Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hitelközvetítő

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Egyik autóhiteles olvasónk arra panaszkodott, hogy nem elég, hogy a múlt hónapban az induló részlet másfélszeresének megfelelő összeget kellett törlesztenie, a Merkantil Banktól kapott elszámolás szerint a brutális árfolyamkülönbözet miatt - a több mint két és fél éve…..
Hitelközvetítő 2010.11.18 13:10:14
Fix: szerződés kérdése. A Merkantil elég "genyó" a piacon. Jobb a BA, még jobb az Erste Leasing.
A kérdés azonban nem ez:
hogy jutott el Magyarország gyakorlatilag egy pillanat alatt arra a szintre, hogy a 147 Ft-os CHF-ből 210 Ft-os CHF lett?
Hogy lehet az, hogy a bankok deviza fedezet nélkül helyeztek ki CHF hitelt? Mert ez az egész kulcsa..
A devizahitel kihelyezésnek elvileg az az alapja, hogy annyi devizahitelt helyezhet ki a bank, amennyi devizája van a "széfben". Ergo megvette mondjuk a CHF-ot 120 Ft-ért nagy mennyiségben 2007-ben, majd kihelyezte okosan akkor, amikor mondjuk 145 Ft-ot kaphatott vissza CHF-enként 2008-ban. Máris nyert 27 Ft-ot.
A bankok azonban kissé túlzásba estek, s több devizaalapú hitelt helyeztek ki, mint amennyit a készleteik alapján kihelyezhettek volna.
Amikor a gazdasági válság kapcsán Magyarország megítélése romlott, a bankok a "hiányt" csak a bankközi devizapiacról tudták pótolni, az akkor már igencsak elszaladt árfolyamon.
Mivel ők gazdálkodtak felelőtlenül, így az árfolyam miatti veszteség is őket kellene, hogy terhelje, de ezt hárítják át ránk, ügyfelekre.
Mégis, mit gondoltok, miből van az oltári magas extraprofitjuk? Lsd. 2007-ben vásárolt deviza, 2010-ben beszedett forint...
Így nem nehéz az extra bankadót kigazdálkodni..
A hibát ott kell keresni, aki szemet húnyt a mesterkedéseik fölött. Úgy gondolom, simán megérdemelné, hogy az árfolyamdifferenciát vele fizettessék meg.
Erre azonban reményünk sincs, bár javasolnám az összefogást és jó kis próbaper indítását.
Úgy gondolom, hogy nem az ügyfél volt felelőtlen, hanem a bank és a bank képviselője, az autókereskedő, aki az ügyfelet lazán behúzta a csőbe! Most is éppen szerződés alatt állok egy pénzintézettel, de higgyétek el, hogy a felfogás semmit sem változott.
Akinek gazdasági érdeke diktálna a mesterségesen generált gazdasági válságot, az jól járt, és most is szedi a sápot.
Az övék minden felelősség, és az őket ellenőrző szerveké..

Elhatárolom magam, én csak úgy kötöttem ügyletet, hogy a bankkal szemben az ügyfél érdekeit igyekeztem képviselni és kiharcolni.