Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ddegucs

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nekem alapvetően nincs bajom a BKV-val. Persze néha én is ki tudok borulni, de a máltai tömegközlekedést megismerve össze kell tegyem a kezem, még akkor is, ha egész Budapest le van zárva a kínaiak miatt. ..
Ddegucs 2017.11.29 22:22:47
@praclee: én egy kint élő magyarral sem találkoztam, aki ne anyázta volna vérmérsékletének megfelelő vehemenciával a máltai tömegközlekedést :) előttem nem nyílt meg ez a párhuzamos univerzum.

Én pontosan tudom, hogy nem kamuztál, mert minden nap ezt a horrort nyomyam a tömegközlekedéssel. És igen, láttam buszsofőrt a Birkirkara-Valletta ùtvonalon közlekedő buszon megverni valakit. Oké, vér nem folyt, de határozottan találkozott a srác válla a buszvezető öklével, pedig csak annyit vétett, hogy nem mutatta meg eléggé jól és hosszú ideig a jegyét. Lehet mondani, hogy persze, kamuzom, de nem érdekel. Én tudom, hogy milyen a helyzet Máltán tömegközlekedésügyileg, mert ott voltam, láttam, átéltem. Annyi, de annyi sztorim van, hogy holnapig mesélhetném :) ettől függetlenül elhiszem, hogy másnak más élményei vannak, ő biztos a 12-es busszal jár Vallettából, az tényleg cirka 10 percenként indul. Vagy nonstop kurva nagy mázlija van :)

Az a vicc, hogy 2008-ban nyaralni voktunk egy hetet és nem tűnt fel, hogy gáz lenne a tömegközlekedés. Két eset lehetséges:
1. Az ember nyaral, kisimult, nem siet, így nem bassza fel az agyát olyan könnyen.
2. 2008-ban még tényleg minden fasza volt, aztán 2014-re jól elromlott.

Nemtom. De ha valami, akkor az Arriva meg a máltai tömegközlekedés TUTI, hogy nem hiányzik Máltáról.

Meg az a rengeteg szemét az utcákról, de ez offtopik picit.
Tavaly ősszel volt szerencsénk pár napot Máltán tölteni, amely több szempontból is szürreális élmény volt, a szó abszolút jó értelmében. Eddig csak a kint élő és egyre több tagot számláló magyar kolóniától kaptunk információkat arról, miért is frankó hely Málta, a…..
Ddegucs 2015.02.10 07:49:45
En majdnem egy eve elek itt, de valoszinuleg nem nagyon maradunk az idei nyar vegeig. Cuki kis sziget ez a Malta, de egyben ez a hatranya is: kicsi. Nagyon. Plane ahhoz az embermennyiseghez, amit nyaron kell kiszolgalnia. Nekem az a benyomasom, hogy 24/7-ben zajos, zsufolt, budos. Tenyleg mindenki mindenhova autoval jar, en meg nem lattam ennyire automegszallott nemzetet. Ennek meg is vannak a kovetkezmenyei, az egyik az, amit fentebb irtam (zaj, dugo), masreszt az utak allapota is hagy jo sok kivannivalot maga utan. A tomegkozlekedes horrorisztikus, a magyar BKV-t az egekbe magasztalom, amiota itt vagyunk. 30-35 percenkent jarnak a buszok, de akkor konvojban egymas utan 5, hogy utana 30-35 percig ne jojjon semmi. Persze vannak freknevtaltabb utvonalak, ahol 10-15 percenkent is jarnak, de ott meg - foleg nyaron, vannak, siman elofordult, hogy az otodik buszra fertem csak fel. Probalkoztam biciklivel is, de valoban nincsenek bicikliutak, illetve de, egy a sziget kozepen, ahol gyakorlatilag semmi nincs, csak kaktusz. Itt a bringazast inkabb sportnak tekintik.

Huhh, hat de orulnek, ha telen egy pulcsi eleg lenne. Jelenleg ket zokni, ket thermopulcsi es ket pokroc+paplan komboban nyomulok otthon, de allitolag ez most hidegebb tel, mint a szokasos :) Es azert depizni itt is lehet, amikor a lakasban 13 fok van, kint meg folyamatosan szakad az eso. A csatornazas sem erosseguk, ha fel oranal tobb ideig esik, az osszes utca folyova valtozik, es ez egyaltalan nem koltoi tulzas, ket savon omlik es labszarkozepig er - persze mos magaval mindent, amit meg a csatornakban talat. Viszont a sok esonek koszonhetoen tenyleg zold lesz a sziget, ami szep, csak barmikor a nyakadba szakadhat az egi aldas.

A mentalitas es a burokracia tenyleg nehezkes... khm... finoman fogalmazva.

De mindezek mellett nekem a legnagyobb bajom az, hogy nagyon kicsi, ebbol fakadoan a lehetosegek is nagyon korlatozottak, ahogy a blogger is irta, a kulturalis elet sem annyira pezsgo.

Szoval nekem peldaul ezen a telen teljesen elment a kedvem ettol a szigettol, de ez nem biztos, hogy Malta hibaja, egyszeruen nem talaltunk egymasra. Valoszinuleg nyar vgeig meg maradunk, aztan tovabballunk. Mert nyaron azert tenyleg nagyon szep itt az elet.

Ja es a meduzak: tenyleg vannak, nem is kevesen, de mi vegeigstrandoltunk egy szezont, gyakrolatialg minden hetvegen a tengerben voltunk, es egyszer nem csipett meg meduza (kopp-kopp-kopp)
Üdv Harcosok!   Itt a 30. szenny, amit írok. Ünnepeljük ezt meg úgy, hogy kavarjuk fel az iszapot a tóban:). Elmondom a véleményem a divat sportokról, ez persze csak az Én véleményem, nem tényszerű kinyilatkoztatás. Sokszor hallom, hallottam csajok, nők szájából, nem…..
Sajtos, kolbászos omlett muffin sütőben Ma reggel megint én voltam az első a kis családunkban aki felkelt, így rám várt a reggeli elkészítése. Valahol a "kollégáknál" láttam egy ötletet, hogy muffin sütőben is lehet tükörtojást készíteni - hát én is megpróbáltam. ( Ma…..
Ddegucs 2013.06.02 18:28:12
Kiderült végre melyek Európa legjobb tengerparti strandjai. Vagy nem? Ezt mindenki el tudja dönteni, ha végignézi a képeket. Én mindenképpen más sorrendet állítottam volna fel.Lássuk a végéről, hogy izgalmasabb legyen! 10. St Paul's Bay, Lindos, Rodosz A legenda szerint maga Pál…..
Ddegucs 2013.02.26 20:25:29