Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Treeplanter

22 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./ Az elmúlt hétvégén elültették az első fákat az új működési területen. Bár az idő igen esős és szeles volt, mégis sikerült 100 facsemetét ültetni, köztük…..
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./Múlt héten a Tercia Florestal brazil csapata és Ötvös Géza a TreeViver elnöke Juinába utazott, hogy birtokba vegyék a területet és biztosítsák az első ültetések…..
A partnerek regisztrációja 2011. január 12.-én újraindult!Elérkezett, amire mindannyian nagyon vártunk: a befizetéssel kapcsolatos problémák megoldódtak. Megállapodást kötöttük egy svájci pénzügyi szolgáltatóval, befejeztük a tesztelést, így a TreeViver weboldalán ismét…..
/Forrás: TreeViver.com webiroda/ Az esőerdők növényei komplex vegyi raktárnak is tekinthetőek: bennük számos olyan eddig felfedezetlen vegyületet található, amely a modern orvostudomány és a gyógyszeripar segítségére lehet. Kutatók sora tanulmányozza az egyes növények…..
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./Miközben folyik a weboldal tökéletesítése, az erdőtelepítő projekt újabb állomásához érkezett Brazíliában, megtörtént az első félezer facsemete…..
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./Egy hideg, de napsütéses decemberi vasárnapon megtartották az első találkozójukat a TreeViver magyarországi partnerei, illetve a TreeViver AG képviselői. A…..
Michael Knight Svindli 2010.12.08 11:08:00
Napról napra erősödik bennem az az egészen kellemetlen érzés, hogy tulajdonképpen egy irgalmatlanul nagy svindli elszenvedői vagyunk. A Fidesz nevű hatalomtechnikai képződmény - nemrég hallottam, találó definíció - ugyanis a hatalomért, a poén kedvéért vagy ki tudja miért, de…..
Treeplanter 2010.12.08 18:22:43
@beavereater:
Mennyire retek már, hogy egy efféle - gyakorlati - infónak tök örülök... Bár most jut eszembe: nincs vagyonom, amit menekíthetnék... :)
Treeplanter 2010.12.08 18:29:45
@bda:
"De mi lesz a többiekkel akik lényegesen jobban ki vannak szolgáltatva?"
Nagyon röviden elég? Be fogják szopni.
/Forrás: hvg.hu, 2008. május 11./Helyi fafajok elegyével ültettek be marhalegelőket Costa Ricában 1993-ban, ötven évvel azután, hogy a közép-amerikai ország esőerdeinek zömét kiirtották. Tíz évvel később a Cornell Egyetem végzőse, Jackeline Salazar helyszínenként több mint…..
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./Az esőerdők írtása évtizedekkel ezelőtt kezdődött Brazíliában, és hatalmas területeket érintett Mato Grossoban. Ma már az emberek és a kormány is belátja, hogy a…..
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./ Amazónia egy részén korábban már indult egy erdő-visszatelepítő kezdeményezés.   A kiirtott, majd…..
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./ A faültetés megkezdéséhez pontos adatokra, tervezésre és számos dokumentációra van szükség. A cél ugyanis a természetes környezet helyreállítása, ami ebben az…..
/A cikk részlet - a teljes verziót regisztrált partnereink a hivatalos oldalon (TreeViver.com) érhetik el./ Az erdőtelepítő projekten folyamatosan dolgoznak Brazíliában a TreeViver munkatársai, ahol ezúttal a földterület bejárására, pontos meghatározására és az ültetés…..
/Forrás: TreeViver.com/ A mindennapok során, még ha nem is tudatosan, de folyamatosan szennyezzük környezetünket. Nemcsak azzal, hogy szemetelünk, döcögünk a dugóban autónkkal és sokszor feleslegesen folyatjuk a vizet. Gyakorlatilag minden, amit fogyasztóként felhasználunk,…..
Kérdem én: mi a manó van?! Még mindig 177 ültetendő fa, holott most gondoltam ki, hogy milyen frappáns is lesz regisztrálni a Közösség növekedését. Aztán a webirodámba "betoppanva" meglett a megfejtés... "Partnereink visszajelzése alapján több országban is…..
Ha nem is túl látványosan, de nagy ténykedésben voltam a hétvégén.Tegnap például végre szakítottam rá időt és nagy lendülettel legyártottam a Klub Facebook oldalát (ennek eredményét láthatjátok is a jobb oldalon). Meg kell valljam büszke vagyok magamra: kezdő Facebook…..
/Forrás: TreeViver.com/ Amikor elindultunk Amazóniába, sejtettük, hogy megdöbbentő élményben lesz részünk. De a valóság minden képzeletünket felülmúlta. Mato Grosso térségében járunk. Itt a legnagyobb mértékű az erdőpusztítás, egyben ez a terület számít a…..
/Forrás: (TreeViver.com)/A trópusi esőerdők a múlt században Földünk 14 százalékát fedték le, ma mindössze 6 százalékon maradtak meg. Pedig ezek a területek bolygónk számára hihetetlen jelentőséggel bírnak: kipusztításukkal Földünk ökológiai egyensúlya felborulhat, ami…..
Maradjak, vagy visszalépjek? Belépjek, kilépjek, vagy lelépjek?Sok kérdés, sajnos egyre több kérdés tisztázatlan nyugdíj-ügyben. Nehéz tisztán látni, de szükség van a józanságra, egyet-kettőt érdemes rá aludni, de tétlenkedni tilos. Nézzük, hogy mit tudunk, mi biztos, mi…..
  Napjainkban a legfőbb természetvédelmi téma a globális felmelegedés. Szinte minden héten hallani vagy olvasni lehet valamilyen hírt ezzel kapcsolatban. Mégis úgy tűnik, hogy az emberek nem veszik elég komolyan. Olyan érzés, mintha csak rémisztgetni akarnának minket, de…..
Nemzeti parkok Az Amazonas medence 2010.11.06 21:25:00
Amazonas-medencének azt az óriási trópusi esőerdővel borított mélyföldet nevezik, amely Dél-Amerika északi részén helyezkedik el. Nevét a területét nyugatról keletre átszelő Amazonas folyóról kapta. Gyakran nevezik Amazóniának is. A megközelítőleg 2 millió…..
Kellett pár nap, hogy egy kicsit megnyugodjak, ugyanis megkaptam a Magyar Természetvédők Szövetsége - Föld Barátai Magyarország és a Levegő Munkacsoport sajtóközleményét, amely címe: "Az EU bioüzemanyag tervei társadalmi- és környezeti károkhoz vezetnek." Szép…..
 Környezetvédelem, megújuló energiaforrás és pénzkereset egyszerre? Igen! Lehetséges!Hogy mi is a Karbon Kredit (Carbon Credit) ?Karbon kreditek a Tiszta Fejlesztési Mechanizmus során jönnek létre, amikor egy fejlett ország vagy vállalat üvegházgáz kibocsátást csökkentő…..
Zaga a világról Halloween 2010.11.07 07:42:00
 Begyűrűzött ez a csodás amerikai ünnep is hazánkba. Sokan féltik a hasonló tengerentúli szokásoktól a kultúránkat, mások egyszerűen feleslegesnek tartják ezeket. A véleménye mindenkinek meglehet, személy szerint a konkrét esetben nem érzem annyira szörnyű dolognak. A…..
Úgy vélem, hasznos lehet egy kompaktabb verziót rittyenteni a TreeViver Projekt és Közösség működéséről, legfőbb tudnivalóiról. Merthogy manapság már Octavianus sem mondogatna olyanokat, mint például "festina lente" (lassan siess)! Az viszont luxus és a jövőnk…..