Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vanek úr61

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez a blog felvállaltan nem foglalkozik aktuálpolitikával, de a kínai miniszterelnök látogatásával kapcsolatban néhány gondolatot megeresztenék:Eszembe jutott Hofi Géza aranyköpése, amikor azt ecsetelte, hogy nálunk ugye évtizedekig azt szajkózták, hogy a kapitalizmus haldoklik,…..
Az előző posztom utáni kommentekből tanultam egy érdekes jelzőt: „szíjjártópetyai”. Ahogy ez a politikában lenni szokott, már a definíció megfejtéséhez sem mindegy, hogy honnan nézünk a szóra. Én azt mondom: a jobboldallal nem szimpatizáló kommentelő meghatározása…..
Mozgalmas nap ez a mai. Egyrészt MSZP kongresszus, másrészt melegfelvonulás, mellegellentüntetés. Először is megkockáztatok egy gyors értékelést, erre a kongresszusra (is) illik az a képletes mondás, adtak a szarnak egy pofont. Mindenki mondta a magáét. Akárcsak a focimeccsen. A…..
Vanek úr61 2011.06.19 07:53:19
@Steve_Jobs: "... és azzal basználak szájba"

Hiába no, Freud bácsi nem volt hülye. Az elfojtott vágyak előbb-utóbb kitörnek.
ProgBlog Pintér, a pedagógus 2011.06.02 20:45:00
Pintér Sándort sokáig rendőrként tartotta számon a magyar köztudat (nemzettudat???), majd lett belőle belügyminiszter – meg állítólag már is, de ez most nem téma. Azt viszont sosem hittük volna róla, hogy láthatóan sokoldalú tehetsége öregségére a pedagógusi pályára…..
Vanek úr61 2011.06.03 12:42:14
Vanek úr61 2011.06.06 08:35:14
@Vértes László: Te mondtad, hogy a politikát hatalomra játsszák, és azt is, hogy Fleto 1 nagy trükköt dobott be, nevezetesen azt, hogy a nemzetgazdaság 2006. évi valós rossz állapota ellenére - ezen állapotot valótlanul jobb színben beállítva - hazugsággal újraválasztatta magát. Igen, ezen nincs mit vitatni szerintem sem.

De mindeközben megfeledkezel arról, hogy Orbán ugyanúgy élt 2010-ben ezzel a finoman szólva hatalomtechnikai eszközzel, valójában hazugsággal, mint Fleto 2006-ban, csak most - tanulva a korábbiakból - neki hittek jobban. Neki sem kellett volna.

Akkora naivitást nem feltételezek Rólad, hogy azt hinnéd, miszerint Orbán nem volt tökéletesen tisztában az ország 2010-es állapotával. Ne feledjük el, hogy Varga Mihály volt ekkor az OGY Gazdasági Bizottságának elnöke, hivatalból kötelessége volt ismerni az ország gazdasági állapotát, és ehhez minden eszköz (információ, irat, stb.) a rendelkezésére állt. A csontvázazást csak a buták szemfényvesztésére találták ki, szükségszerűen ki is fulladt érdemi eredmény nélkül.

Nos, Orbán ezen adatok ismeretében ígérte kolbászból a kerítést (nem kell megszorítás, csak mi színre lépünk és minden jobb lesz, stb.). És most itt vagyonk a rendszerváltozás óta legdrasztikusabb megszorítócsomag elején, és nem tudjuk, hogy a végéig mét mi vár ránk.

Összefoglalva, jó tanítványa volt Fletonak, sőt "mesterét" - nála még nagyobbat hazudva - lepipálta.

És erre jött rá az a rengeteg - általam előbbiekben felsorolt - rengeteg trükk, Te elintéztél annyival, hogy az kirakati dísz csupán. Ebben nagyon nem értünk egyet!
Vanek úr61 2011.06.06 10:13:36
@Vértes László: Szerintem az első mondatodban van a lényeg: Magyarországon az nyer, aki hihetőbben tud hazudni. Sajnos.

Van igazság a a további véleményedben is ( ("Ha 2014-ben rosszul áll az ország ..."), de egyrészt ez egyrészt csak "vízszintes" pályára igaz, másrészt ha csak ennek lenne jelentősége, akkor azt mondanánk a cél szentesíthet bármilyen eszközt.

A történelemből tudjuk, hogy mindez hova vezethet.
XII. Vazelin Pornóapátiban celebrál castingot, majd áldást oszt az análrózsa minden irányába. A Magyar Análitikus Egyház híveinek sokasága várja a hazánkba érkező análpápát. XII. Vazelin nem először jár Magyarországon, az előző körútjáról készült „Full Anal…..
De jó, hogy Török Gábor megírta a "Nincs garancia" című posztot, legalább nekem már csak ajánlani kell. Egy ponttal vitatkoznék, picit: "A különbség persze nem elhanyagolható: az MSZP 2006 előtt kormányon csapta be a választókat, a Fidesz 2010 előtt ellenzékben…..
Vanek úr61 2011.05.17 08:25:51
@KG2000: "A Fidesz lényegében nem hazudott. Orbán megmondta a kampányban is, hogy 1 millió munkahely."

Majdnem igaz, amit írtál. A probléma csak az vele, hogy pillanatnyilag nem plusz 1 millió munkahely, hanem plusz 1 millió munkanélküli "létesítése" folyik. Igaz, ez utóbbit sokkal könnyebb megvalósítani.
Varánusz Éljen Május elseje! 2011.05.01 06:08:00
Oly korban életem én e földön, mikor az ember úgy elaljasult, hogy önként, kéjjel tölt, nem csak parancsra, s míg balhitekben hitt és fetrengett részegen, röhögött az elméjét borító kényszerképeken. Ez a kicsavart Radnóti vers jutott eszembe a mai napról. Igen, oly korban…..
Vanek úr61 2011.05.01 12:13:57
@gyilkos fűegér: Ott a pont.
  „Egy asszony, aki azt ismételgette, nagyon fél, és azt kérte, a neve ne is szerepeljen cikkünkben, azt vette észre, hogy az egyik „betyár” be akar mászni hozzá. Többen kiabálni kezdtek, a férfiak visszafutottak az utca másik végéről, ebből alakult ki a…..
Vanek úr61 2011.04.28 08:31:50
@jan: Végre egy józan hang az ordibálók után.
törökgáborelemez 351. She? 2011.04.18 02:45:09
Bár már többen és többször javasolták, eddig még nem írtam Tétényi Éváról. Elsősorban azért, mert szándékaim szerint ezen a helyen nem a személyes szimpátiám szelektál; azzal foglalkozom, ami fontos, jelentős és lényeges a magyar politikában – akár tetszik (nekem…..
A rendvédelmi dolgozók a belügyminiszter tiltása ellenére egyenruhában vonultak a Parlament elé, hogy jogaikat követeljék. Becslések szerint több mint tizenötezren vettek részt a megmozduláson. A tűzoltók egy transzparensre ezt írták: Mi a macskát is mentjük, de velünk a kutya…..
Vanek úr61 2011.04.18 09:47:44
@Androsz: "Egyébként rendvédelmisek ne balhézzanak az utcán. És ne szegjenek parancsot, főleg. Vagy ez mostanság már állampolgári jog náluk is? Ők az államhatalom maga, tehát tessék arra ügyelni, hogy az ő számos kiváltságukat és kivételezettségüket nem birtokló köznép is tartsa magát a rendhez."

Érdekes amit itt írsz. Mert akárhogy csűrjük-csavarjuk is a szót, ez nem más, mint egyfajta TÖBBLETELVÁRÁS, amit a rendvédelmisek munkájához, illetőleg életviteléhez fűzöl. Nemcsak Te, rajtad kívül még nagyon sokan. És tegyük hozzá: alappal. Továbbá ez a fajta többletelvárás messze nem csak az általad idézettekben merül ki. Sőt!

CSAKHOGY! Az nem járja, hogy egyik oldalon többletelvárást támasztunk, amit a másik oldalon többletjogokkal nem ellentételezünk.

Különösen így van ez, ha ezen többletelvárásokat és az ellentételezésükként szóba jöhető többletjogokat olyan - a rendvédelmisek jogállását meghatározó - törvény szabályozza másfél évtizede (a korábbi azonos tartalmú több évtizedes szabályozást felváltva), amely ismeretében a rendvédelmi hivatást választani készülő jelentkező döntött a felszerelésről.

Elhiszem, hogy azok közül akik csak a többletjogokat látják (tegyük hozzá: ezt sulykolja most a kormánypárti "közszolgálati" és kereskedelmi média)sokakat frusztrál ez a "kiváltság".

DE! Az nem járja, hogy a csak a kasszánál reklamáljon a szerződésszerű munkát elvégző személy megrendelője (az állam). Ha nem tetszik neki a fizetség mértéke, kössön új szerződést, de azt csak a jövőre érvényesítse, ne pedig - mint már nem először - visszamenőleg. Az új szerződésben (törvénymódosításban) pedig ügyeljen a kötelezettsége és a jogosultságok értékarányára. Aki így szerződik (szerel fel)az később nem fog reklamálni (demonstrálni).

Ennyi, és ilyen egyszerű, legalábbis jogállamban így szokás.
Vastagbőr 2012-re készülnek? 2011.03.25 09:31:00
A Nemzeti Konzultáció, a ráköltött 1 milliárd és sok ezer munkaóra mégis csak megérte. A közel 1 millió válaszadó 85%-a elutasította, hogy a gyerekek után szavazati jog járjon a szülőknek. Az utolsó pillanatban jött ez az eredmény, mert ez már szerepelt az…..
Sárdobáló Fasiszta alkotmány 2011.03.23 07:00:00
Szeretik az ilyen címeket, kedves kormánypárti képviselők? Mert én sem. De ez lesz, ha ilyen ügyesen befarolnak ebbe a saját gyártmányú zsákutcába. A Jobbikkal alkotmányozni? Nagyon kínos, nagyon kínos. És ki tehet róla? Nyilván az a csúnya ellenzék (mármint az igazi, az LMP…..
Vanek úr61 2011.03.23 11:32:48
@Zozi79: "Egy lófaszt. Pár év múlva az emberek többsége arra sem fog emlékezni, hogy 2011-ben új alkotmány született. Megváltoztatni pedig nem fogják tudni (mármint a parlamentben)"

Remélem, hogy valóban nem fognak rá emlékezni, de egészen más okból: A rövid életű pártalkotmánynak még az emlékét is ki akarják az emlékét is ki akarják majd törölni a fejükből.

A zárójeles megjegyzésed rossz képzeteket kelt, ne legyen rá szükség, mindenkinek azt kívánom.

Amit pedig utána írsz a 2/3-os többség legitimációjáról az nem más mint vegytiszta fideszes cinizmus.
Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte…..
Biztosan mindenkinek megvan a címbéli kisfiú: Brüsszelben pisilget folyamatosan – és tudvalévő, hogy alkalomról alkalomra átöltöztetik: más-más ruhákat adnak rá.”…De hogy jön ehhez Magyarország és miért hasonlítjátok egy pisilő gyerekhez? Hiszen ekkora…..
Vanek úr61 2011.03.08 12:09:56
@LiberGon: Igen a rend valóban fontos a demokráciában is. De NEM ALAPJA a demokráciának.

A rend sokkal inkább jellemzi a totalitárius, ill. az autokrata államberendezkedési formákat.
Vanek úr61 2011.03.08 12:16:40
@midnight coder: Kérlek, olvasd el figyelmesen a hivatkozott hozzászólásomat.
Vanek úr61 2011.03.08 13:17:00
@midnight coder: A "rend", mint állapot valóban fontos. Minden államberendezkedésben. Egyfajta rend nélkül államról sem beszélhetünk. Eddig mindenben egyetértünk. Ha így vesszük - elismerem -, akár még alapja is lehet a demokráciának.

A különbséget én mégis abban látom, hogy az egyes eltérő államberendezkedési formákban más súllyal esik latba a rend. Vannak (első hsz-emben említett)államberendezkedési formák, amelyeknél a rend az egyik legfontosabb sajátosság, úgy is mondhatnánk, hogy az a hatalomgyakorlás differentia specificája, míg más esetekben az csak egy - a többi szükséges elemmel együttes súllyal érvényesülő, ám valóban fontos - jellemzője.
Varánusz A diadal íve 2011.02.24 11:14:22
Hetek óta tart az álságos élcelődés a luxus Fideszről.  Lézerblokkolós Audi Hódmezővásárhelyen, kifizetett életbiztosítás Salgótarjánban, faszbúkot megszégyenítő kapcsolati háló Zuglóban, keresetének nagyságára ráébredő Szijjártó Péter vannak porondon, pedig…..
A Fidesz frakcióvezetője a tegnap esti RTL híradójában befeszített, mint tetanuszra váró kisnyugdíjas a körorvosnál, és arcunkba tolta a valóságot:- Majd a választók eldöntik, jár-e neki a mindennapi luxus, nyugdíj megtakarításokból foltozott költségvetés idején. Az…..
Unatkozik a Nemzet T(r)oll(j)a. Az aláírási nagyüzem szünetel, madridi észosztása után a külföldi érdeklődés is lanyhulni látszik személye iránt. De kedvenc mondásával élve no pain, no gain, feltűrt ingujjal nekilátott a hazai feladatok elvégzésének. Ne rémüljön meg a…..
Túl vagyunk a tegnapi sajtószabadságért tartott demonstráción is. Azonban az esemény igazi jelentőségét, egy elhangzott, valóban dupla, sőt tripla fenekű sláger gyanús szám adta. Mely a listák élére tör… Az előadó Kafkaz a hallgatókra bízták a szám…..
Vanek úr61 2011.01.28 21:42:00
@Mózsi bá: Teljesen igazad van. Nekem egyre gyanúsabb, hogy a blogot smittpali írta. Ráismerek a stílusára.
 A magyar néplélek hajlamos borúlátóbban tekinteni saját helyzetére, mint amit a valóság egyébként megkövetelne. Erre a tényre az írástudók zöme is rátesz egy lapáttal, amikor folyamatosan farkast kiált az Orbán-kormány tevékenysége kapcsán. Pedig józanul megvizsgálva…..
w Ilyenek voltunk 2011.01.28 04:35:00
A jelenlegi felállás a Fidesz szerint kábé a következő: a szocialisták aljas lejáratókampányt szerveznek Hazánk ellen, kedvükre szerkesztgetik az Economisttól a NYTimesig a komplett világsajtót, továbbá uszítják az uniós politikát. Mert lehet, hogy vannak hibák a…..
Vanek úr61 2011.01.28 14:26:53
@nemcsikbori: "Csak a Fideszt akkor nem szponzorálta 13 cég.....:)"
Hát nem... tényleg nem. Sőt az önzetlenségük odáig terjedt, hogy ők szponzoráltak cégeket: a teljesség igénye nélkül: Ezüsthajó Kft, Happy End Kft. Mahir Rt, Centum Kft., stb-stb., továbbá intézményeket: pl. Országimázs Központ. Meg kellene kérdezni erről Kaya Ibrahim-ot és Josip Tot-ot is, továbbá valami csodaszerű "igazság-szérum" beadása után érdekes dolgokról tudna beszámolna - a jelenleg regnáló bűnbanda tagjain felül - Simicska Lajos, Slecht Csaba, Varga Tamás stb. Hát ennyit a szponzorálásról. Meg még annyit, hogy ezek a szponzorált cégek nyilván nem voltak hálátlanok. Ennyivel valóban nemzetibb a kormány: ők legalább a lopáshoz többnyire magyar strómanokat használtak, de azért óva intenélek attól, hogy bálványt faragj nekik. (Bocs, hogy régiek az ügyek, de mit csináljunk, ha csak 2002-ig tudott a Fidesz zavartalanul lopni. Ne félj, bepótolja a lemaradást.) Ja, hogy mindez teljesen törvényes volt? Hát így van ez akkor, ha Orbán gondoskodott arról, hogy legyen egy udvari Legfőbb Ügyésze.
Még néhány nap, és Magyarország lesz az Európai Unió soros elnöke. A külföldi sajtó mégsem ezzel van tele, hanem a kedden hajnalban elfogadott szájkosár médiatörvénnyel. Kommentárok és egyéb írások tömkelege kritizálja az új szabályozást, szinte nincs olyan európai lap,…..
Vanek úr61 2010.12.24 13:23:51
@Amidazophen: "zselégerincű csúszó-mászó"
Sajnos igazad van, találó jellemzés: Ilyen gyorsan még senkinek sem sikerült lezülleszteni, erodálni, sárba taposni egy - egyébként tiszteletet érdemlő - közjogi méltósági jogintézményt.