Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gróf T

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Gróf T 2010.12.22 23:28:05
Asszem a mostani alkotmányunkban ennyi szól a médiáról!

Az (5) bekezdés elintéz mindent!

61. § (1) A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a véleménynyilvánítás és a szólás szabadságához, továbbá a közérdekű adatok megismeréséhez, valamint terjesztéséhez.

(2) A Magyar Köztársaság elismeri és védi a sajtó szabadságát és sokszínűségét.

(3) A demokratikus közvélemény kialakítása érdekében mindenkinek joga van a megfelelő tájékoztatáshoz a közügyek tekintetében.

(4) A Magyar Köztársaságban közszolgálati médiaszolgáltatás működik közre a nemzeti önazonosság és az európai identitás, a magyar, valamint a kisebbségi nyelvek és kultúra ápolásában, gazdagításában, a nemzeti összetartozás megerősítésében, illetőleg a nemzeti, etnikai, családi, vallási közösségek igényeinek kielégítésében. A közszolgálati médiaszolgáltatást az Országgyűlés által választott tagokkal működő autonóm közigazgatási hatóság és független tulajdonosi testület felügyeli, céljainak megvalósulása felett pedig az állampolgárok egyes, törvényben meghatározott közösségei őrködnek.

(5) A közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény, valamint a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól rendelkező törvény, továbbá a médiaszolgáltatások felügyeletéről szóló törvény elfogadásához a jelenlévő országgyűlési képviselők kétharmadának szavazata szükséges.
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Gróf T 2010.11.24 22:31:14
@kalman.kalman: nekem is ez a bajom! Sokan nem gondolják végig, hogy a Fidesz szerint a magánnyugdíjpénztárak az államnál rosszabbul gazdálkodnak a befizetett vagyonnal.
HA EZ IGAZ, AKKOR, MIÉRT VÁRJÁK EL A PÉNZTÁRAKTÓL, HOGY UTALJÁK ÁT A 2700 MILLIÁRDOT (EZ A HOZAMMAL NÖVELT ÖSZEG GONDOLOM).
Mikor az állami nyugdíjkassza üres.

Értsétek meg a pénztári befizetések és számlák nem virtuálisak, ezt bizonyítja, hogy a fidesz beépítette a költségvetésébe a visszalépők pénzét.

Az állami egyéni nyugdíjszámla csak virtuális lesz (mert holnap elköltik), így hozamot nem fog hozni.

Szerintem!
Gróf T 2010.11.24 22:34:07
@ó jaj: igazad van, de ebbe nem szabadna belenyugodni!
Gróf T 2010.11.24 22:53:29
@Viktus: amikor a fidesz megkapta a 2/3-ot én csak annyit mondtam, hogy ez igen!Most tényleg lehet alkotni, nem kell szarakodni egy törvényhozással. Igazából érdemi munkát csak többséggel lehet végezni sajnos Mo.n. Pedig sose szavaztam a fideszre, de olyan lehetőséget kaptak/szereztek, amivel reméltem tudnak élni.
Most nem ezt látom.
Hát igen az egyház: a pécsi püspök BMW 7-el jár, mohácsi szálloda!
Rendőrség: a fegyverügyintéző előadó hölgy, aki az irodából ki nem ment életéből és aktákat tologat (de papíron fegyveres) elmegy nyugdíjba 50 év alatt.

Jól kell helyezkedni, ez Magyarország sajnos.
Ez a Való világ. Ezzel az egy mondattal el is intézhetnék a posztot. Aki látta tudja miről beszélek, aki nem az meg kitalálta régen. De ne menjünk el szó nélkül amellett, hogy az ertéel tagadhatatlanul médiatörténelmet írt tegnap. Olyan gyönyörűen rúgták föl a…..