Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BicskáS

28 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Szertettel várunk mindenkit. Ezt mutassátok meg a szüleiteknek is!Tisztelt szülők!A csapat szeretné önöket és gyermeküket meghívni egy év végi kirándulásra a Mecsekbe. Itt lehetőség adódik, hogy megismerjék mi is az a cserkészet, beszélgessenek a vezetőkkel illetve…..
217. Munkásifjú Itt a tavasz... 2012.04.24 18:17:00
Itt a tavasz, nyílnak a virágok, mi pedig újra bepakolunk a táskáinkba és útra kelünk. Az idei tavaszi portya során Szekszárdra látogattunk. Az itteni cserkészcsapat otthonában kaptunk szállást, amit Kedves András cserkésztestvérünknek köszönhetünk.   Az első nap…..
217. Munkásifjú Tavaszi portya... 2012.03.30 22:49:00
Kedves 217.K.M.I.-s cserkészek!Csapatunk 2012.04.13.-án tavaszi portyára indul, melynek állomása Szekszárd lesz és az ottani cserkészekkel fogunk ismerkedni és ők is látnak vendégül minket.Időpont: 2012. ápr. 13-15-igGyülekező: ápr. 13.-án 16.00-kor a Távolsági…..
 Délutáni és hétvégi elfoglaltságokból rengeteget találhat az ember. Van, mozgós, van, olyan, aminél maradandót alkot az ember és van, olyan is aminél csak jót szórakozunk. Bármilyen is a hobbink a legfontosabb, hogy élvezzük.   Vannak olyan hobbik, amiket egy idő után…..
   Számítógépes és valós játékok. Ez tipikusan az a téma, aminél reménykednek, hogy születnek hozzászólások. Hiszen erről a témáról nagyon eltérő vélemények vannak.  Na de akkor csapjunk is bele a közepébe. Szerintem mindkettőre szükség van. Egyrészt a gépes…..
Az elmúlt szombaton nem volt bejegyzés, ezt ma pótolnám. Kezdésnek egy videó tekinthető meg: Ezt a videót a WOSM osztotta meg, az Emlékezés napja alkalmából, hiszen 155 évvel ezelőtt született a cserkész mozgalom megalapítója Lord Robert Stephenson Smyth Baden-Powell of…..
Mai bejegyzésben, kicsit eltérek majd az előzőektől, ugyanis most egy általánosabb dologról fogok írni és már az elejére berakok egy idézetet . De természetesen a cserkészethez is hozzákapcsolom és fűződik is hozzál elég szorosan. ” Szerintem minden rosszban van valami jó,…..
Az egyik bejegyzés arról szólt, hogy hogyan is pakoljunk be a táskánkba. Azonban, hogy ezeket a dolgokat el tudjuk csomagolni, meg is kell venni őket. De a vásárláskor felmerülnek a kérdések, hogy Hol? Mennyiért? Milyet?   A mai bejegyzésben próbálok néhány jó tanáccsal…..
Az elmúlt hónapok azt hiszem leghidegebb hétvégéjén mentünk el a téli portyára. Szokásos módon péntek délután indultunk, ám kivételes módon kaptunk külön buszt. A kulcsos házhoz már sötétben érkeztünk meg. Az első nap se telt unalmas. Mindenki elfoglalta a maga kis ágyát,…..
 Gyors jelentés érkezik a téli portyáról. Jelenleg épp az ebédlőben ülök a Csengével a szomszédságomban (felettébb izgalmas mondhatom, mert mindenbe beleszól). Jól zártuk ezt a napot, a kirándulás ideje alatt kellemes volt az idő. A délután folyamán ketten is próbáztak,…..
Nos, itt egy újabb szombat, de most már egy visszaszámlálás is elindult, hiszen 1 hét múlva portya! ( Ez előző bejegyzésben megtalálható a portya levél!)  Már mindenki örül és vágyakozik. Esetleg már a készülődés is elkezdődött. Gondolom, már mindenki tervezi, mit hozz…..
217. Munkásifjú Portyalevél... 2012.01.21 02:16:00
Kedves Cserkésztestvérem!  Elkezdődött egy újabb év. Ám ez most különleges a 217-sek számára, hiszen a csapat most ünnepli 90. születésnapját. Úgyhogy készüljetek, pakoljátok be a táskát, mert a téli portya ideje is elérkezett, méghozzá nem máskor, mint január 27 és 29…..
  Íme, az első „igazi” bejegyzés, ennek már konkrét témája is van. Ez egy személyesebb bejegyzés lesz.  Egyrészt le fogom írni nektek a következő sorokban, hogy mit köszönhetek a cserkészetnek. Másrészt pedig a címben leírt kérdésre is válasz adok.      Az…..
 Elkezdődött egy újabb év, ám ez az én nem szokványos a csapatunk számára, hiszen idén lettünk 90 évesek, ami valljuk nem kis idő. Ennek okáért idén a múltat idézzük föl, hogy megtudjuk honnan is jutottunk el idáig. Így a blog is felpörög és remélhetőleg minden…..
217. Munkásifjú B.Ú.É.K. 2012.01.01 10:44:00
Mindenkinek sikerekben és élményben gazdag új évet kíván az egész csapat! :D ..
217. Munkásifjú Mikulás... 2011.12.08 15:43:00
  Ismét egy újabb december kezdődött el. Már mindenki nagyban nyitogatja a kis adventi naptárjának ablakait, vagy nézi meg mi található az adott napi zsebben. :D   Mint az tudjátok decembernek a hatodik napján, jön el hozzánk a Mikulás, aki kis meglepetést hoz a jó…..
 Sokak örömére, sokak bánatára elkezdődött újra egy iskolai év, de aminek mindenki örülhet, hogy ez által egy új cserkész év is kezdődött. Az évek során már hagyománnyá vált, hogy 217-sek az évet mindig, ahogy neve is takarja, egy évnyitó kirándulással kezdünk.…..
   Hamarosan ismét itt egy cserkészév vége, egy újabb tanyázás és egy újabb tábor. Így hát elérkezett az ideje egy újabb év végi kirándulásnak is.   A kirándulás június 16-án volt. Nagy örömünkre Bálint Kata szervezte a kirándulást, így hosszú idő…..
217. Munkásifjú Tavaszi portya... 2011.04.04 02:17:00
  Itt a tavasz, melegszik az idő, és egy újabb portyán vagyunk túl. Méghozzá nem is akármilyenen, hanem az idei cserkészév utolsó portyáján. A szokásos májusi eleji időpont helyett, április elején (1-3) került megrendezésre. Ezen kívül más különlegességei is…..
 Az idei évben került harmadszori megrendezésre a VI. kerület cserkészfarsangja. A kicsik és nagyon február 19-én gyűltek össze, hogy elbúcsúztassák a telet és jól érezzék magukat. Minden vidámságnak a Csontváry múzeum földszintje szolgáltatta a helyszínt.  …..
217. Munkásifjú Farsang 2011.02.15 02:17:00
  Kedves Cserkésztestvérem! Hamarosan itt a tavasz, de előtte a hagyomány szerint a telet el kell búcsúztatni. Így a csapat is megtartja a saját farsangját. Téged is szeretettel várunk, hogy együtt beöltözve „ijesszük” el a telet. A beöltözés őrsi szinten…..
2010. december 29-én a 217. KMI cserkészcsapat vezetősége kirándulásra indult.Az előzetes tervek szerint a a Villányi- hegységbe mentünk volna, de jobbank láttuk, ha a havas Mecseket hódítjuk meg.   Szerdán délelőtt, a Dömörkapunál gyűltünk össze, persze most is volt aki…..
BicskáS 2011.01.05 19:06:26
  Még az előző évben a vezetőségi kiránduláson (dec. 29.) elején Kata kitalálta, hogy csinál az őzikéknek egy kirándulást. A kirándulás végére mát több is 'meglett hívva'. Így hát gyors elkészült a kirándulás levél és már lehetett is készülődni.Január…..
217. Munkásifjú Karácsony... 2010.12.24 08:46:00
  Mindenkinek békés, áldott karácsonyt...
 Az elmúlt hét szombatján újabb csapatprogramra került sor. Délután kettőtől hatig a cserkészek adventi készülődésen vehettek részt a csapatotthonban. A gyerekek jobbnál jobb programokon vehettek részt. Volt mézeskalácssütés, gyertyakészítés, díszkészítés, ezen…..
BicskáS 2010.12.19 21:04:41