Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N.T.

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két apróság. De elgondolkodtató: Hello! Pénteken utaztam hazafelé, és Kőbánya-Kispesten a másik vágányon megállt a szentesi vonat, aminél az ajtók fel vannak szerelve egy plusz kihajló lépcsővel. természetesen nem nyitották le ezeket, hogy segtsék a felszállást, ezáltal pl.…..
N.T. 2007.08.17 10:45:42
Már jó pár éve járok Kaposvár és Budapest között vasárnap esténként. (szerencsére egyre kevesebbszer) Többször előfordult, hogy a kaller meg se jelent, pedig a távolság 200 km.
Oldalakat tudnék írni a megtörtént esetekről:
- órás késések, mert a horvátok sint újítanak föl (akkor még zágrábból jött a vonat), de olyan is volt, hogy meg sem tudták mondani, hogy mikor ér kaposvárra, mert az idulási időben még nem is ért a határra sem!
- egy időben kellett helyjegyet is venni (szinte félévente változtak a dolgok) és volt hogy olyan fölkébe adták amit a kaller kisajátított magának és elzavart minket. Ha 20 kilóval meg 20 centivel több lettem volna akkor kiteszem a pasast biztos...
- egyszer valami mongol bagázs utazott egy délutáni vonaton de ezt nem tudtam. Le voltak zárva a vagonok közötti ajtók, legalábbis ahol én voltam, meg az utastér is. Tehát 200 km-t tettünk meg az előtérben baromi melegben, a felszállók a későbbi állomásokról meg csak sorra estek csapdába mint én is...
- a vasárnapi vonat mostanában 18.42-kor indul kaposvárról, ha jól emléxem. Aztán kb 10 percnyi 30 km/h-s tempó után valameyik faluban félreáll és megvárja a szemből jövő IC-t, ami vagy 10 perc jó esetben. Beér dombóvárra és megvárja a pécsi IC-t, aztán megvárja míg elindul és csak percek múlva megy ez is tovább úgy 19.50, 19.55 körül. Hát ez több mint 1 óra és a távolság kb. 30 km. Mindezt egy megyeszéhelyről a környék legnagyobb vasúti csomópontjáig!
- az áremeés után egy utam 4100 forintba kerül (diák). Mondjuk bp-ről kaposvárra az IC első osztályán szoktam menni mert az nincs tele vihorászó proli közalkalmazottakkal akik fejtágításról utaznak haza, meg ott legalább el is lehet férni. A somogy IC valami speckó vonat, (nem is láttam még hasonlót) speckó műanyag üléshuzatokkal és szűk helyel a 2. osztályon. Egyre gyakrabban járok autóval, az elvtársak elintézték nekem, hogy alig többért háztól házig mehetek, mindenféle zavaró tényező és kötött menetrend nélkül. Köszönet érte.
- sok egyéb bosszantó dolog, késve indulás déli pu-ról, mert nincs vonat stb., stb.