Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kotányi Bikanyál

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Megérkezett az Aranyélet harmadik évadának legújabb előzetese, de emellé egy nagy bejelentése is volt az HBO-nak: október 14-én az HBO GO-n rögtön elérhető lesz mind a 8 epizódja a sorozatnak. Az eddig megjelent előzeteseket itt lehet megtalálni, láthatólag sötét fordulatot vesz a történet, ami a…..
Sziasztok! Meg szeretném osztani veletek egyik ismerősöm történetét. Ő fiatal pályakezdő, ezért 2, 5éve nincs munkája, egy év munkanélküliség után jogosulttá vált segélyre, ezt jelenleg már másfél (!!) éve kapja, de se az önkormá   nyzat, se a mn. központ nem…..
Tavaly júniusban diplomáztam. Azóta sajnos folyamatosan álláskereső vagyok. Lassan a depresszió, a kétségbeesés, a reménytelenség és a magatehetetlenség lesz rajtam úrrá.Olyan érzés, mintha nem kellenék senkinek.   A barátommal 5 hónapja lakunk együtt. Mindent Ő fizet.…..
Kotányi Bikanyál 2010.11.17 22:04:01
Igen, ismerős a helyzet.
Ugyan én nem diplomás vagyok (OKJ-s szakma), s csak idén júniusban röppentem ki az iskolapadból.

Tisztában voltam a helyzettel, hogy pályakezdőként nehéz lesz. Bár én kereskedelmet tanultam, s az is a szakmám, s mivel a város tele van üzletekkel úgy gondoltam maximum 0,5-1 év alatt találok. A nagy francokat!

Kulturált ember lévén elvárom ezt másoktól is. Így például engem kifejezetten zavar, hogy legtöbbször csak telefonszámot vagy e-mail címet találok. Az e-mail cím a legelterjedtebb. Munkakör, e-mail cím, amiből nem is tudsz asszociálni, hogy vajon melyik kereskedelmi egység is lenne. Oké, elküldöm az önéletrajzomat, de azért valahol frusztrál, hogy fényképes, s személyes adatokkal még annyit se kapok, hogy "megkaptuk, értesítjük". Pedig nem olyan nagy ördöngössék "inkognito" módba váltani a levelezőt, s egy csokorba szedni a "nem nyert" kategória győzteseinek e-mail címét, s legalább valami sablonszöveget szétküldeni. Akkor van a másik, a telefonos. Ott ritkán rázzák le az embert, többnyire személyesen menjél el. Volt pár ilyen eset, s ebből összesen egyetlen egy olyan volt, amikor személyesen a munkáltatóval találkoztam, s nem csak az eladónak adtam le a kinyomtatott önéletrajzot, s mentem további dolgomra.

Az osztályomból ezzel az végzettséggel egy valaki dolgozik. Ő is csirketelepen.
Mondjuk én még a családomtól nem kaptam meg ezt, amit a posztoló. Ellenben mástól igen. Öt hónap tudom nem sok (lesz ez még hat, nyolc, tizenkettő is szerintem), de azért igencsak felbosszant, amikor a nyugdíjas szól be, aki évek óta felveszi havonta a kis juttatását és megy is kocsmába. Vagy olyan, aki protekcióval jutott be valamelyik munkahelyre ismerős által, vagy szét tette a lábát vagy valakinek bezavarta a lompost... És ilyenek ítélkeznek...