Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Samorost

519 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem sok kommentár nem kell, elég csak megnézni a képeket és a videót. Klassz idő, klassz társaság, klassz útvonal. Minden adott volt egy tökéletes első tavaszi közös tekeréshez. Igaz, hogy Feri kis híján feladta a János-hegyen, mert hangyányit erősre sikeredett a kezdés a Széchenyi-hegy…..
Serrenések Alig saras Margita 2023.02.12 23:59:00
A TTT oldalán nézem ki pár hete a Téli Margita teljesítménytúrát, aminek az útvonala épp a lakóparkunk előtt vezető piros jelzésen halad végig. Létre is hoztam egy "eseményt" a Serrenők FB csoportban, de túl nagy tolongás nem volt. Gyalogolni úgy tűnik senki sem szeret. Viszont Feri rám csörgött a…..
Domival felugrottunk snowboardozni a mátraszentistváni síparkba. Már szinte csurig volt a parkoló, mire délelőtt 11 után kicsivel felértünk, de azért akadt még pár hely. A parkolás (egyelőre) ingyenes, de a síbérletek nem olcsók. Cirka ugyanennyiért Donovalyban sokkal jobban kiépített pályák és…..
Ákos (Watthajtás bringabolt, Budaörs) invitálására nem tudtunk nemet mondani a január eleji napsütéses délutánon és nyomtunk pár kört a Nyakas-kő melletti enduro pályákon. Az esemény díszvendége Hege volt, aki amúgy az ifjúságot (köztük Domit és Leót is) oktatja a triálozás fortélyaira. A négy…..
Megint eltelt egy év, megint ideje összesíteni az idei (sport)teljesítményt. A sport tényleg erősen zárójeles, mert idén - a legutolsó, BuBa kanyart leszámítva - jellemzően rövid, "kirándulós" tekeréseket mentem, igazán komolyat nem. A helyzet akkor sem jobb ha a dolgokat a vállalások szempontjából…..
Serrenések BuBa Petivel 2022.12.29 23:59:00
Az idei év egyik bringás jó híre volt, hogy nyár végén átadták a Budapest-Balaton kerékpárutat, azaz a Bubát (avagy BuBát). Kis üröm az örömben, hogy a sajtóvisszhangja alapján nem épp veszélytelen sétagalopp a kiépített nyomvonal (lásd a hvg, valamint a telex júliusi, októberi és decemberi…..
Serrenések Pilis All Stars 2022.11.12 23:59:00
Hétvégén velem volt Domi és mivel már jóideje nyaggatott, hogy szeretne a Pilisben bringázni egyet, szombatra meghirdettem egy 30 kilis kört, reggel 10-es indulással a Két-Bükkfa-nyeregből. A tervezett útvonalra felfűztem a környék legklasszabb helyeit, innen jött az All Stars "munkanév". Három…..
Gyulával és Balázzsal az év legklasszabb tekerését hoztuk össze ezen a kellemes hétfő őszi délutánon. Az egész meló utáni tekerés az ő ötletük volt, én meg két kézzel kaptam a lehetőség után, lévén úgyis "projektszünetem" van. Nekem pont délben volt randevúm az állatorvossal Rudi begyulladt…..
Serrenések Börzsöny kiskör 2022.11.06 23:59:00
Nem telhet el év börzsönyi bringázás (vagy legalább kirándulás nélkül)! Ez pont jókor, október végén jutott eszembe. Mármint, hogy az idén még nem jártam a Börzsönyben. Ki is tűztem a vasárnapot, hogy addigra talán kedvezőbbre fordul a hétközbeni esős, szottyos időjárás. És közben örültem, hogy…..
Serrenések Semmering szezonzáró 2022.10.16 22:59:00
Dominak még év elején megígértem, hogy idén is fogunk bikeparkozni egy hasonlót, mint tavaly a Wexl-en. Aztán valahogy elment szinte az egész nyár bikepark nélkül. Bár én a szokásos csapattal júniusban letoltam a már hagyománynak számító Pass Portest és augusztusban Domival vettünk egy nyúlfarknyi…..
Serrenések Moli demoralizátor 2022.10.08 22:59:00
Ahogy nagy hadvezérünk, O1G mondaná, öt bátor harcos állt ma csatasorba, hogy legyőzze az inflációt és maga alá gyűrje az elszálló rezsi számlákat. Ja nem, az egy másik harc. Erre a csatára a Visegrádi-hegységben került sor. Na azért véres harcról szerencsére szó sem volt, bár alaposan…..
Serrenések Balcsi ride Szandival 2022.09.15 22:59:00
Megfűztem Szandit, hogy tekerjünk át Keszthelyre (és vissza), ami nagy szó ám! Odafelé pici ellenszélben egészen Balatonberényig jutottunk, ahonnan már nem reszkíroztuk a továbbmenetelt, mert eléggé sötét felhők kezdtek körbevenni minket. Egyszóval megfutamodtunk. Hátszélbe fordulva egész tempósan…..
Augusztusban megjárattam párszor a városi Cannondale-t. Ezek közül egy volt "rendes" edzőkör, azon meg is purcantam rendesen. Talán nem kellett volna rendes ebéd nélkül délután egykor nekiindulni összvissz egy kulacs vízzel a gatyarohasztó melegben. Mindenesetre olyan szintem megrogytam, hogy…..
Serrenések Fékmizéria karika 2022.08.27 22:59:00
Elmentünk egy Naplás körre Domival és Ferivel. Ebben semmi pláne nem lenne, ha nem cseréltem volna fékbetéteket a Bálnán elöl és hátul is. Csakhát hiába nyomtam vissza a munkahengereket, a hátsó fék elég rendesen befogott. A Naplás-tónál próbáltam megreparálni, de csak annyival lett jobb, hogy…..
Elvittem Domit Szlovákiába három napra, mivel Hegéék Poprádon tartottak edzőtábort, amire Domi is meghívást kapott. Zárójelben jegyzem meg, ez azért elég nagy szó és mutatja, hogy Domi mekkorát fejlődött a triálozásban fél év leforgása alatt. A kiruccanás előtti izgalmak is megvoltak, mivel…..
A tegnapi jól sikerült tekerésen felbuzdulva ma is mentünk egy kört. Ezúttal Panna volt a "túravezető", ezért Csömörről indultunk. A cél az AsiaCenter mögötti "ugratópálya" volt. Elég jó tempóban tekertünk el a Szilas-patakig. Kicsit keresgéltünk, mire meglett a "pálya", de mivel ez kimerült két…..
Délután kigurultunk a Naplás-tóhoz Domival, a tesómmal és Ferivel. Aztán a tó körüli tekerésből az lett, hogy elindultunk a tó melletti kis ösvényeken, kb. abba az irányba, amerre még ezer éve Kurucz Gabival tekertünk a péceli edzőkörön. De most csak az első "krosszpályáig" jutottunk, ott viszont…..
Volt másfél-két szabad órám, hát sétáltam egy kört a Nagy-Szénás körül. Az autót Nagykovácsiban tettem le a Szeles utca tetején. A piros jelzés itt indul el fel a Szénásokra. Első gondolatom az volt, hogy csak felugrok körbenézni és jövök is vissza, úgyhogy se enni, se inni nem vittem magammal…..
A júniusi féktelenül jó menet után tettünk még egy próbát a Kartfarmon, ezúttal bg_-ékkel. Az első két menetben Marcsi kivételével ment mindenki, az utolsóban csak hárman mentünk. Domi, bg_ és én. Ezúttal egész jók voltak a gokartok (fékük is volt), a 2-es, 3-as (igaz, ennek elszállt a hajtása az…..
Szlovákiában volt versenye Dominak, ezúttal én mentem vele. Elég népes magyar különítmény ment és volt olyan szlovák versenybíró, aki egész jól nyomta a magyart, úgyhogy nem éreztük elveszve magunkat. Maga a verseny pedig elsőrangú szervezés volt. Hat pálya, pályánként 3 kör volt a teljesítendő…..
Idén is megserrentük a Pass Portest. Igaz, pénteken nekem, Gergőnek és Turbinak csak egy fél nap jutott az szakadó eső és a temérdek sár miatt. Csíz, Miki és Zsozsó kimaxolták ezt a napot is, de az utolsó felvonón a jégesőben, 2 fokban, elázva nem volt őszinte a mosolyuk. Én ezt inkább kihagytam.…..
Szombaton napközben megnéztük Pannát a Csömöri XCO futamon (behúzott egy 2. helyet!), aztán este még trálozott Domi egy sort a lakóparkban és a máriabesnyői bazilika alatt. Hétfőn este (mivel Domi nálam velem volt még hétfőn is), még a hazaindulása előtt elmentünk megnézni a lakoparkkal szemközti…..
Domival és Lilivel kinéztünk pár menet erejéig a csömöri Kartfarmra gokartozni. A pálya szlogenje lehetne Cipollini után szabadon: "Aki fékesz, veszít!" :D ("If You Brake You Don't Win" - Mario Cipollini)Szóval, sok fék nem volt a gokartokon… Inkább semmi. Szerencsére baj nem lett belőle. Amúgy is…..
Serrenések Vasas-szakadék Ferivel 2022.06.12 23:59:00
Terveztem egy "rendes" kört a Visegrádiban, kb. 90 kilivel és 1500 m körüli szinttel, de a meleg megint betett nekem. Valahogy felvergődtem a Szentendre fölötti kő-hegyi turistaházhoz, amit Feri végtelen türelemmel viselt és a Vasas-szakadékig egész jól alakult a túra. Utána viszont ahelyett, hogy a…..
Na nem versenyeztünk, se Domi, se én. Csak kimentünk gurulni egy kicsit. De a bazi melegben pikk-pakk elfogyott az összes vizünk, úgyhogy egy kör után visszamentünk a kocsihoz. Utána Domi gyakorolt kicsit a BMW-vel a töküres Deathlon parkolóban. Pssszt! :) Képek: nincsenek Track: Garmin vs.…..