Regisztráció Blogot indítok
Adatok
woland07

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A reaktív kutyával kicsit bonyolultabb sétálni, mint egy nyugodt példánnyal, mivel sokféle környezeti ingerre idegességgel vagy fenyegetéssel válaszol. A kellemetlen következményeket tudatos felkészüléssel és egy kis óvatossággal kerülhetjük el. Jön egy másik kutya, jön egy…..
   Kora reggel elkeseredetten támaszkodok a ruhásszekrény ajtajának, miközben átjárja a tudatomat a zsigerből jövő, frusztráló érzés, hogy az egész napom el van cseszve, pedig még hét óra sincs. Rekkenő hőség lesz ma is, jó lenne valami könnyű nyári holmit felvenni, ami…..
Jó pár hónapja olvastam egy cikket az amerikai Lenore Skenazy-ről (a blogja: freerangekids.wordpress.com), aki a gyerekek szabadságának, szabadon mozgásának szószólójaként a saját kilenc éves gyerekét egyedül hazaengedte metrózni New Yorkból külvárosi otthonukba, amivel oly…..
Munkagépek dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd úti 2885 méter hosszú kerékpárút építési munkálatain. Hat helyszínen indított kerékpárút-fejlesztési programot augusztusban a Budapesti Közlekedési Központ, a budapesti kerékpárút-hálózatot mintegy 700 millió forintból csaknem…..
Charlie Sheen új rekordot állított be a Twitteren, amikor 1 nap alatt 1 millió követőt szerzett. A mi Deutsch Tamásunknak egyelőre még csak 25 követője van a Twitteren, de biztos vagyok benne, hogy nem sokáig lesz ez így ... ha annyi nőt nem is fektetett meg, mint Charlie Sheen…..
woland07 2011.03.29 08:58:13
@Secnir:
Miért is? Mivel ütközik? A képviselőséggel, a kereszténységgel, vagy a közszerepléssel?
Olvasgatom itt a bejegyzéseket, és - bár jómagam ateista vagyok és konzervatív - eszembe jut egy bibliai elv: az vesse rá az első követ, aki maga sem vétkezett.
Érdekes lenne tudni, hogy a kommentelők közül, akik "követ vetnek" másokra (és itt most nem csak Dajcstomira gondolok), hányan élnek makulátlan életet. És ha itt most az a válasz, hogy "de ők nem közszereplők, nem képviselők..." stb., akkor én csak annyit mondanék: lehet, de apák, anyák, testvérek, tanárok, pékek, köztisztviselők és bolti eladók - olyan emberek, akik valakinek, valakiknek fontosak, mérvadók, akiknek a véleménye, viselkedése valakinek a számára fontos. Lehet, hogy nem 10 millióan látják, amit csinál, csak tízezren, esetleg ötszázan, de ugyanolyan minták, és ugyanúgy érvényesek rájuk a keresztény értékek, mint másra.
A másik problémám állandó és örök kérdésként vetődik fel bennem minden nap: vajon az embereknek miért érdekes mások élete, magánügyei, vagyona? Itt nem csupán a politikusokra gondolok, vagy a vérlázító vagyonszerzésekre - hanem azokra a "celebekre", akikkel tele van a sajtó (én csak a címlapokat látom, mert utoljára úgy 10 éve volt a kezemben bulvárújság, televíziónk nincs, a neten pedig tudatosan kerülöm a szemetet). Miért fontos, hogy (na most kellene ide egy név, de nem tudok... megvan!) Oláh Ibolya milyen pólót vett fel, vagy Stahl Judit elvált a férjétől? Ennyire unalmas az élet? Ennyire nem tud mit csinálni az ember, ha munka után hazamegy? Ennyire szürke a saját világunk? Akkor tessék felemelni a fenekünket, és elindulni színes ceruzáért, festékért, bármiért, és színt vinni bele!
A harmadik problémám a stílus - ami ugye maga az ember. Olvasgattam a kommenteket - nem mindet, arra nincs időm, de amit láttam, pont elég volt. Anyázás, bunkózás, mocskolódás - pro és kontra.
Egyebekben meg aki politizálni akar, aki úgy gondolja, jobbá tudja tenni az országot, vagy a települést, ahol él, álljon ki, és politizáljon. És ha megválasztják, tegye a dolgát!

Bocs, hogy hosszú lett, és ha valakit megbántott, azért is elnézést.
woland07 2011.03.29 10:43:40
Basszus (bocs!), erre az öngólra nem számítottam :-)
De azért abban egyetértünk, remélem, hogy a családban, különösen a gyerekek előtt tett megnyilvánulásaink hatása sokkal többet nyom, mint amit egy politikus, vagy bármilyen közszereplő tesz. Azzal nevelek, és ha jól csinálom, nem lesz belőle hülye politikus. Vagy csaló "üzletember". Vagy kisstílű bűnözőcske. A nyilvános megszólalásokat a gyerek nem figyeli, nem érdekli, nem is érti.
Persze nem akarom a nyilvános megszólalások súlyát csökkenteni - hiszen a közember számára már az őskorban is a vezérek viselkedése volt a mérvadó. Csak nem érzem annyira súlyosnak a dolgot. Minden korban volt "politikai megmondó ember", aki kimondta, botrányt okozott, felháborított, megnevettetett.. Minden korban kell ilyen - csak most kicsit jobban a szemünk előtt van az internet által.
Neki ez a szerepe. Nem hiszem, hogy nincs egyeztetve a párt vezetésével, sőt, tovább megyek, még azt is meg merem kockáztatni, hogy a beszólások előre tervezett kis szúrások. Amik ülnek - hiszen itt ez a blog, a kommentek, ergo: foglalkoznak vele az emberek.
Az sem kérdés, miért Deutsch lett a "megmondó ember", hiszen ő mindenki számára ismert, külsőre is lázadó típus, politikai tevékenységét illetően pedig jelenleg "outsider".
Gondolj bele: az "outsiderek" közül Áderhez, Szájerhez, Surjánhoz nem illik ez a szerep, Gál Kingát, Glattfeder Bélát, Győri Enkikőt, Gyürk Andrást és a többieket meg a kutya sem ismeri.
Nem mellesleg: minden párt felismerte már a világháló adta lehetőségeket - blogolnak, twittereznek, facebookoznak.. A nyilvánosság befolyásolásának új módszerei. És működik. Hiszen minden politikus netes megnyilvánulását követik, kommentelik, megosztják..
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
Váratlanul, a korábbi években NEP és ZBR néven futó pályázatok helyett kazáncsere programot indít a kormány Egy, a lakosságot célzó komoly energetikai program kidolgozása évek óta meghaladja az aktuális kormányok képességét. Ha elő is rukkolnak valamivel, az olyan mint a…..
Amikor e sorok íródnak, nagyjából 300 ezer hektárt borít belvíz Magyarországon. Ennek a hat Budapestnyi területnek körülbelül a fele termőföld. Százmilliókat költünk a védekezésre, s hogy mekkora kár keletkezett vagyonban és terményben, az majd csak a későbbiekben derül ki.…..
woland07 2011.02.11 16:45:16
@aeidennis: Jogos. Ezért kell(ene) megszüntetni minden olyan "járandóságot" (még az elnevezés is szörnyű!), ami a semmiért jár. És ezért kellene az embereket, akik valamilyen oknál fogva elvesztették a munkájukat, benntartani a munkában, hogy ne szokja meg a semmittevést. Biztosan tudod Te is: ha túl sokáig nem dolgozol, már nem tudsz visszaállni a napi 8 órás melóba.
Nekem egyébként van olyan ismerősöm, aki 2 diplomával, egy csődbe ment vállalkozással most egy autómosóban dolgozik - de dolgozik!
Indulás előtti napokban derült ki számomra sok apró részlet arról, hogy a debreceni fellépés körül akad némi félreértés a szervezők és közöttünk. Konkrétan az, hogy mi vagyunk a szervezők, a Lovarda gyakorlatilag csak a helyet adja. Plakátolni, vagyis arra embert szerezni,…..