Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Öreg1965

14 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Gyurcsány-párt két képviselője, Szabó Tímea és Kiss László kereszteket készül eltávolítani a III. kerületben? Magyarországon eddig példa nélküli felhívást olvashatnak a környék lakói és a járókelők az óbudai Remetehegyi úton. Az önkormányzat által kihelyezett iromány arról kérdezi a lakosságot,…..
No, jó régen tettem ide fel bármit is. Most megint volt egy jó kis utam az Egyetemtől Győrújfalura. Itt van a videó, erről a remek kis szakaszról! Igazi gyöngyszeme az EuroVelo 6-os útnak! Aki netán ezen jön Ausztria felől, igazi betekintést kap kis hazánk állapotairól.  ..
Ami a gyermekéhezés felszámolására létrejött Nemzeti Minimum Programmal történt, az jól példázza, hogyan tudnak mérhetetlen támogatottsággal rendelkező pártok rátelepedni a civilekre és tönkretenni nagyon fontos kezdeményezéseket. Történt ugyanis, hogy lelkes civilek…..
Muszlim fejkendőbe öltözött diáklányok népesítették be a nagyvisnyói Boróka tábort augusztus közepén – számolt be meglepő élményéről egyik olvasónk. Mint leírta, a budapesti Radnóti Gimnázium nemzeti ünnepünk idejére 10 napos tematikus muszlim nyári tábort szervezett…..
Új hírek érkeztek az érszűkület elleni magyar csodavakcináról, ezért ismét billentyűzetet ragadtam. Kb egy éve elég paradigmatikusan elutasítottam, hiszen ezt senki nem vizsgálta, nem engedélyezte, eléggé kuruzslásnak tűnik. Még ötletet is adtam, hogyan lehetne ezt továbbvinni…..
Ismét jó hírrel jelentkezek, végre érdembeli javulás történt a Temetőtől a Tesco-ig húzódó bringaút állapotában.Az illetékesek kijavították a legdurvább hibákat, kátyúkat, és a 821-es út kereszteződésében elkészült, 20 év után a RÁMPA! Éljen, éljen! Kijavításra…..
A november 6-i Soproni Témában jelent meg az alábbi cikk, amelyben Kovács Miklós alezredes, a Soproni Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője nyilatkozik Sopron új kerékpárhálózatával kapcsolatban, eképpen: Mint a zöld színű kiemelésből látható, az…..
Ám ne legyen igazam, de azt hiszem, zseniális átverés áldozatai lesznek hamarosan a pedagógusok. (Igen, megint a vesszőparipám, a pedagógus-életpálya.) És ahogy az Orbán-Balog-Hoffmann triumvirátust hallgatom, egyre erősödik bennem az érzés, hogy nem tévedek. De nézzük, miről…..
Végre nem csak morgolódom, de jó hírrel is szolgálok! A fent említett csomópontot átépítették, mert egy OBI áruház épül a sarkon. Ennek kapcsán a csomópontban teljesen új bicikliút épült, az oda vezető szakaszokat pedig kijavították. A csomópontban épített kerékpárút…..
Öreg1965 2012.08.18 17:34:38
@rickyramirez:
Szia!

Igazad van, de a Fehérvári úttal kapcsolatban azt írtam, úgy-ahogy javították ki. Ugyanez igaz a kereszteződéstől az Árkádig.

Ja és valóban nem új kerékpárutat építettek, csak a régit javították egy szakaszon, mivel újjáépítették.

Sokkal jobb lett, mint amilyen volt, legalább ezt a szakaszt megcsinálták. Sajnos, minden apróbb javulásnak örülni kell!

Öreg
Győri kerékpározással foglakozó testvéroldal ..
Sziasztok!   Végre jó hírrel szolgálhatok! A Szent Imre úton a Rómer Flóris úttól a Vasvári Pál utcáig tartó, iszonyatosan felgyűrődött, keskeny, balesetveszélyes bringautat teljesen felújították! Van normális rámpa, a járdától szép, sárga vonal választja el a…..
Öreg1965 2012.06.25 19:59:01
@rickyramirez: Kösz a hosszú és kimerítő elemzést!

Abban igazad van, hogy a a Szent Imre úti kerékpárút nem rossz, csak nem tökéletes! És ha már építenek egy vadonatúj szakaszt, akkor azt igazán megcsinálhatnák rendesen is! A Fehérvári úti szakasz is, amiről írtál, valóban katasztrofális volt, most már csak rossz, nem katasztrofális. Valóban javult az állapota, de ez is mutatja, hogy ezt a munkát sem az odafigyelés jellemezte. A legszükségesebb javításokat úgy-ahogy megcsinálták, a többit meg egye meg a fene... Az egészről rövidesen teszek fel egy posztot valóban.
Sziasztok! Jó rég óta nem jelentkeztem, ennek oka, hogy mostanában 3 keréken gurulok, és ezzel a triciklivel csak kevés kerékpárúton férek el. Most mentem a Pápai úti kereszteződéstől a HiperTesco felé és vissza, és döbbenten láttam a a jelzések kavalkádját.A képen jól…..
Öreg1965 2012.05.02 17:28:20
@rickyramirez: Ez is jogos: még nem volt olyan rendőr, aki a szabálytalan bicajosokat megbüntette volna. Túrót sem érnek a szabályok, ha senki sem tartja és tartatja be őket!
Ez a szakasz a szokásos nagyrészt sárga festékkel készült kerékpárút összes jellemzőjét mutatja, egyenetlen burkolatminőség, az úton csatornafedelek, amik persze nincsenek sok helyen szintben az aszfalttal, de legalább vannak rámpák, és többé-kevésbé járható a burkolat. A…..
Sziasztok! Megint úgy tettek ki táblát az Ady Endre utca elejét, hogy azt a bringás a bringaútról befordulva abszolút nem látja. Gratulálok a kihelyezőnek! A bringás feje felett 1 m-re levő táblát senki sem látja, az út mellett levő meg el van forgatva. Ha valaki meg…..
Sziasztok!A Mészáros L. utcánál levő körforgalom egészen járható, kivételesen majdnem mindenütt sikerült megoldani a rámpákat, igaz, a piros díszkőből kirakott burkolat már nem mindenütt sima, de ez még a legjobbak közé tartozik. A jó világ azonban csak az Urbantsok Tibor…..
Ez a szakasz szintén nagyon régi, és ahol nem tették tönkre, ott még mindig nagyon jó!A pápai útnál áthaladva a Pándzsa hídján, egy igazi bringaúton gurulhatunk, széles, jó minőségű, sima aszfalt, a TESCO buszmegállója mögött halad az út, nem a megállón keresztül, mint…..
Ez Győr legrégibb vagy egyik legrégibb bicajútja, egészen Ménfőcsanakig kiér (erről a szakaszról majd később), már vagy 20 éve készült.Sajna, 20 éve csak rongálják, az akkor kiváló minőségű, sima aszfaltot már csak hellyel-közzel látni, karbantartására gyakorlatilag nem…..
Szép napot!Verőfényes 28°C-unk van, igazi tarkóégető...Megpróbáltam körbemenni a körforgalomban, de az én gépem csak egy orosz Fecske (van még, aki ismeri? ;-) ), nem egy downhill gép, mert ide az kell! Minden egyes út találkozásánál 10 cm-es ugrató! Csókoltatom azt, aki ezt…..
No, itt az első gyöngyszem.Győrújbarátról rendszeresen jövök Győrbe, a fenti kereszteződést 2 éve építették újjá, komoly pénzből, EU-s támogatás, ecetera. Megoldották?! a kerékpárosok közlekedését is, a képen látható…..
Sziasztok, Bringások, leendő Bringások és útkezelők! Huhhh, ez utóbbi merő naivitás volt a részemről, de hátha...Szóval úgy döntöttem, feltérképezem Győr és környéke biciklis útjait, és egy kis beszámoló keretében közzéteszem a tapasztalatokat. Elég gyakran…..
Újabb fázisához érkezett a velomobil építése: elhatároztuk, hogy megépítjük. Illetve maradjunk annyiban, hogy építünk egy trike-ot és valamilyen sátorszerű burkolatot fog kapni. A sok tervezgetés és agyalás helyett inkább belevágunk, aztán menet közben szedjük fel a tudást.…..