Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B.Anikó

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fiktív levél ex-páromnak. 64 éves férfi vagyok, egy Budapest közeli kisvárosban élek.Több mint 10 éve özvegy vagyok, két felnőtt fiam és öt unokám van.Már 54 elmúltam, amikor megismerkedtem Okanikával (csak egy kitalált fiktív név) aki szintén özvegy volt (akkor 48 éves),…..
B.Anikó 2012.09.25 21:31:44
@Volt Tanú: Olyan értelemben is gondolom a gyengeséget hogy nem tudnak vagy nem akarnak a szervezetnek NEMet mondani,hogy ne szóljon bele a szervezet az egyén legprivátabb életébe(pl:pár választás).
B.Anikó 2012.09.26 21:22:34
@Volt Tanú: Van egy ismerősöm/haver/barát akivel 20 éve ismerjük egymást(most nem igazán tudom hányadán állunk)és kb 4-5 éve jár a tanúkhoz és át is keresztelkedett.
Amióta tanú azóta elég ellenséges,undok és észre lehet venni hogy nagyon eltávolodtunk egymástól.
Azt,hogy mennyire gyengék a tanúk azért kérdeztem mert elég sok emberrel beszélgettem már a tanúkról és az egyik ember azt mondta az agymosás mellett(amit mindenki mondott) hogy szerinte gyengék is a tanúk.

Ha 1 tanú azt állítja 1 kiadvány bármelyik számáról(akár régi akár új) hogy őt az nem érdekli és kiderül akkor kap érte valami fajta "büntetést" ?
B.Anikó 2012.09.26 21:23:15
@Volt Tanú: Meddig voltál tanú?
Az alamedai esküdtszék Jehova Tanúit jogilag felelősnek találta egy gyermek szexuális molesztálása miatt Drámai hír látott napvilágot. Az Őrtorony Társulat először veszített pert az 1940-es Olin Moyle becsületsértési ügy óta. Több mint 70 évig, az Őrtorony Társulat a…..
B.Anikó 2012.07.12 08:13:52
Névnap, születésnap, karácsony NEM SZABAD!!! Hogy is van ez? Miért? A Biblia ír róla? Névnap.. lehet, én nagyon buta vagyok hozzá, de a Bibliában erre utalást nem találtam, no mindegy NEM SZABAD!!! Születésnap.. hát igen a JT arra hivatkoznak azért NEM SZABAD megtartani, mert…..
Jehova Tanúi és a vérkérdés orvosi szemmel Ha nem vallási szempontból elemezzük a vérkérdést, súlyos erkölcsi dillema elé állítunk bizonyos embercsoportot döntéseinkkel. A szabad vallási gyakorlás, és az etikai, jogi kérdések ütköznek a jelen magyarországi törvények…..
B.Anikó 2012.06.13 21:49:11
@névtelenül: Egyet értek veled
Napok óta nem hagy nyugodni egy gondolat. Jehova Tanúi számára két héten belül eljön Jézus halálának az emlékünnepe. 1992 óta ennek a megemlékezésnek rendszeres résztvevője vagyok. De gyakran eltűnődtem, hogy mi értelme van? Miért adjuk körbe az emlékjegyeket, ha úgysem…..
A szervezet rabságában, krisztusi szeretetEgy újabb fejlemény történt megszabadulásom folyamatában, ezt szeretném megosztani veletek. Aki még Tanú, és bizonytalan, az gondolkozzon el azon, amikor döntenie kell egy helyzetben, vajon Jehova akarata szerint dönt-e, a Biblia alapján, vagy…..
B.Anikó 2012.03.24 20:15:13
@kicsella: Kedves kicsella!
Teljesen mindegy,hogy ki válaszol azért nem írtam oda senkinek se a nevét.

Mindenkinek köszönöm a válaszát.
B.Anikó 2012.03.24 20:19:44
@sefatias: Ahogy Johnny röviden válaszolt például,hogy mennyire kerüljék vagy tartsák a nem tanú családtagokkal a kapcsolatot.

@Johnny Joker: Köszi Johnny,meg el fogom olvasni
                        Sziasztok! Egy mostani sztori JT gyülekezetben uralkodó csodálatos becsületességről és valódi, működő szeretetről. Adva vagyon egy vén, akinek panaszkodik egy idősebb özvegy testvérnő ( a továbbiakban 'áldozat' testvérnő néven…..
B.Anikó 2012.03.24 15:24:56
Kedves testvéreim, szeretném megköszönni a segítségeteket és támogatásotokat. Néhányan talán még emlékeztek rám, néhány hónappal ezelőtt találtam ezt a web oldalt, és akkor írtam itt néhány bejegyzést. Csak röviden összefoglalva az akkori eseményeket, családi…..
azaz "IMÁDKOZZ MOST, FIZESS KÉSŐBB"... vagy inkább FIZESS MOST, IMÁDKOZZ KÉSŐBB?? Az alábbi levelet egy amerikai Jehova Tanúja küldte nekünk. A vének testületének szóló levelet Jehova Tanú minden gyülekezetének elküldték Amerikában, a levél hiteles. "IMÁDKOZZ…..
B.Anikó 2011.11.12 20:45:49
@Zsolt520: Amit említettél,hogy a tanúk nem tekintik egyenlő partnernek azokat akik a szervezeten kívül vannak azt a tanú ismerősöm viselkedésében én is észre vettem.Mielőtt ez az ismerősöm tanú lett azelőtt lehetett érezni,hogy emberszámba veszi meg tiszteli a másik embert de sajnos ezeket az utóbbi időben nem nagyon lehet érezni azok felé akik nem tagjai a szervezetnek.
Mottó: "A valóságban ahogyan gondolkodsz, és ebből adódóan ahogy cselekszel, azt mindig befolyásolják valamennyire azoknak az embereknek a nézetei és érzései, akiket meghallgatsz. [...] tényleg biztos lehetsz benne, hogy valójában nem formálja-e valaki a gondolkodásodat…..
B.Anikó 2011.11.01 05:27:59
@B.Anikó: A bevallott barátnő is tanú volt(a nagy sietségben hogy ki ne maradjon ami az eszembe van ez csak kimaradt)
B.Anikó 2011.11.01 05:39:43
@bigpast: Az egészhez az is hozzá tartozik,hogy azzal a csajjal akivel szemben csak kifogásokat keresett a körzet határral kapcsolatban hogy ne kelljen tanulmányozni azzal régi ismerősök barátok.És a leányzón állt olyanokért bosszút amit nem is ő követett el.

Arra lennék kíváncsi,hogy szerinted ez a leányzó álljon-e bosszút a srácon úgy hogy mindet kitálal a véneknek?

Eddig azért nem tette mert valahol figyelembe vette a régi ismeretséget.

Ha azt tanácsolod,hogy tálaljon ki akkor tudsz benne neki segíteni?
B.Anikó 2011.11.01 06:00:18
@bigpast: Amikor a leányzó(akivel régóta ismerik egymást) szóba hozta a közös kongresszusra menést akkor volt rá példa hogy a srác azt válaszolta,hogy "velem ugyan nem".

Ez mennyire tetőzi hogy paráznaságot követett el?
Sziasztok! Elmesélem Nektek, hogyan lett a Férjem Jehova Tanúja...: ...Ott kezdeném, hogy nehéz gyermekkora volt . Édesanyja öt éves korában elhagyta a családot egy gazdag férfiért,...az édesapja alkoholba menekült,...a nagyszülők, az óvoda, az iskola vette át a nevelő…..
B.Anikó 2011.09.30 19:58:41
@Pöpi6: Sajnálattal,szomorúan olvasom amit írtál hogy mi is történt.
Nagyon együtt érzek veled,tudom milyen érzés az amikor 1 olyan illetőt veszít el az ember akit valamilyen szinten szeret(akár csak barátként is szereti az illetőt vagy éppenséggel az élete párja).
Akit már említettem tanú ismerősömet az kb 1 évvel ezelőtt olyat mondott,hogy ahova költözött ott csak olyan barátai vannak akiktől szellemileg fejlődni tud.

Elmeséled hogy mi is történt?
B.Anikó 2011.10.04 11:39:30
@Johnny Joker: Olyan esetbe akkor mit tegyen az ember ha az adott tanú a biblia tanulmányozás elől és ha kérdeznek is tőle vagy nem reagál a kérdésre semmit vagy azt feleli hogy az illető más valakitől más tanútól kérdezzen és csak nagy ritkán ad csak feleletet?
2011. szeptember 04. (vasárnap), Veresegyház, Jehova Tanúi Királyság-terme [katt a képre a nagyításhoz!] Neked milyen Őrtorony cikk és/vagy bibliavers jutott eszedbe? Kommentekben várjuk válaszaitokat!Nekem ez jutott az…..
B.Anikó 2011.09.13 21:12:59
@rfz: Kedves rfz! Johnny állítását én is alá tudom támasztani.
Van 1 tanú ismerősöm akinek volt 1 nem nagy értékű(kb 2 millió ft) ingatlana amit eladattak vele és kicsalták tőle az árát.
Ez az ismerősöm tett 1 olyan megjegyzést,hogy abban a kisvárosban nagyobb szükség van a pénzére mint ahonnan elköltözött.
Mi Királyságszolgálatunk, 2007. szeptember, Kérdésdoboz   Helyesli „a hű és értelmes rabszolga” azokat a Tanúkból álló, független csoportokat, melyek bibliai kutatás vagy vita céljából jönnek össze? (Máté 24:45, 47).   Nem. A világ különböző részein…..
B.Anikó 2011.09.03 14:03:13
@bigpast: Az ilyen emberre azt szoktam mondani hogy felfelé alázatos lefelé gyalázatos(bocs a megfogalmazásért).

Az ilyen emberek hogy várhatják el másoktól azt,hogy tiszteljék őket és felnézzenek rájuk?
A következő írás egy kedves úrtól származik, aki Tanú volt a hírhedt 1975-ös láz idején, ami természetesen nem "egyesek véleménye" volt, hanem a valójában nem túl értelmes brooklyni rabszolga(tartó) osztály által keltett hamis prófécia: „Nagyon jól emlékszem az 1975-ös…..
B.Anikó 2011.09.02 21:43:50
@zatarra: A belinkelt Villás Béla előadás eddig még hiányzott a meglévők közül.Köszi hogy belinkelted.
B.Anikó 2011.09.03 13:47:32
@zatarra: Személy szerint nekem itthon cd van jó néhány Villás Béla előadás amiből eddig hiányzott az ide belinkelt előadása.Vagyis nem azzal volt a gondom hogy nem tudtam meghallgatni.
Amúgy köszi a segítséget,és bocs a kissé nyers fogalmazásért.
B.Anikó 2011.09.03 13:53:16
@zatarra: Hozzád hasonlóan én se vagyok a tanítványa és én is inkább őt hallgatom minthogy különböző szappanoperákat és különböző valóság showkat nézegessek.
A mai napon (május 21.), itteni idő szerint este 7 órakor kellett volna, hogy legyen a világvége. Legalábbis a képen látható Harold Camping amerikai szektavezér szerint. Mivel ezen időpont elmúlt, a világ meg úgy néz ki, hogy megvan még, ezért kijelenthető, hogy ez az időpont…..
B.Anikó 2011.05.23 08:28:59
@l.gabi: Lennél kedves és emailban elküldenéd nekem az említett 3 Őrtornyot?
Az e-mail címem-et Jhonny és Zsolt meg tudja adni.
Előre is köszi.
B.Anikó 2011.06.08 21:59:49
@l.gabi: Köszi,így is jó hogy felraktad az oldaladra.
Köszönet a fordításért és a felirat létrehozásáért! ..
B.Anikó 2011.04.08 09:07:30
@Klmarti: Hozzád hasonlóan én is hasonló cipőben járok,nekem is van 1 barátom aki néhány éve tanú lett.Sajnos én is tapasztalom azt hogy a személyiségét elég rendesen feladta és őt is pont akkor hozta össze a "sors" a tanúkkal amikor jó néhány rossz dolog össze jött neki.
Én is azon vagyok hogy segítsek neki.

Johnny a "kíméletes páncéltörő" posztodat kíváncsian várom,remélem nagyon sokat fog nekem is meg a hozzám hasonló cipőben járó embereknek segíteni.
Szia JJ. A mai ŐT. az elkedvetlenedéssel és a kísértésekkel való nehézségekkel foglalkozott. Az utolsó előtti kérdés merészen szóba hozta, hogy: "némelyek elkedvetlenedtek, hogy nem jött el a vég a várt időben." A hagyatéki ügyekben jártas exvén szólt hozzá,…..
B.Anikó 2011.03.28 19:16:56
@Zsolt520: Sajna nem csak a 7 millió tag életével játszanak hanem azok család tagjaival is(akik nem tagok).És azoknak is játszanak az életével akik bármilyen(pl:csak tanulmányoznak) kapcsolatba kerülnek a szervezettel.
Szeretnék nektek két képet mutatni, egyenesen az Őrtorony társulattól:Hogy is van ez?János 20:25 ÚVFAz Őrtorony bérfestői hiányoztak az elemi iskola biológiaóráiról? Lehet, hogy nem ártana egy kis anatómiát is tanulniuk a sok hamis tanítás mellé!! Aki megmondja, hogy…..
B.Anikó 2011.03.10 20:35:01
@infaustus: Bocs igazad van,a sok dolgom közepette nem néztem meg alaposan a képet.Akkor ezek szerint a Mit tanít..... könyvben egy harmadik féle képen ábrázolják Jézust.
1 - Russell referred to „the truths I present as God's mouthpiece”, and stated:„God's due time has come; and if I did not speak, and no other agent could be found, the very stones would cry out.” (WT, 15 July 1906, 229)1 - Russell utalt "az igazságokat Isten szócsöveként mutatom be"…..
Az érem másik oldala!MJ által felvetett észrevételekre, véleményekre szeretnék reagálni. MJ érvei a JT tanításaiból szellemiségéből fakadnak. MJ jó szándéka, jóhiszeműsége nem kétséges. A szervezet építéséről /amit hiányol JJ-től/ : „ Ha Jehova nem építi a házat,…..
B.Anikó 2011.01.22 11:47:53
@l.gabi: Elég szomorú és felháboritó az szerintem ha valaki sajnos csak befektetésnek tekinti azt hogy 1 rászorulón/rászorulónak segít.
Kedves Joci megkérhetlek rá hogy megírd hogy milyen taapsztalataid vanank a tanúkkal,igaz sose voltam tanú de nagyon érdekel.Köszi
B.Anikó 2011.01.24 19:41:21
@nina:): Előre is bocsi a szóhasználatért de a kutyámmal különbül beszélek meg viselkedek mint ahogy leírtad azt ahogy amilyen hangnemben veled beszéltek/viselkedtek.
Nina melyik városban élsz?
Júj micsoda gonosztett névtelen levelet küldeni... vagy mégsem? Felmerül a kérdés: miért küldtem levelet három pletykafészeknek? A válaszom a következő: A körzetfelvigyázó előző látogatásának alkalmával odahívtam őt, a Mihály véntestvért és még egy vént aki nincs a…..
B.Anikó 2010.12.26 22:21:00
@FinalOmen: A "pletykafészek" Johnny ellen akart fordítani,össze akart volna benneteket ugrasztani?
Vagy rosszul következtetek ?
Álnéven az egyik pletykafészeknek a körzetfelvigyázó látogatása előtt elküldtem postán pár cikket az oldalról, CSAK itteni történeteket, olyanokat amikről mindenki tud a gyülekezetben, és utána lehet járni. A válasz a következő volt, vátoztatás nélkül: Tisztelt …..