Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SDB (törölt)

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tudatlanok voltunk, egészen ezidáig úgy tűnt, hogy Kormányunk a sötétben tapogatózik és csak a hatalmát építgeti. De be kell látnunk, hatalmasat tévedtünk. Egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy végre érdemes lépések történnek az egyre rohamosabban erősödő svájci frank, a…..
Elkeseredett nép, besült dühében, Forradalmat robbant a szavazófülkékben. Ígértek nekik fű-fát s minden jót, Nyolc évnyi szolgasorból elég volt. Érik a fákon a Vérnarancs, Lépj át az államiba, ez parancs. Demokrácia talaján autoriter-fű szikkad,Ha meglesz a mandátum,…..
SDB (törölt) 2011.01.02 14:46:55
@transformer2:

Tényleg jó. :-)
A mai napon jutott eszembe egy apró gondolat, ez igazság szerintem nem is politizálás, inkább ideológiai kérdés.Jó dolog-e, hogy a fogyatékkal élőt nem mint partnert, hanem mint beosztottad kezeljük? Hiszen egyáltalán nem hülyék, megérzik, amikor aránytalanság van a…..
SDB (törölt) 2011.01.02 14:41:44
Kedves Member!

Szerintem a hierarchia alapvetően szükséges, mert nagy szervezeteket (legyen az vállalat, társadalmi intézmény, város, ország vagy bármi más) hierarchia nélkül kezelni, irányítani fizikai képtelenség.

Ugyanakkor igaz az is, hogy az emberek esetlenek, kicsinyesek, gyarlók, tudatlanok, tökéletlenek. Így döntéseik, cselekedeteik is azok. Így lehet az, hogy egy fogyatékkal élőt "hülyének" nézik, pedig nem az.
Ahogy sok felnőtt "hülyének" nézi a kisgyermeket is és "atyalapatyalázva", gügyögve, eltorzított selypító módon beszél vele, holott a gyerek teljesen normális, csak hát még gyerek és esetleg nem tud beszélni illetve válaszolni. De attól még értelmes emberként kellene kezelni. Mint ahogy a fogyatékkal élőt is.

Szerintem a probléma nem a hierarchiával magával van, hanem alapvetően velünk, emberekkel... :-(
Intellektuális és empatikus képességeink tekintetében óriási különbségek vannak egyes embertársaink között ...

Hierarchia az emberi törtélem során mindig létezett. Még az ősközössőgben is (törzsfőnök, sámán, legerősebb vadász, vének tanácsa stb.)

A történelmünk mindig arról szólt, hogy volt egy vezető/uralkodó réteg és voltak "alsóbb" rétegek. A kérdés csak az, hogy az egyes rétegek közötti távolság mennyire nagy és az egyes rétegek maguk mennyire szélesek.

Nyilván annál egészségesebb lehet egy rendszer minél kisebb a távolság az egyes társadalmi rétegek között, illetve az egyes rétegek nagysága minél közelebb van egymáshoz.

Attól tartok, hogy a világ, melyet jónak/szépnek/elfogadhatónak tartasz csak elméletben létezhet és gyakorlatban soha. Ettől függetlenül tisztelek és becsülök mindenkit és minden olyan kezdeményezést, mely jelen világunk berendezkedésének javítását célozza. Nemes és nagyon nehéz feladat. Szerintem sziszifuszi, de szerencsére nem mindenki gondolja így. :-)
hozamkorlát Könnyű préda 2010.09.27 08:00:00
Úgy tűnik, hogy végleg elmúlt a nyár, annyi a tikkasztó hőségnek, nekem meg jól ittmaradt egy bor, ami pont oda passzolt volna...Haraszthy Vallejo Sir Irsai 2009Egy nyári lakásbúcsúztatóba voltunk hivatalosak, beugrottam indulás előtt a Borfaluba hűtött borért, gondoltam folytatom…..