem, hogy ez sikerül is. Mostanában nagyon sokat levelezek a nagynénémmel. Nálunk a család nőtagjai nagyon hasonlítanak egymásra. A humorunk elég egyedi, de minden női családtagnak ugyanolyan. Jól megértjük egymást. A nagynéném jelenleg…..
Majdnem pontosan egy éve adtunk hírt nektek arról, hogy elindulóban az első egyetemi szinkrondramaturg (vagyis audiovizuális- és szakfordító) képzés az ELTE Fordító- és Tolmácsképző Tanszékén. Ez az évfolyam (akiket a fenti fotón is láthattok, egy kis vendéggel együtt) nemsokára zárja tanulmányait,…..
Gyerekkoromtól kezdve nagyon sokat utazok. Családdal is, barátokkal is, sőt az iskolámnak köszönhetően külföldi csereprogramokban is részt vettünk. Íme egy tízes lista azokról a helyekről, amik a mai napig élénken élnek az emlékezetemben. 1. Bodensdorf (Ausztria) A legjobb barátnőm itt él. Azt…..
Csak egy újabb olaszos hely – ezt is gondolhattam volna legyintve, amikor megláttam az első Bellozzot annak idején a városban. De komolyan, miért van ez? Oké Itália, Csáó Itália, Boungiorno Itália, Buona sera Itália, hagyjuk már. Mi ez az olaszmánia?..
Hónapok óta készülök ennek a bejegyzésnek a megírására. Amikor elkezdtem karikázni, tudtam, hogy erről írni akarok. Írni akarok a sportértékéről és a pszichológiai előnyeiről.  Egy ipartelepen dolgozom és itt az egyik épületben nyílt egy női mozgásstúdió. Megnéztem az órarendet, és az aerial hoop…..
Hétvégén disznóvágáson voltunk vidéken. Nálunk is volt régebben minden évben, de mióta nem élnek a nagyszüleim, már nem tartunk. De nagyon szeretem, a munkát és a hangulatot is. Megláttam a veséket a tányérban, és felajánlottam, ha senki nem kéri, mi szívesen elhozzuk és elkészítem. Mindig a…..
Nagyon megszerettem az édesburgonyát. Könnyű vele dolgozni és finom az íze. Már a sonka-kolbász-szalonna mellé is azt sütöttem a sütőben a normál krumpli helyett. Van két kedvenc receptem, azokat osztom meg most Veletek. Mindkettő egytálételnek mondható, bár az egyik tartalmaz húst, a másik nem, de…..
Most egy barátnőm történetét írom le, akivel óriási nevetésbe fulladt egy amúgy szomorúnak mondható történet, amit elmesélt. Többnyire mindenkinek van rossz szokása. Jelen esetben ez a szokás, ahogy a fiú nevezte, a flörtölés. Azt mondta, hogy az, hogy más lányokkal is kontaktál, az egy rossz…..
Nem szeretem, amikor azt éreztetik, hogy egy ünnep kötelező. Illetve az, hogy mit tegyél vagy éppen mit ne. Ezt éreztem évekig, amikor vasárnap misére "kellett" járni. Minden kornak megvan a maga sajátossága. Vannak dolgok, amiket nem szerethet egyformán egy 70 éves és egy 7 éves. Ilyen a mise is,…..
A futás a legegyszerűbb és legjobb sport, bár erről azért kétségkívül megoszlanak a vélemények. Vegyük csak a masszőrömet és az egyik orvost, akinél nemrégiben voltam. Az első azt mondta, ne fussak annyit, mert terhelem a lábam és az ereket. Az orvos ezzel ellentétben azt mondta, hogy minden…..
Születésnapi ajándékként egy athéni utat kaptam, de mire elhatároztuk, hogy melyik hétvégén menjünk, a repülőjegyek ára elég magasra emelkedett ahhoz, hogy átgondoljuk mi éri meg jobban. Nekem teljesen mindegy volt hová utazunk, így a páromra bíztam. Egyetlen kikötésem csak az volt, hogy új helyet…..
Sajnálatos módon már nincsenek közöttünk az anyai nagyszüleim. Az apaiak hála Istennek igen, megspékelve egy harmadik nagymamával is, nagypapám második házasságából.  Mi együtt éltünk öten, nagy boldogságban, sokat vigyáztak rám gyerekkoromban is, vittek az óvodába, megebédeltettek, játszottak…..
Téli nyaralásunk helyszínéül a Fülöp-szigeteket választottuk, azon belül is Palawan szigetét. Több ötletünk is volt előtte, de mindet elvetettük valamiért. Kíváncsiak vagytok, hogy mik voltak miért nem azok mellett döntöttünk? Akkor egy kis vitaindító: Maldív-szigetek, Seychelles-szigetek: azt…..
édes pubikám 2019.09.22 18:22:18
@studkell: Köszönöm a korrektúrát, mindkettőben igazad van. Azért örülök, hogy tetszett.
Édesapám fradista, így ahogy mondják a családban az én vérem is zöld. De én az az ember vagyok, aki nem szurkol elvakultan egyik klubnak sem, én élvezem a jó meccseket. Ami tegnap nem jött össze. Nem szeretnék sokat írni a tegnap esti meccsről, de a véleményem pár szóban kifejtem. Alig találtunk két…..
Júniusban Erdélybe utaztunk. Én eddig még csak egyszer voltam, tetszett, de az igazi szép tájakat nem láttam, a vidéki emberekkel nem beszéltem akkor, így nagyon vártam ezt az utat. A csíksomlyói búcsú idején utaztunk oda, szuper élmény volt a búcsú is. Kirándultunk a Madarasi-Hargitára, láttunk…..
Először 12 évesen voltam Bulgáriában, családi nyaralás keretében. Pár napot Szófia mellett töltöttünk a rokonoknál, egy kis faluban. Az utca utolsó háza volt az övék, utána már csak a mező és a patak, gyönyörű volt a táj. Mivel a falu teheneit itt hajtották le, így a szépségbe kicsit belerondított a…..
Nyár van, megindult az esküvői szezon. Budapest bulinegyedeit és a forgalmasabb balatoni nyaralóhelyeket megtöltik a felhőtlen, „ami itt történik, az itt is marad”-típusú legény- és lánybúcsús társaságok. Ők azok, akik szigorúan és nagyon ünneplik azt, amit csak (ideális esetben) egyszer lehet egy…..
Egy tegnap esti mondat adta az ötletet a mai témához. "Te főzöl a világon a legjobban." Mi tagadás, én is pont így gondolom :) Szeretem a saját főztömet, és mindig szeretettel főzök. Ez nagyon fontos. Minden csak így működik. Egyszer régebben a szüleim krumplit ültettek a kertben. Jött Bözsi néni…..
Milyen szép is a természetben madárcsicsergést hallgatni és kipihenni a városi élet fáradalmait! Kivéve ha kezdő horgász vagy és ultra jól csalizol, majd ennek köszönhetően 5 percenként kell felugrálnod, hogy kapás van! Az egyik horgászaton egy idő után már belefáradtam és átadtam a gyerekeknek a…..