Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Garbo

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
AudioWorld Lóerők...alapjáraton. 2018.06.02 22:16:40
Mindez idáig nem sikerült túltennem magam az idei müncheni Show tanulságain. Talán mégsem volt annyira értelmetlen az idén is kilátogatnom, nem is gondoltam volna, hogy ennyire, ilyen hosszú ideig mocorognak majd a gondolataimban a leszűrhető – legalábbis egyféle gondolkodás alapján levonható –…..
Már elég régóta követem a 47Laboratory szárnyai alól kibújt japán Sparkler Audio dolgait, de csak vágyakozva, hiszen európában egyelőre nincs forgalmazója, így nem sikerült közelebbi kapcsolatba kerülnöm velük.  Tervben volt, hogy a kis 5 wattos integrált erősítőjét majd egyszer megrendelem, de hát…..
Garbo 2018.03.12 20:20:39
@Audiolife: Én nagyon hálás vagyok, hogy írtál anno a Sparklerről, mert nekem annyira felkeltette az érdeklődésem, hogy én felvettem a kapcsolatot Tsukahara úrral, mivel érdekesnek tartottam a kis teljesítményű bipoláris tranzisztorok használatát. Sajnos egyáltalán nem értek az elektronikához, de akkor is érdekesnek találtam. Leírtam neki, hogy mennyire érdekel, meg, hogy mennyire nincs pénzem :/
Rendkívül készséges volt, mindig másnapra válaszolt a leveleimre. Végül egy nemhivatalos kit termékét elküldte nekem, találó módon Mini Power Amp-nek hívta. Ez egy tasakos boríték volt, benne kézzel nyomtatott betűkkel írt építési utasítás, kézzel rajzolt kapcsolási rajza az erősítőnek meg a javasolt tápegységnek, egy nyákbeültetési terv, és a két csatornára való alkatrész (tranzisztorok, kondenzátorok, ellenállások, két potméter. meg rézlemezzel a megfelelő helyen befedett nyomtatott áramköri panel a pici lukakkal, kézi munka). 30000 Ft-nyi yent kért érte, ebben benne volt a 600 Ft-os postaköltség.
Aztán édesapám segítségével, sok kis ügyetlenkedős forrasztgatással összeállt az amúgy nem túl bonyolult szerkezet, egy 2 mm-es alu lemezből hajtottam egy u-alakú dobozt, még majd plexivel be akarom borítani a tetejét meg az oldalát, és kész. Egy kicsit búg, így a korábbi hangfalamat, egy DIY állódobozt, 4 Ohm-os 91 dB érzékenységú 20 cm-es TVM szélessávú hangszóróval, lecseréltem a húgom Hitachi mikrohifijének a hangsugárzójára, egy pici basszreflex-dobozra, 8 ohmos 8 cm-es szélessávú hangszóróval. Valószínűleg a 8 ohm meg az alacsony érzékenység miatt nem zavaró a búgás még alig hallható hangerőn sem. De persze a korábbi hangfalat is át akarom alakítani, a méretei megengedik, hogy egy Jordan Eikona MLTL 38-as jellegű dobozt csináljak belőle, csak Jordan hangszóró helyett Mark Audio CHR-70-nel, amivel egyébként Tsukahara úr is készíti a Diva minidobozt.
Ha lesz még valami érdeklődő kérdés erre a kommentre, akkor írok még. Mindenesetre 50 ezer forint alatt lett egy nagyon izgalmas hangú erősítőm, aminek én nagyon örülök, hála ennek a blogposztnak, meg Tsukahara úr megértő segítőkészségének.