Regisztráció Blogot indítok
Adatok
h.v.orsi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog 142-es vonal panaszok 2010.11.15 08:00:00
Tisztelt Máv-Start ZRT!Azzal a panasszal írok Önöknek hogy a 142-es vonalon meglehetetlenítik az utasok életét.A 2010/2011-es menetrend teljesen rossz az iskolások és dolgozókkal szemben egyaránt,ugyanis abba nem gondoltak bele hogy aki délutánra jár dolgozni nem tud mivel bejárni ha…..
h.v.orsi 2010.11.17 17:37:44
Sziasztok!

A legelső levelemre a Mávtól a következő válasz levelet kaptam:

A Budapest-Nyugati pályaudvar – Lajosmizse vasútvonalon (142-es) az infrastrukturális feltételek hátrányos változása (pályaállapot romlás) szükségessé tette a vonatközlekedést meghatározó úgynevezett technológiai idők módosítását. Ez okból a jelenlegi menetrendet a jövőben nem lehet fenntartani, ezért 2010. december 12-től a személyvonatok többsége új menetrendi struktúra szerint közlekedik. A változás sajnálatosan érinti az Ön által jelzett 2815-ös számú (Lajosmizséről jelenleg indul 11:29) és a Budapest-Nyugati pályaudvarról jelenleg 13:48-kor induló 2834-es számú járatokat.
Jelezzük, hogy 2010. december 12-től a délutáni munkába járásra a Lajosmizséről 10:42-kor induló személyvonatot ajánljuk, ami a jelenlegi 13:27-es érkezés helyett 40 perccel korábban 12:47-kor fog Budapest-Nyugati pályaudvarra érkezni. A hivatásforgalmi igények kiszolgálása érdekében Budapest-Nyugati pályaudvarról Lajosmizse irányába 12 óra 18 perctől ütemes menetrend szerint, óránként indulnak személyvonatok (minden óra 18 perckor).
Természetesen folyamatosan figyelemmel kísérjük a hozzánk érkező észrevételeket. Azokat megvizsgáljuk, és amennyiben a feltételek és lehetőségeink is biztosítottak, kezdeményezzük a reális igényeket kielégítő módosítások bevezetését. Mindemellett jelezzük, hogy a jelenleg fennálló infrastrukturális korlátok miatt a 142-es vonalon közlekedő vonatok 2011.évi menetrendjének módosítására jelenleg nincs lehetőség.
A vonalon tapasztalt késések kapcsán jelezzük, hogy a vonatok menetrendszerinti közlekedését - kötöttpályás jellegükből adódóan - sajnálatos módon több tényező is befolyásolhatja hátrányosan. A biztosítóberendezések, vontatójárművek és személyszállító kocsik műszaki meghibásodása, balesetek és egyéb előre nem látható és ebből adódóan ki nem védhető események is kedvezőtlen hatást gyakorolhatnak a menetrendszerűség betartására. Egy másik igen fontos tényező a menetrend szerinti közlekedésben, az egyvágányú pálya, amely számos nehézséget gördíthet a forgalom lebonyolítása elé. Amennyiben a vonalon egy vonat bármilyen okból késik, több járat menetrendjét befolyásolhatja negatívan, mivel a vonatok találkozása, csak a kijelölt és megfelelő berendezéssel, illetve személyzettel ellátott állomásokon lehetséges. A normál üzemmenettől való eltéréseket - a kötött sínpálya és a közlekedés biztonságának szigorú szabályozása miatt - nem lehet a közúti közlekedésnél megtapasztalható rugalmassággal kezelni, emiatt bizony többször előfordulhatnak késések. Az ebből adódó kellemetlenségek miatt szíves elnézését és megértését kérjük.

Köszönjük megkeresését. A leírtak kapcsán szíves megértésére számítunk.

Egyszóval a Budapest-Nyugati pályaudvar és Lajosmizse között közlekedő személyvonat utasai nagy ívben le vannak sz...-va,az senkit nem érdekel hogy mivel és hogyan jut el a munkahelyére időre ,hogy ne kelljen másfél órával munkakezdés előtt beérni,amit természetesen a munkahely nem fizet ki senkinek pluszmunka fejében!