Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ujhelyi Tamás

5 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Az új törvény megszületett hát a SZABAD NYUGDÍJPÉNZTÁR VÁLASZTÁSRÓL. Megnyugtató. SZABADON vagyunk tehát megzsarolva. SZABADON fizethetjük a nyugdíjjárulékunk közel háromnegyed részét (24%) az államnak, amiért SZABADON nem kapunk nyugellátást, az állam megköszöni,…..
Ujhelyi Tamás 2010.12.20 00:09:21
@Axum: Kedves Axum!

Tudomásom szerint, a magánnyugdíjpénztárral az a magán-nyugdíjpénztári tag köthet megállapodást, akinek az adott időszakban nincs járulékköteles jövedelme, de magánpénztári egyéni számláját erre az időszakra vonatkozóan is gyarapítani kívánja. A pénztártag dönthet úgy, hogy ezzel egyidejűleg a nyugdíjbiztosítási igazgatósággal is megállapodást köt egyéni járulékfizetés céljából, ebben az esetben a megállapodás időtartama szolgálati időnek számítandó. Azon pénztártagok, akik rendszeres bérjövedelemmel rendelkeznek, így a nyugdíjjárulékot, ill. a magánpénztári tagdíjat folyamatosan vonják bruttó bérükből és utalják az APEH-en keresztül a társadalombiztosítás, ill. a magánnyugdíjpénztárak felé. Ezen tagoknak többletbefizetésre tagdíj-kiegészítés formájában van lehetőségük, amellyel az - eddig - 8 %-os tagdíjat plusz 2 %-kal 10 %-ra egészíthetik ki. Ezután adókedvezmény jár, tb visszalépés esetén egyösszegben, de adókötelesen igényelhető. (jelenleg majd adómentesen - kicsit diszkrminatív azokkal, akik eddig igényelték :-( ) A fenti lehetőségeken túl a magánpénztári megtakarítás további gyarapítására nincs lehetőség, valószínűleg ezért javasolták az önkéntes pénztári megtakarítási formát, amely szintén hosszútávú nyugdíjcélú megtakarítást jelent, nyugdíjasként egyösszegben vagy havi életjáradék formájában is igényelhető (adómentesen), már ha a 10 éves várakozási idő után nem veszi fel az önkéntes pénztári tag egyösszegben (ez esetben adóköteles jövedelemnek minősül).
Én ennyit tudok kútfőből, ha valami nem tiszta benne, szívesen utánanézek.
Találkozzunk a Hősök terén december 12-én 14 órakor! Öltözz fel melegen, kutyahideg lesz. Lehetőség szerint termoszban hozz magaddal forró teát, hogy melegen tartson! A jó hangulatról mi gondoskodunk, ha Te is benne vagy:) ..
Ujhelyi Tamás 2010.12.11 23:42:40
@Xorg9999:
Ha úgy gondolod, nem vagyunk teljesen civilek, netán valamelyik párt képviseletében szervezzük a demonstrációt, közlöm Veled, kedves nevedet sem vállaló Xorg9999, hogy én, mint a holnapi demonstráció felszólalója, fideszes szavazóként, meghasonlott, elkeseredett, csalódott emberként fogok felszólalni. Úgy látszik Te sem érted, hogy nem politikai, hanem állampolgári, alapvető emberi jogokat sértő kérdésről van szó. Tiszteletem a csőlátásodnak! Szerintem próbálj meg gondolkodni, ha képes vagy rá, és megérted, miért vagyunk felháborodva. Moss ki a szemedből, minden pártok által belemosott piszkot és próbálj önállóan gondolkodni! Úgy látszik, Te nem hiszed, hogy valaki képes erre. Próbáld ki, igazán felemelő érzés és ettől nem leszel balliberális szemétláda.
"- Döntött már az állami nyugdíjrendszerbe való visszalépésről? - Igen, hogyne, meghoztam a döntést. Engem meggyőzött a kormány nyugdíjmentő csomagja. Mindig is azon a véleményen voltam, hogy 1998-ban nem kellett volna bevezetni a kötelező magánnyugdíjrendszert. Olyan…..
Interjú a Stabilitás főtiitkárával, Juhász Istvánné Icával a Bumerángban: ..
Egyszer volt, hol nem volt egy nem távoli országban, az üvegzsebeken innen, az ígéreteken túl, ott ahol több, mint 10 millió kismalac túr, élt egy király, aki tán fél esztendeje lehetett trónon. A királynak nagy volt a bánata, mert sok kismalacnak nem volt mit enni adnia. Üres volt…..
Az én nyugdíjam Kristálygömb 2010.11.18 00:08:00
Sokat nem adtam volna érte hamvas érettségizőként, ha lett volna egy kristálygömböm, ami megmutatja, mit rejt a jövőm, mit tartogatnak számomra azok az évek, amiket egyetemen, főiskolán, leendő munkahelyemen fogok eltölteni. Álmaim voltak, beteljesülésükre vonatkozó garancia…..
Az én nyugdíjam Nyugdíjreform? 2010.11.05 12:48:00
Az Országgyűlés 2010. október 25-én elfogadta a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló 2010. évi CI. törvényt, valamint azt a kormányjavaslatot, miszerint a magán-nyugdíjpénztári tagok tagdíja 2010. november 1-jétől 2011. december 31-ig nem kerül a…..