Regisztráció Blogot indítok
Adatok
esszé

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem új keletű a Lágymányosi híd budai csomópontjának problémája. Lett is gyorsan új tábla, jöhet a mutogatás. Vélemények az azonos című írásunkról...
esszé 2010.11.21 14:11:34
A fiatalok hibáztak,ez igaz.
A gépkocsit vezető jogilag elmarasztalható lesz, de a szabályok megszegése mögé fog bújni minden olyan illetéskes, akinek a forgalom szervezés a szakmája és feladata.
Tudjuk, hogy minden dolog a világon lehet jó, jobb vagy akár rosszabb is attól függetlenül, hogy megfelel az előírásoknak. Nincs ez másképpen a forgalom szervezésében, vagy a KRESZ szabályok megalkotásában sem.
Tavaly az KRESZ módosítás kapcsán a TV-ben egy illetékest arról kérdeztek, miért nem vették be a módosításba az Ausztriában okosan alkalmazott hatalmas sárga figyelmeztető táblát, amit pontosan az ilyen helyeken állítanak fel a téves felhajtás utolsó megakadálíozására. A nyilatkozó azt mondta, évente csak néhány alaklommal fordul elő hasonló eset, ezért nem indokolt. Érdekes, ajóval nagyobb közlekedési kultúrájó országokban indokolt?
Én megdöbbentem akkor ezen a véleményen. Velem szembe már ráfordult egy idős házaspár az M1-en Győrnél a pályára Székesfehérvár felől. Én voltam az első érkező, alig tudtam az ütközést elkerülni. Látam a megdöbbent arcukat. Szerencsére itt nem lett tragédia.
Összegezve a véleményem, hogy nem eláég jogilag okosnak lenni. Nem elég a menők biztonságávak észt osztani, e4zt a szakmát is jól kellene csinálni, mert itt emberéletekről van szó. Ha egy terméket forgalomba hozatal előtt megvizsgálnak, azt a leg kedvetzőtlenebb használati körülményeknek megfelelően is elvégzik. Ez a helyzet a közlekedés szervezésben is. Akkor jó a kereszteződés, vagy kitáblázás, ha helyismerettel nem rendelkező, esetleg még gyakorlatlan vezető éjszaka esőben is időben észleli a jelzéseket.
Sajnos a magyar valóság nagyon szomorú, mélységes szakmai színvonal problémák vannak, nem belemenve, de pl. a sebességkorlátozások helyeit és mértékeit nézve is. Néha nyitott szemmel kellene az illetékeseknek a határ túlsó felén közlekedni, nagyon sokat tanulhatnának néhány út megtétele után is.
esszé 2010.11.21 14:58:53
@A kresz vajon mi?:
Ajó kitáblázás nam azt jelenti, hogy táblaerdőt csinálunk.