Regisztráció Blogot indítok
Adatok
belsun (törölt)

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hely: Magyarország / Börzsöny Időpont: 2010.01.30. Túratársak:  Kóczián Tibor Szekeres Gábor Varga Béla  A GPS által rögzített útvonal adatai: hossz         emelkedés     süllyedés…..
belsun (törölt) 2010.11.17 19:54:51
Szia Kócos!

Mi is ismerjük egymást, nemrég kaptam tőled egy DVD-t a klubban.
Minket már vitt el lavina, igaz, hogy nem a Börzsönyben, hanem a Mátrában, de kisebb, amolyan minilavinát már a Budaörs feletti Szállás-hegyen is sikerült produkálnunk.
A mátrai eset röviden: legalább 5 éve történt, 120 cm-es hó volt, emiatt is mentünk oda, mégpedig a Sas-kő északi oldalában található nagyon meredek ösvényre. Persze ösvénynek nyoma sem volt, gázoltunk a tökig érő hóban. Az első meglepetés akkor ért bennünket, amikor a hátul jövő barátom egy fához érve megcsúszott kicsit és jó hosszan (4-5 m biztos volt) lezúdult egy alaplavina két fa között, mintha késsel vágtak volna le egy darabot egy tortából.
Mentünk tovább, majd megelégeltük ezt a kínlódva egyensúlyozást a meredek oldalban és négyen egyszerre elindultunk lefelé. Elöl mentem egy barátommal, mögöttünk a két társunk. Egyszer csak azt vettük észre, hogy csúszunk, de úgy, hogy a közvetlen környezetünkhöz képest állunk, azaz jön velünk egy nagyobb hótábla. Elég röhejesnek tűnt elsőre, hátranéztünk, és két társunk is velünk együtt utazott lefelé. Azért ahogy elértünk egy sebességet már nem volt annyira vicces, lenéztem, hogy minek megyünk neki, mi lesz ha betemet minket, de végül lent lassulva szépen megálltunk. Hát ennyi. Néha elmesélem, de általában olyan fejet vág mindeni erre a történetre, mintha legalábbis ufonautás sztorit adnék elő.
Üdv: K (a szertárból)