Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kolytyi

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    ..
kolytyi 2014.07.13 13:49:17
Nem rá gondoltál? www.youtube.com/watch?v=oU0Ubs2KYUI (és az egész szimfónia: www.youtube.com/watch?v=lQmkOQ59SJ0). Az MTV-ben adtak egy részletet a budapesti koncertjéből, ahol a saját Divertimento c. művét vezényelte kéz nélkül. Sajnos csak kép nélkül leltem meg: www.youtube.com/watch?v=jgZVEHFctNQ.
         " Az eddigieket összefoglalva azt mondhatjuk, hogy az ily módon bevezetett taxonómia az indikátor-relációból származtatott Galois-hálóra vonatkozik, más szóval, hogy egy szünkategorematikus rendszertaxonómiát, röviden Galois-taxonómiát definiáltunk (részlet…..
kolytyi 2014.07.05 17:14:53
kolytyi 2014.07.10 17:00:07
Van itt néhány kép a két ünnep közötti tunya semmittevésről és néhány az idei első sétáról. Ez itt Carlos egy ronggyal, amit azért kapott, hogy kutyaszagozza össze. Valójában minden kutyaszagú, csak a rongy nem. Mindenesetre féltve őrzi, jobb, ha rá sem néz a rongyra senki.…..
Pótgazdiság Nyaralás Borival 2012.07.29 22:10:19
Júliusban néhány napra elutaztunk Borival. Norgicseket nem vittük magunkkal, mert nagyon rosszul bírja a hőséget, és a melegben túrázásnak sem akartuk kitenni. Szerencsére egy másik ideiglenes befogadónál hűsölhette végig azt az öt napot! Nem bonyolítottuk túl a nyaralást,…..
  ..
kolytyi 2012.07.02 18:01:49
A fürdéssel kezdődött. Már eleve nem akarta, ezért többször be is menekült a lakásba. Pedig fürdeni néha kell, pláne, ha ilyen forróság van és ha valakinek (Norgi) ennyire hullik a szőre. Nem volt más választásunk, elkaptuk, lemostuk, aztán elengedtük. Ezután megrázta magát…..
kolytyi 2012.07.02 05:50:09
Amíg a kutyák aludtak, beleolvastam a naplójukba. Ezt írták a tegnapról:Carlos Ma is egész nap jó voltam. Sokat aludtam a nappaliban a csíkos kutyaágyon, amit a gazdi anyukájától kaptam. Szerencsére a kis hülye ezt még nem rágta szét, bár a sarkát már kikezdte. Mondjuk jobban…..
Norgi varrata sajnos csomósodik. T. vette észre kb. egy héttel a műtét után, hogy kisebb csomók vannak a hasán, végig a varrat mentén. Szombat reggel már vittem is a Balázshoz a kutyát. Elmagyarázta, hogy a gömbösödés alapvetően nem gond, de azért felnyitotta mindegyiket. Mivel…..
Visszatértünk, ismét! :)Reméljük, Nektek is jól teltek ezek a szeszélyes tavaszi hónapok. Nálunk gyorsan repül(t) az idő, bár cicaszemmel ezt nem egészen tudom megítélni. Voltunk oltáson még márciusban – erről apa írt is bővebben –, aztán rutinosan nélkülöztük őt…..
Miután a "Nagy kifogáskönyv"-ben semmiféle iránymutatás nem találtatott, elkerülhetetlen volt egy újabb túra D.Sz-szel. Kivételesen én késtem. Ezúton is elnézést kérek, bár tudom, hogy hiába teszem.Azzal a felkiáltással kezdtük a túra szervezését, hogy most…..
Zserbó cicánk 4 éves lett! Boldog születésnapot! :) ..
Délelőtt kertmenet volt, még éppen időben, az eső előtt értünk haza. A kutyák viszonylag normálisan viselkedtek, alig ugráltak a borsó- és hagymanövendékeken, ellenben Nándi talált egy sünt. Egyetlen vakkantással - azzal a semmivel össze nem téveszthető hisztis, szoprán…..
Szó, mi szó, meglehetősen elhanyagoltam a blogot mostanában. Igaz, nem is nagyon lett volna miről írnom. Nem születtek kiskutyák - mondjuk ez talán nem akkora csoda, és nem is lettek segítők sem az ebekből, bár kétségtelen, hogy a háztartásban keletkezett maradék étel és a…..
Pótgazdiság Diótörő 2012.04.18 20:25:00
Norgi újabban diót tör. Nem nagy mennyiségben, de rendszeresen. Eddig 2 hét alatt kétszer. Arról a kutyáról beszélek, akiről az elmúlt hónapokban a következőket írtam: "buddha", "tündér", "a békésebb állat" stb. Április 10. Az egész egy teljesen normális hétköznapon…..
kolytyi 2012.03.31 14:21:15
@Flúgatlan:
Nem változtat semmit.
21.§ d) így szól: "a tudományos munka módszereinek alkalmazásával készített, önálló kutatáson alapuló, új tudományos eredményt tartalmazó értekezés vagy a társadalom számára hasznos, új és a gyakorlatban hasznosított alkotás benyújtása."
Az alkotás lehet pl. találmány, új eljárás, szabadalom. Ennek a leírása nem az értekezés műfajába tartozik, azonban tudományos kutatómunka eredménye (is). Ráadásul az "új" jelző mindkét esetben ott van. Továbbá Schmitt műve értekezés próbált lenni, nem "alkotás".
Végül, de nem utolsó sorban, csak ez az interpretáció van összhangban a szabályzat alábbi passzusával, Schmitt védekezése nem:
"23. § (3) Amennyiben az egyetemi doktorátus odaítélését követően kiderül, hogy az értekezést más készítette, vagy az más személy munkájának (eredményének) illetéktelen felhasználásával készült , az Egyetemi Tanács a doktorátust, s az ezt tanúsító oklevelet visszavonja, az egyetemi doktorátusra utaló névmegjelölés használatát megtiltja, intézkedik a személyi igazolványból való törlésről, s a visszavonás tényét a Művelődési Közlönyben, valamint az OTSH Közlönyben közzéteszi."
Ez mindkét esetre vonatkozik.
Amikor elkezdtem a blogot írni, elsősorban az volt a célom, hogy a mindennapjaink és a benne (velünk) élő kutyák bemutatásával másoknak is kedvet csináljak a "pótgazdisághoz". Nem tudom, hogy ez mennyire sikerült, de remélem, hogy az ideiglenes befogadók köre ettől függetlenül…..
Pótgazdiság Félelmek 2012.02.29 10:50:00
Nagyon megrendített Rozina halála. Eddig nem akartam/tudtam Norgi betegségéről írni, de úgy érzem, hogy eljött az alkalom erre is. Amikor a Norvég hozzánk került, akkor már lehetett tudni, hogy nem egészséges. Az előtörténetet ismerve ezen talán nem is lepődtünk meg. Hogyan is…..
Norgi élete első Vizslatúráján járt a múlt héten. Sajna nélkülem, mert vasárnap dolgoznom kellett. Szerencsére T. fel tudott kelni reggel és mind a két ebet elvitte a csobánkai kirándulásra. A Norvégról ismét bebizonyosodott, hogy imád mozogni. Most már bizton…..
Carlos, Nándi, Pálcika Kutyapofik 2012.02.18 19:26:00
A mai napsütés után olyan furcsának tűnik, hogy ezeket a képeket tegnap hóesésben készítettem... Nándinak még mindig kölyökfeje van, nagyon szúr a bajsza, a szemöldökétől pedig rendszeresen röhögőgörcsöt kapok. Carlos még mindig puha és szép: ..
A nagy hideg miatt nyuszi bácsi átmenetileg beköltözött a kazánházba, és ma onnan vissza az eredeti helyére. Amíg én cipekedtem, takarítottam, pakolásztam, a három fiú a kertben nyargalászott. Egyre biztosabb vagyok abban, hogy a nyúl kutyának hiszi magát, vagy legalábbis teljes…..