Regisztráció Blogot indítok
Adatok
22. az Elem.

0 bejegyzést írt és 309 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
22. az Elem. 2013.08.21 09:22:15
@Laci7000: @sefatias: @picket9:
kinek van ebben a vallási zűrzavarban igaza?
szerintem ezt a kérdést megelőzi egy másik kérdés:
hogy lehet az, hogy ennyiféle következtetésre juthatunk a "kinyilatkoztatott" alapján?
Please feel free to be offtopic.....
22. az Elem. 2013.08.01 10:01:08
@lone lamb:
ménem csinálja már?? mi a francra vár?? mi fog még kiderülni ami 500 évvel ezelőtt nem volt teljesen világos?? lehet hogy valaki aki erősebb mint ő, nem engedi neki? mert ha ő egy apa, akkor mindent meg kellene tennie a gyermekeiért, nem?
földön vagy égen tök mindegy csak csinálja...
22. az Elem. 2013.08.07 22:05:26
@ORION: én türelmes vagyok de addig gallyra megy az emberiség.
Jehova Tanúi egy új DVD filmet kaptak a nyári kongresszusukon. Az elmekontroll módszerekkel és agymosó technikákkal manipuláló film a leggyengébbeket célozza: a fiatalokat. A film kritikáját itt olvashatjátok. Filmkritika: A tékozló…..
22. az Elem. 2013.08.06 12:45:52
@man at work:

Szószátyárok Császára, Üdv!

Annyira szeretem, amikor valaki ezzel a stílussal akar "megmenteni".
Semmi könyörület, együttérzés vagy egy csipetnyi irgalom - semmi. Csak a zord, egyszerű irgalmatlan ítélet.És ez az összes vallás (JT-i is) ismertetőjegye. Ezt és ezt, így és így kell tenned, ellenkező esetben le súlyt rád az Isten. Megelőlegezve az ítéletet. De ezt a szeretetet a félelem motiválja.

Írod:"Vagy teljesen figyelmen kívül hagyják Istent.
Vagy idegen, Isten által semmire sem tartott isteneket imádnak és nekik 'áldoznak1.
Vagy látszatkeresztények.
Vagy ami a legfélrevezetőbb, saját hittársaink, akik talán még a rokonaink is, és bár ott vannak a gyüliben, de a szívük már távol van Istentől."

Hogy van benned ennyi bátorság? Hogy tudsz nyugodt lelkiismerettel ilyen súlyos ítéletet mondani? Ki hatalmazott fel erre téged?

És az idézetekhez:
"Szeretteim, mint jövevényeket és ideiglenes lakosokat buzdítalak titeket, hogy folyton tartózkodjatok a testi kívánságoktól; ezek azok, amelyek hadjáratot folytatnak a lélek (szellem) ellen." (1Pt 2:11)
Írja ezt Péter, aki köztudottan milyen hirtelenkedő ember volt.
Prédikálás közben egy testvér így fordult felém:" nem értem az Istent, mert egy ekkora erőt helyezett belénk, azután a törvényei által az egészet elfolytja bennünk. (a felesége nem kívánta a szexet, ő szegény meg nem sokat tudott kezdeni magával csak prédikált-prédikált).
Így van, fojtsuk el minden vágyunkat, ne akarjunk gyorsabban,magasabbra, erősebben. Így áll le a fejlődés.

""Élj a mának.", vagy igyekszel normálisan, becsületesen, Isten szeretetben végigélni ezt a pár évet? (Zsolt 90:10)"
Maga Jézus is tanította, hogy élj a mának."ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja."

És küldök is egy idézetet amit minden JT összejövetel előtt hangosan, lassan, tagoltan olvass fel magadnak, de másoknak is:
"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."

A kedvenc idézetem pedig ez:
"Nem hiszek abban, hogy létezik egyedül üdvözítő vallás, de abban hiszek, hogy minden vallás útján elérhető az üdvözülés.
Sőt hiszek abban, hogy ehhez még vallás sem kell." Laár András
Köszöntünk az oldalunkon! Ha boldog Jehova Tanúja vagy, akkor kérünk ne olvass tovább, hanem zárd be ezt az oldalt! Senkinek sem szeretnénk elvenni a boldogságát! Rövid bemutatkozás:  Mi megértjük, ha valaki őszintén úgy érzi, hogy helyesen értelmezi a Bibliát, miért…..
22. az Elem. 2013.07.31 23:03:05
@lone wolf: Az Istenek áldjanak!

Megható csodálatos prédikációt tartottál nekünk, szerintem többen meg is tértünk a szervezethez. Áldozatok bemutatásával, ajkaink tulkaival visszasunnyogunk a biztos meleget sugárzó nyájba, hamut szórunk a fejünkre és könyörgünk a szellemtől kinevezett emberajándékoknak, hogy járjanak közben az érdekünkben.

Azért ezt olvasd el:
www.origo.hu/tudomany/20120524-farkas-kutya-etologia-a-maganyos-farkasok-ritkan-elnek-tul.html

:)
Az Őrtorony 2013. augusztus. 15-i számában, a 8. oldalon olvashatjuk az „Olvasók kérdései” rovatban a következő kérdést: „Ülhet a kiközösített gyermek a keresztény szülei mellet az összejöveteleken?” Ez a mondat Jehova Tanúi gondolkodásmódjának a…..
22. az Elem. 2013.05.19 12:49:28
@kingdom:
a kiközösítetteknek össze kellene beszélniük és egy-egy nyilvánosra elmenni tömegesen, beülni a szamár padsorba, ügyet sem vetve az "igaz keresztényekre", és egymással beszélgetni. a program végén a lehető legközelebbi közterületen mondjuk a kijáratnál, szintén összejönni és kedélyes keresztény beszélgetést folytatni.
..
22. az Elem. 2013.05.07 18:15:32
@küzdős:
Én utána néztem, és itt egy hiteles tanúja ennek:
www.youtube.com/watch?v=TPSUZuWwauU :)))
Az én történetem ... Először is remélem itt kapok kapok olyan tanácsot meglátást vagy véleményt ami segíthet nekem. Kezdeném az elejéről.Összejöttem egy fiatal lánnyal nagyon kedves és csinos nála jobb emberrel még nem találkoztam. 3-4 hónap után elköltöztem hozzájuk nem…..
22. az Elem. 2013.05.05 22:37:13
@L.Erika: az elsőnél azért vigyázni kell a szákákra...
22. az Elem. 2013.05.05 22:37:43
@22es a Fabiciklis.: l-elmaradt
22. az Elem. 2013.05.07 10:18:18
@karalabe4:

Kicsit hiányolom azok hozzászólását, akik annyira védelmükbe vették egy másik cikk kapcsán az oktatást. Amikor is a téma az volt, hogy Jehova tanúi ellene vannak a továbbtanulásnak.

"Ami az egyiknek érték, a másiknak nem az. Nincsen olyan tanács, ami minden helyzetre ráhúzható lenne." -- de azért léteznek erkölcsi normák és szabályok, melyeket ha figyelmen kívül hagysz megbélyegez és kiközösít a társadalom. Újjal mutogatnak például egy 16 évesen megesett lányra, vagy összesúgva mondják egy szülő háta mögött: "tudtad, hogy a fia a fiúkat szereti?"

"Gondolj azért egy kicsit vissza a fiatalságodra, légyszi. Mégis milyen okosabb szóra hallgattál volna?" -- éppen arra gondolva írtam azt amit írtam, mert én onnan jövök ahová ez a két balgatag megy.
Okosabb szó azoktól jön/jött akik élettapasztalattal rendelkezve a legjobbat szeretnék a gyereküknek.
Úgy nevezik őket: SZÜLŐK. Akik a hibáik ellenére mégis a megélt tapasztalatukból merítve terelgetni próbálják gyermekeiket, hiszen ez a dolguk.
Ezt majd csak akkor érted meg teljességében, ha lesz gyereked, és eléri a kamaszkort. Addig ebben a kérdésben még magad is gyerek vagy, akármit olvastál vagy tanultál, és akármilyen idős is lehetsz. Ezt mármint a szülőséget át kell élned, mert addig amit mondasz erről annak nincs hitele.

Vagy talán még a szülői tekintélyt is megkérdőjelezed?
Mert akkor nyugodtan szót emelhetnél az ellen is, hogy egyre nagyobb számban már az óvodában hittanra járatják a szülők a gyerekeiket. Vagy legyen spártai nevelési rendszer. Hét éves korától vegyük ki a szülők kezéből a nevelést és intézményesített keretek között egységes irányelveket kapjanak. Mert ezek a semmirekellő szülők nem tudnak bánnia kölykeikkel. Mondjuk ettől már nem vagyunk messze.
www.campusonline.hu/kozbeszed/partvonal/3910-megoldas-a-bentlakasos-iskolak.html#.UYi3IUomMWE

"Az idősebbek sem mindig hitelesek a fiatalok előtt, mert az életük nem mindig támasztja alá a "jó tanácsok" valódiságát." -- egyáltalán nem az a lényeg, hogy mit mondasz a gyerekednek hanem az, hogy ott vagy vele amikor át kell mennie a gyermekkorból a felnőttek világába. Ami manapság elég nehéz, és egyre nehezebb mert némelyek a fene nagy szabadság és jogok követelésével kihúzzák például éppen a szülők alól a talajt.

"Sokféle megoldás létezik, mindenkinek a magáét kell megtalálnia, mert csak azzal lesz boldog." -- ha ez a megállapítás igaz lenne annyi boldog embernek kellene járnia az utcán, de a valóság az hogy egyre boldogtalanabbak, sajnos.

"A fiatalok meg fogják találni a módját, hogyan kezeljék a helyzetüket, mint ahogy eddig is megtalálták." -- kétlem, mert még egy 18 éves ember is csak gyerek, csak éppen vehet szabadon dohányt meg alkoholt. Ja meg szavazhat. Egyébként meg csak éppen a fenekét nem kell törölni kakilás után.
Barna Zoltán szakdolgozata a Baptista Teológiai Akadémián, amelynek témája Jehova Tanúi "Mit tanít valójában a Biblia" című könyvének elemzése. A dolgozat PDF formátumban   exjt.hu..
22. az Elem. 2013.04.30 20:24:36
@névtelenül:
Ezen szép gondolatok megszületéséhez semmi de semmi szükség a szervezett vallásra, sőt!
Pontosan megfogalmaztad az érzéseimet.
22. az Elem. 2013.04.30 22:04:09
@névtelenül:
www.youtube.com/watch?v=vmtmSX_bUFw
42:25-46:24 a kedvenc részem, ha gondolod nézd meg.
22. az Elem. 2013.04.30 22:41:27
@névtelenül: hány olyan ember van mint Péntek?
Sziasztok! Az elmúlt hetekben nagyon sokat gondolkoztam JT közösségén melynek immáron 20 éve vagyok a tagja. Sokat gondolkoztam azon, hogy végül is mi az ami ebben a közösségben tart engem. Barátok? Érdekes ez idő alatt olyan őszinte és igaz barátra nem leltem itt aki tényleg…..
22. az Elem. 2013.04.26 19:19:11
@EveH:
Ezért destruktív szekta, mert szétszakítják az alapvető emberi kapcsolatokat, a hit köntösébe bújva, és a szeretetről papolva.
Hivatkozva Jézusra aki azt mondta "aki jobban szereti családtagjait mint engem az nem méltó hozzám".
Ezzel a hivatkozással tönkre vágnak családokat.
Nálunk  a gazdasági válság közepette. Mikor vannak olyan testvér családok akiknek napi 1.500-2.500 Ft-ból  kell megoldaniuk a betevőt. Külön kerti, zárható parkolót építünk Bakos A. körzetfelvigyázó testvérünknek. Nyilván egyszerűbb lett volna, ha a már…..
22. az Elem. 2013.04.21 08:20:25
@sefatias:
Kardos Papa nekünk is nagyon tetszett.

Ifjú házasok voltunk, két kisgyerekkel lepukkant társasházban levő szoba konyhás rákospalotai lakásunkba hívtuk meg ebédre. Én mivel olyan volt a munkám, haza tudtam ugrani erre a "jeles" eseményre.
Miután jóízűen elfogyasztottuk az ebédet én visszasiettem a munkahelyemre, otthon maradt a feleségem meg a két gyerek a vendégünkkel.
Egyszer csak Kardos Papa végigvágta magát a hitvesi ágyunkon "szeplőtelen házas ágy" felkiáltással, és szundizott egy 10 percet.
Feleségem meg a két gyerek kerek szemekkel figyelte az eseményeket.
Kicsit fura volt, hogy ez a "nagy" ember akit a 90- es évekbeli nagy Bételtakarításra is alkalmaztak milyen emberi tudott lenni.
Sziasztok,Elnézést a teljes névtelenségért, de túl magas kiváltságom/kinevezésem van, hogy bármi konkrétat megadjak magamról.Először is értékelem, a sok kutató munkát amit abba fektettek, hogy régi Őrtornyokat ástok elő, és összehasonlítjátok a mostani kiadásokkal... De…..
22. az Elem. 2013.04.14 10:36:24
@ORION: nem
Miként gondolkodnak a hírös város vénei? Előzmény itt: Quod licet Iovi, non licet bovi Folytatás: *** 2013. március 25. Szia Mari! Ahogyan ígértem utánanéztem a tombolával kapcsolatos információknak és megkérdeztem az érintett vén társaimat is, akiknek bővebb…..
22. az Elem. 2013.04.03 20:18:52
@tatooo:
Figyu!!
Nem tudsz valakitől vagy valakiktől felvételeket beszerezni erről az ominózus eseményről?
Biztosan akad valaki aki szívesen megosztaná ezeket a felvételeket.
Vicariussal meg ne vitatkozz, mert komp akart lenni, de nem komp lett.
Valahova feltöltöd megadod a linket és nézzük. Aztán röhögünk. :)
Én ezt csináltam egy temetésről, ami elég ciki volt az itteni véneknek. :)
A JW.org nemrégiben azt a feladatot adta a Tanú gyermekeknek, hogy állítsák össze a bibliai Lót feleségének halálát bemutató képet Évtizedeken keresztül számos Tanú gyermek rémálmaiban megjelent  a Teremtés könyvének beszámolója Lót feleségéről. A történet…..
22. az Elem. 2013.03.24 13:01:26
@Vicarius: Értékelésem

"Amennyivel magasabbak az egek a földnél, annál magasabbak Jehova gondolatai, a mi gondolatainknál."
- Akkor minek akarja, hogy megértsük?? Fizikai, tökéletlen, földhözragadt, korlátok közé szorított agyunkkal, az Ő fenséges, fényességes, szent, fizikai felett álló egyéniségét.
Ez olyan, mint amikor a kutyusomnak akarom kifejteni mire gondolt a költő amikor azt írta:
"Boldog órák szép emlékeképen
Rózsafelhők usztak át az égen.
Legmesszebbről rám merengve néztek
Ködön át a mármarosi bércek."

"Ezt Sátán is látja barátaim és ezért ülteti a szívekbe ezeket a kételyeket!"
- Ha Ő félreérthetetlenül fejezné ki magát, senkinek a szívében nem lenne kétely. De ez a titkolózás, bújócskázás, bibliai rejtvényfejtő az igazi oka a kétkedéseknek.

"Ezek a kérdések csak meg akarják gyengíteni az Istenünk iránti bizalmunkat!"
- Vannak kérdések, amelyeket nem teszünk fel, mert félünk a választól. (Agatha Christie.)
- Igen a lényeg, hogy mindent úgy fogadjunk el ahogy és amikor a hűdebölcs kinyilatkoztatja. A tanítás Isteni, de a benne levő hiba emberi. Én meg most jöttem a falvédőről.

"Ne akarjuk úgy látni a dolgokat, ahogyan nincsenek!"
- Miért hogy vannak a dolgok?
- Nem halnak éhen az emberek?
-Nincs létbizonytalanság?
-Nem raknak családokat az utcára?
-Nem halnak meg gyermekek gyógyíthatatlan betegségben?
-Nincs háború?
-Félelem, rettegés?
Dehát kérem, Ő maga írja saját könyvében: "Aki tudna jót cselekedni de nem teszi bűne az annak."
Ki az aki a legjobb jót tudná tenni? Tudom má mingyá megteszi, csak még egy pár napot kell várni, csakhogy nála egy nap ezer év.

"Az Isten szeretet! Aki ezt nem hiszi, vagy tudja, az nem ismerte meg Istent!"
- Nem is tudjuk megismerni, mert a végtelen örök élet alatt se tudjuk megismerni teljesen.
- Azért, mert ez le van írva egy könyvben attól ezek csak szavak maradnak, de a tapasztalt tények egészen mást mutatnak, vagy nem?

"Engem az Őrtorony Szervezet képes megnyugtatni ezen a téren is, ezért nem kételkedem a felvetett dolgokban, hiszen azok emberi filozófiák, okoskodások, amiket kerülni kell az igaz keresztényeknek."
- Mindig legyenek kételyeid. Ha abbahagyod a kételkedést, akkor az azt jelenti, hogy megálltál az utadon.
-Engem meg a nyugtatók tudnak megnyugtatni amit azóta vagyok kénytelen szedni, mióta kicsinált a Zrt. helyi, szellemtől kinevezett, Isteni szeretettől vezérelt vezetése.

"Ez van! Szerintem (bár ezt a szót nem szeretem)!"
- Eszed nem eszed, nem kapsz mást és kuss legyen (bár ezt a szót nem szeretem)
- "Ha a szervezeten kívül vagy, meghalsz. Ha a szervezeten belül vagy akkor pedig nagyon kell igyekezned, hogy ne halj meg." - Resign
22. az Elem. 2013.03.24 13:30:24
@Awakenings:
Tudnál bibliavers nélkül is érvelni Toronyőrbácsinak?
Csak amolyan józan paraszt ésszel.
Mert tudod addig hiába hivatkozol a bibliára, amíg az a beszélgetőpartnerednek nem tekintély.
svtor Azt akarták, hogy a babánk meghaljon! - Paul Blizard és családja története..
22. az Elem. 2013.03.16 11:48:03
@Laci7000:
Nem érzed, hogy az Úr akarata egyre nagyobb mértékben van meg. Ez az Ő akarata, mert ha nem az övé lenne már régen véget vetett volna neki, mint ahogy egy példaadó Családapához illő.
22. az Elem. 2013.03.16 11:50:16
@bornagain:
Mondjuk Vicariust összezavarni elég nagy feladat lenne, mert már zavarodott.
22. az Elem. 2013.03.16 12:02:29
@bornagain:
Kiképezve lehet, de érvek nélkül nem sokra jut.
Sefatias Aki bűnös, az gonosz is? 2013.02.24 07:00:07
Kik is a hitehagyottak? Miért lettek azok? Nagyon nehéz kérdés. A Johnny blogján olvasott, beküldött élettörténetekben nem csupán a hitnézetekben, és a testvérekben való csalódásról , megbotránkozásról olvasunk. Bizony a gyülekezetet elhagyók jelentős része valódi bűnnel…..
22. az Elem. 2013.02.28 11:23:05
@sefatias: Isten őrizzen attól hogy vitatkozzak, de erre az Ádámos bűnbeesésre miért nem vonatkozik az Ezékiel 18:20? Vagy az itt olvasható alapelv meg az Ádámmal kapcsolatos alapelv Forrása nem ugyanaz?
22. az Elem. 2013.02.28 12:04:31
@sefatias:
De hát az ember kreatúra, és ebben a kreációban hány % nekem betudható és mennyi az Istennek?
Mondok egy példát, sőt maradjunk a cikk témájánál. Mindenkiben adott a szexuális vágy, az benned van, és hatalmas erő.
Miért van bennünk, miért ilyen erős, miért tinédzserként tör rá mindenkire?
Aztán amikor engedsz a beléd helyezett törvénynek akkor rögtön lecsapnak rád: BŰŰŰŰNÖS!!!! kiáltják. Nézd meg mit ír itt meg itt a Biblia.
De kérem én készített vagyok, engem csináltak, teremtettek. Ami működtet hajt engem az bennem van, kezdettől.
22. az Elem. 2013.03.01 23:13:23
@bornagain:
ha ezt megnézed, talán megérted mit akarok mondani.

www.youtube.com/watch?v=9voVr_7-nuo
Sziasztok! El szeretnék jönni Jehova Tanúi egyházból 15 éve keresztelkedtem meg majd úgy 4 éve volt egy csúnya ügyem a gyülekezetben elváltam a volt férjemtől nem volt jó házasság már a kezdetektől fogva sem engem egy "barátnőm" kényszerített ebbe a kapcsolatba nem akartam…..
22. az Elem. 2013.02.22 22:23:38
@Nóra Balogh: Szeeervusz Erzsike!
Legyélkedves ideírni a gyülekezeted pontos nevét, mert akkor sokkal könnyebben ki tudunk közösíteni és nem kell fárasztanunk a besúgóhálózatunk tagjait, hogy feldobjanak téged. Köszike. :)
22. az Elem. 2013.02.22 22:45:57
@világítótest:
Férfiként:
"Ha személyesen tudnánk találkozni, lenne pár konkrét tanácsom is"
Ez már egy párkereső oldalakon is elmenne. :)
Ha Jehova szent szelleme irányítja az Őrtorony Társulatot, akkor miért olyan lassú az új fejleményekről történő információnyújtásban?  2012 minden bizonnyal egy nagyon eseménydús év volt az Őrtorony Társulat számára. Nem csupán felfedték a “Hű és értelmes rabszolga” magyarázatának egy teljesen új…..
22. az Elem. 2013.01.11 15:10:29
@leslie07:

Kedves Leslie!
Már megint ugyanabba a zsákutcába mentél be.
A múltkori vacsorás összejövetelünkön a "sátánpapozásért" kellett bocsánatot kérned azoktól akiket ezzel megbántottál.

Emlékszel?

Most újra leragadsz szavakon, kifejezéseken Pál úgy írja "szócsaták", és vergődésedben megsebzel mindenkit aki a közeledben van.
Szinte látom ahogy összeszorított szájjal vered a billentyűzetet, és azt mondod: majd én megmutatom nekik, mi a szentírási gondolat.

De így nem hagysz helyet annak akit annyira védelmezel, Istennek és az Ő Szellemének.
Vagy nem tartod annyira hatékonynak Istent és a Szellemét mint magad?

Jézus tanácsa, hogy ne ítélj. Miért ne? Mert ha te ítélsz akkor te is ítélet alá esel.

És még egy. Gondolj bele, mikor könnyebb az embereket megtéveszteni ha:
1. az igazságok közé elrejtesz egy kis hazugságot vagy
2. minden amit tanítasz színtiszta hazugság?

Szerintem a Zrt az első verziót választotta.

Testvéri üdvözlettel: J
22. az Elem. 2013.01.11 15:24:56
@Johnny Joker:

nem te voltál az aki annyira erkölcstelennek ítélted az
Acta-t.

www.youtube.com/watch?v=2CNibFDxo5M
Ma már szinte minden ügyet telefonon is el lehet intézni. A legtöbb szolgáltató cégnek van telefonos ügyfélszolgálata, amit ha felhívsz, akkor otthonról, egy kényelmes fotelből simán el tudod intézni az ügyeidet. Nem kell bemenni, sorban állni stb. Viszont ennek is megvan az…..
22. az Elem. 2012.11.07 10:14:47
@Thyatira:
Csak ítélettől fröcsög amit írsz!
"Ha nem hagytok fel a szervezet ócsárlásával el fogtok pusztulni".
Persze nem nyíltan ezt írod, ez csak a gondolatod.
Álszenteskedő megfogalmazásod megmutatja, ki mozgatja a rád kötött szálakat.
Jó tanítvány lévén hasonlóan körmönfontan fogalmazol, és melléfogalmazol mint a mestered a VT. Igazából nem mondod ki amit gondolsz, mint egy egyenes ember,de szavaid mögött mint mestered szavai mögött is ott bujkál a valós gondolat, amit te is számtalanszor ismételgettél el velem együtt. Aki nincs a "szellemi bárkában" arra pusztulás vár.

Akkor szájbarágósan:

Jónás történetét azért idéztem példaként, hogy lásd nem tudjuk végül hogyan dönt Isten egy bizonyos esetben.
Nem Jónás van ebből a szempontól a középpontban, hanem Ninive lakói.
Isten elhatározta, hogy 40 nap múlva elpusztítja a gonosz várost, és ennek bejelentésére küldte oda Jónást.
Írod:
"Jehova soha nem változtatta meg a kijelentéseit,mindig tartotta magát,ahhoz amit az emberek elé tárt."

Tényleg?! Ha vennéd a fáradtságot és magadtól elgondolkoznál a történeten VT szálak nélkül láthatnád, Isten azt mondta elpusztítja a várost aztán mégse pusztította el. Mert lakói megtértek. (Saját meglátásom:nem tartom valószínűnek, hogy áttértek volna Jónás hitére, és ez természetesen további kérdéseket vet föl)

Éppen ezért kívánta a saját halálát Jónás, mivel nem teljesült be a prófétálása.

Írod: "végül belátta Jónás,hogy helytelenül szemlélte Isten parancsát,alázatosan beismerte helytelen gondolkodását,és azok következményeit,és nem sokkal később másként cselekedett" - tényleg?

Jónás utolsó szavai nem ezt tükrözik:
„Jogosan haragszom én, mindhalálig!”

Figyu: milyen könyv van a kezedben? Lapozz már az elejére, az áll ott: BIBLIA?
22. az Elem. 2012.11.07 11:48:41
@sefatias:
gondoltam hátha...
22. az Elem. 2012.11.07 12:05:22
@sefatias:
Arra gondoltam, mennyi idő kell ahhoz, hogy valaki másképpen közelítse meg a dolgokat, mint akkor amikor nap mint nap átöblítik az agyad amíg bent vagy.
Bevallom még ma is rajta kapom magam, hogy ugyanazokat a kliséket hajtogatja az elmém, nagyon nehéz.
Sefatias A szeretet, és a Hitető 2012.10.31 13:39:01
  Szeretet.  A keresztény felekezetek egyik legfontosabb, ám közben legelcsépeltebb szava. Az ókorban a pogány rómaiak irigykedve nézték a keresztényeket, és kiáltottak fel: „ó, nézzétek, mennyire szeretik egymást!” Ma is minden keresztény felekezet büszkén hirdeti, hogy…..
Képzeld el, hogy felszállsz egy buszra a családoddal és elindultok egy rég várt vakáció felé. Azt ígérik, hogy egy gyönyőrű, meleg, napsütéses helyre fogtok érkezni. Amint szálltok fel a buszra, a kezedbe nyomják a jegyedet, amelyen jó néhány bekezdésnyi, apró betűs írás…..
22. az Elem. 2012.10.24 23:17:57
@Válassz!:

Köszönöm a válaszodat, bár nem kértem ebben a témában eligazítást!
Azért ha már így összefutottunk, kérlek világíts rá a Lázár és a koldus történetére lélekhalandóság szempontjából.

(tetszett a "jó szelvényt vettek a lottózóban" meg a "Zombik első világtalálkozója" tanítás.)
22. az Elem. 2012.10.24 23:21:12
@sefatias:
na itt egy nyelvész, uhhhh..
szeretem ezeket az igealaki névelő nélküli főneves jelzőket mert így már tisztul a kép.....
22. az Elem. 2012.10.24 23:26:14
@sefatias:
hosszan írta, de a lényeg, hogy a testek tűntek elő amikor földrengés volt aztán akik látták ezt elmondták a városban másoknak, ennyi csak 3 km hosszúságban, hogy teljesen meg legyünk győzve, ne csak félig.
Nem rég felkeresett emailben egy ex-JT, azzal a kérésével, hogy tegyek ki a blogunkra néhány levelet, melyeket közvetlenül az elkülönülése előtt váltott régi ismerőseivel.  Kérésére hozzá kell tennem, hogy ismerőse tud helyesen írni, és nem tudja mi történt vele…..