Adatok
zsolo73
0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Disznótor - magyar étel, recept, sajt, hurka blog
Sertés kiválasztása - Milyen sertést vágjunk?
2007.10.21 02:51:00
A disznóölés az állat beszerzésével kezdődik.A beszerzés általában piaci sertésvásárlás: idegen, leggyakrabban egyszer látott termelőtől vesszük az állatot. Megesik, hogy a vásárló nem ért a sertéshez. Belső "sugallatokra", vagy külső rábeszélésekre hallgatva…..
zsolo73
2013.01.28 19:08:33
Nagyon nagy butaság, ha valaki nem vesz 100-120 kg felüli állatot! Manapság egy nagy fehér, lapály, vagy duroc, pietrain, hungahib, kahib fajta jó lehet. Ezek keveréke még inkább. 200-300 kg felett is remek a hús kihozatal, érett hús és zsír! 100-120 kg-os állat húsa , és zsírja nem érett! Én 400 kg feletti duroc x pietrain láttam, ettem. Nem volt rajta 150 kg mangalicának megfelelő zsír, de a húsa... A karaj mint egy anakonda, sajátunk volt!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz