Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Anna Doktor

0 bejegyzést írt és 49 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Aki nem olvas blogokat, és főleg nem kommentel, annak sejtelme sincs arról, micsoda vadászterület ez a szféra. Mert egy-egy bloghoz kapcsolódóan összeverődhet olyan jó társaság, amelynek tagjai előbb-utóbb elkezdik ismerni egymást, csipkelődés, flörtölés alakul ki. No, és…..
Anna Doktor 2012.09.18 10:09:10
@α Ursae Minoris: Csatlakoznék hozzád, hasonló gondolatra jutottam én is :-)
Mit is hagy ki az ember tudtán kívül :-)
Anna Doktor 2012.09.18 10:52:56
@α Ursae Minoris: De ajánlom, hogy érts hozzá kolléga :-) és ajánlom azt is, hogy férfiú legyél, na meg a minoris az a csillagod legyen :-) és minden más (pl. az igyekezeted) majoris :-)
Praxis Azok a lúzer betegek 2011.03.24 06:00:00
Tisztelt Praxis Blog! Igen régóta olvasom a történeteket  és a hozzászólásokat. Sok mindent változtatott a gyógyítással kapcsolatos érzéseimen  pozitív irányban. Cinizmus nélkül írom  önbizalmam a helyére került. Csaknem minden kórházi élményem után a…..
Balatonnál nyaraltunk, előtte pár nappal tudtam meg, hogy terhes vagyok. Orvos még ezt nem állapította meg, ezt nyaralás utánra terveztem. Sajnos elkezdtem vérezni, éreztem, hogy baj van.   Párommal gondoltuk, hogy bemegyünk a keszthelyi kórház ügyeletére, talán nincs mégsem…..
Anna Doktor 2011.02.28 19:14:40
@Mária:
TE! TE! TE!

ÖKO-PL
Tisztelt blog!   Szeretnék megosztani önökkel egy rövid történetet. Azt kérném, hogy az elérhetőségeim ne kerüljenek ki a blogra. Előre is köszönöm!       Ismerősöm fiát vitték be nemrég a siófoki kórházba,gyógyszer túladagolással elkövetett…..
Anna Doktor 2011.02.23 22:04:59
@adamantium:
egy vihogásért kár lenne kommentet írnom :-) - ezért:
szerinted mi lenne az ilyen emberekkel ha ki"csöppennének" a közösségükből? ha szembetalálnák magukat a Valósággal? ha nap mint nap szembe kéne nézniük a "véres" valósággal? ha csak 1tlen éjszakát eltöltenének a traumán?
Anna Doktor 2011.02.23 22:27:08
@adamantium: imádom azt az anekdotát! Egy elképesztően zseniális szemész professzorral dolgozhattam (1x, régen)és mindig elsütöttem, mert állandóan ilyenekre akart rávenni. Meglepő, hogy ismered ... mármint az anekdotát
Most komolyan: tényleg eldöntöd - in vivo - hogy kit láss el? Szerintem (és sajnos) tenned kell. amit tenned kell. Utána - ha van időd - gondolkodhatsz, hogy b.. meg! A rohadt életbe!
Anna Doktor 2011.02.23 23:00:53
@adamantium: a hályogkovács anekdota volt, de nem lényeges, mert "überelted" a leírásoddal :-)
Szerencsére késő este van "itthon" és a kommentelők jó része alszik, vagy készül rá, ezért ez a poszt is, valamint a bejegyzések, holnapra maradnak - valami más témában.
Jó éjt
Január 29-én este hazafelé tartva egy ismerős helyi hajléktalan a földön fekve találtam. Üres flakon mellette, a fejéhez mintha valami géz darab lenne ragadva, ébreszteni szokás szerint nem lehet, ilyenkor teljesen magán kívül van.   Különösen hideg volt, mínusz 8 fok, és…..
Anna Doktor 2011.02.04 22:29:33
@Irkutszk:
Cuki vagy :-)
Nagyon komoly dologról van szó és az érdekelt felek barátaim, szóval: csak akkor írom le ha érdemi segítséget is kaphatok :-)
Még1x: nagyon kedves vagy :-)
Anna Doktor 2011.02.04 22:40:04
@Irkutszk: Millió bocsánat, hirtelen összekevertem a nickneveket - nem akartam ennyire "trendi" lenni, nem kellett volna a cuki ...
Bocsánat
Anna Doktor 2011.02.04 22:45:20
@Irkutszk: Magyarországi az ügy, éppen ezért vagyok bajban.
ezt a helyzetet - sajnos - otthon nem kezelik megfelelően.
Amúgy kivárom a megfelelő posztot és akkor majd (jól)kihasználom a helyzetet, ha meg nem jön eléggé időben, akkor hétközben offtopicoloc ...
Kedves Praxis!   Nemrég kisebbik kislányom (3és fél éves) kórházba került, mert egy apróbb műtétet kellett rajta végrehajtani. Nagyon meg voltunk ijedve, de szerencsére hamar meggyógyult, azóta itthon van velünk és minden a legnagyobb rendben van vele. Az orvosokkal tényleg…..
Anna Doktor 2011.02.03 22:00:19
@Leroi: OFF: Einstein az Istenem!
Édes, drága, nagyszerű ember, aki mindig értünk, hülye emberekért, meg a hülye "békéért" harcolt. Anekdotázott a szentem folyton Isten nevében, mire egyszer Niels Bohr rámordult: "Kérem, ne mondja már meg folyton Istennek, hogy mit csináljon" :-)
Sajnálom, ez tényleg nem az a fórum :-)
Anna Doktor 2011.02.03 22:14:03
@autodidakta agysebész: Ez a Magyar Ország, mint olyan hibája!
Elveszik a pénzed "adó" címszó alatt és nem mondják meg neked (vagy elsumákolják), hogy hová költik. Igen! Egyetértek, hogy dühös vagy, de könyörgöm, miért az orvosok hibája mindez?
Kérlek, fejtsd ki nekem, mint fiatal laikusnak, hogy Te valójában kit hibáztatsz. Engem érdekel és én mint befolyásos, külföldre szakadt (menekült) hazánkfia melléd állok és segítek. Ja: legyen köze a poszthoz, szóval: építsd bele, hogy anyuka felháborodott, mert nem etették meg a gyerekét. Fontos.
Anna Doktor 2011.02.03 22:30:50
@Leroi: OFF: istenem, ha most nem lennék annyira bizi, most annyira de annyira belemerülnék veled, annyi de annyi mindenbe...
Te egy igazi reneszánsz (úgy magyarosul
) ember vagy!
Jó pár éve történt. Egy rossz mozdulat, és beütött a mennykő... Gondoltam, a sokat hallott hexensussz, és igyekeztem kímélni a derekam, de nem akart múlni, így már elmerengtem a dokilátogatáson. Természetesen, mint volt egészségügyis, én sem kapkodtam el a dolgot, aztán a…..
Anna Doktor 2011.01.28 13:39:07
@Leroi: OFF
Székelyföld :-)
Anna Doktor 2011.01.28 23:23:48
@Hatodéves: Gratula!!!!!!!!!!!
5-ös belgyógy, nem semmi!
Ünnepelj és aludj. Csak így tovább!
2010. október 8-án (pénteken) 18 óra után pár perccel, beszélgetés közben, váratlanul, minden előzmény nélkül rosszul lett a férjem, elvesztette az eszméletét. Azonnal hívtam az ügyeletes orvost, elmondtam a tüneteket és telefonálás előtt és után próbáltam újraéleszteni…..
Praxis Elmaradt a tervezett műtét 2011.01.11 06:00:00
Tisztelt Praxisblog!   Az én történetem konkrétan ma történt, így jelenleg nem látok a felháborodástól.   Anyámat (64) térdízületi kopásával 3-4 évvel ezelőtt már operálta az Uzsoki utcai kórház jó hírű sebésze, aki a mai nap főszereplője is. Mivel azóta csak…..
Anna Doktor 2011.01.11 11:32:21
@miklos.rabai:
Látod kedves Miklós, eltértél a helyes, mindenki épülését szolgáló szokásodtól és kifejtetted a véleményed, ami ezt a "csak" egy nőszemély Máriát annyira lázba hozta!
Így legyen az ember kedves és ossza meg a véleményét :-)
Remélem ez nem tántorít el Téged a további okos és hasznos esszéidtől?!
86 éves apukám elesett kerékpárral két éve júliusban, megrepedt a koponyája. A Traumatológiára került, műtéti beavatkozást nem tartott indokoltnak az orvosa. Két hétig volt bent, ellenőrzés miatt. Apukám soha nem szorult segítségre, el is utasította. A mellékhelyiséget is…..
Anna Doktor 2010.12.16 14:56:20
@ondol: Nem innem informálódik, hanem miklos.rabai írásaiból tud(hat) meg új információt ...
Praxis Elkaptam valamit a wc-n 2010.12.15 06:00:00
Idén a terhességem 33 hetében vittek be Ózdról a mentők Miskolcra a szülészetre.A Szülőszobára vittek azonnal-ott voltam 1 napig,mert nem indult meg a szülés,majd ki tettek az osztályra.Na ami ott működik azt a legutolsó ellenségemnek se kívánom.   Nagyon mocskos volt a…..
Olvastam párszor a kommenteket és úgy találom segíteni tudnátok az én aprócska problémámnál. Próbálok nagyon szűkszavú és tárgyilagos lenni. 2007. december 31.-ig dolgoztam, közös megegyezéssel megszüntettük a szerződésemet. 2007. szeptemberében - miközben a multinak…..
Anna Doktor 2010.12.13 13:39:09
@Birca Maxval: Elkeserítő és felháborító! Tehát: ha én a Holdon épp telket parcellázok, de van egy cégem Abszurd Hazámba (ahová állandó lakcímem szerint tartozom), akkor is elvárja kedves hazám, hogy fizessem a járulékokat a nemlétező bevételem után? Adózzak a O, azaz nulla fizetésemből?
Anna Doktor 2010.12.13 15:35:22
@metal: Kft. egyébként volt egy kedves könyvizsgáló/könyvelő, aki utánanézett és: nincs törvényi szabályozás, hogy adóbevallást kéne csinálni ha nincs igazolható, bevallható jövedelmed.
Gyakorlatilag (őszerinte) ha nincs jövedelem, nem vallasz, nincs büntetést és nincs egészségbiztosítás sem.
Anna Doktor 2010.12.13 15:57:02
@metal: Köszönöm. Semmilyen módon nem járultam hozzá a munkához, ha valami sürgősen kellett, elektronikusan megoldottuk. Nem tudom, ez jelent-e valamit az Adóhivatalnak.
50%-ban vagyok tulajdonos és a társasági szerződés szerint (akkor még nem tudtam, hogy ez történik majd velem) egyenlő fél vagyok, de az aláírásakor én még főállásban dolgoztam egy másik cégnél.