Regisztráció Blogot indítok
Adatok
huncut

0 bejegyzést írt és 732 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Az Országgyűlés decemberben módosította a földtörvényt, ennek értelmében 2013. január 31-ig minden mezőgazdasági földhasználatot - mérettől függetlenül - be kellett jelenteni a földhivatalnak. Korábban csak az egy hektárt meghaladó használatra vonatkozott a bejelentési…..
Ahogy elmúltak az ünnepek, a diákok ismét tiltakoznak a felsőoktatási reform intézkedései - de leginkább a tandíj - ellen. Lehet azt mondani, hogy nincs tandíj, de ha a 16 legnépszerűbb szak fizetős, akkor ezt még nem jelenthetjük ki. Az még kérdéses, hogy sikerül-e a korábbi…..
huncut 2013.01.06 15:16:22
@Mária: Hétfőn újra kezdik. Hogy mi lesz belőle, az majd kiderül.
Számomra rendkívül érdekes, hogy nem maradt elszigetelt az akciójuk. A HaHa és a Höok képes volt összefogni egy közös cél érdekében, pedig van egymással elég bajuk, és képesek csatlakozni más szervezetekhez, mint pl. a Humán Platformhoz.
Sokan vagyunk, akinek a gyerekei egyetemisták, vagy majd remélhetőleg előbb-utóbb azok lesznek. És sokan vagyunk, akiket felháborít, hogy máról holnapra nem tudjuk, milyen jövőre számíthat gyerekünk, vagy hogy itthon a lehetőségeiket az anyagi nehézségek határolják, miközben másutt várják a tanulni, tenni vágyókat. Szeretném, ha érdemes lenne itthon maradniuk a diplomásoknak, de tiltakozom a röghöz kötés ellen.

Számtalan pont van, amely mentén különböző szervezetek kapcsolódhatnak egymással. A diákok megmutatták, hogy érdemes összefogni, érdemes egy közös érdek mentén a közös véleményt hangsúlyozni. Példát mutatnak nekünk, cinikus és fásult felnőtteknek. És ebben rejlik az erejük, mert mi, felnőttek, nem hagyhatjuk, hogy a gyerekeink álmait széttörjék.
Formabontó poszt a mai, hiszen nem egy összefüggő történetet olvashattok, hanem inkább csak apróbb mozaikdarabokat tett egymás mellé tsabus (akinek előző, „hagyományosabb" posztját itt találjátok). Én nagyon élveztem, remélem, nektek is tetszeni fog. „Legutóbb kimaradt…..
huncut 2012.12.16 20:55:34
Igencsak egzotikus országba vezet ma utunk, még akkor is, ha ez az ország Európában van, valahogy mégis keveset tudunk róla, leszámítva a jó öreg sztereotípiákat. Albánia az úti cél, nagyon sok minden kiderül, például hogy miként lehet helyes például az a mondat: „ott megy…..
huncut 2012.11.16 18:05:24
@Dusan: Nézz körül kicsit az index fórumán, itt: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057737
huncut 2012.11.16 18:30:22
@venator: Besegítek kicsit Jani haverjának, vele ismerjük egymást, biztosan nem veszi rossz néven. :-) Durres, Vlora, Saranda, az albán riviérán Himara, Dhermi, és akkor még csak a nagyobb tengerparti településeket soroltam. Sok mindentől függ, ki milyen mellett teszi le a voksát: nyüzsis, mozgalmas helyre akarsz menni, vagy a csendet, a békésebb helyeket szereted.
huncut 2012.11.16 18:56:42
@venator: Vlorában a New York Hotel remek hely, a forgalomtól kicsit távolabb, de közvetlenül a tengerparton fekszik, van játszótér, medence, minden, és csodás szobák - de nem is olcsó. De gyere át inkább az albán topikba, innen már kicsit kilógunk ezekkel a részletekkel. :-) Lásd: forum.index.hu/Article/showArticle?t=9057737
A Hortus Hungaricus egyik kézműves standjánál lettem figyelmes ezekre a színes párnákra. Készítőjük elmondása szerint a párna 12 nyugtató hatású, alvást segítő, gyulladás csökkentő gyógynövénnyel van kitömve. A kispárna köztes anyaga pedig a pelyva. Van benne zsálya,…..
Nem Amerika sötét oldaláról lesz ma szó, noha a történet Évi tollából onnan érkezett – sokkal inkább az emberi természetről, amely családon belül is képes egészen elképesztő dolgokra. Én mégis, mindezek ellenére is, Évi utolsó mondatát olvasva arra gondoltam: sikerülni…..
Nívó Így spórol a magyar állam 2012.07.06 14:40:00
...avagy amikor a spórolás többe kerül, mint a probléma megoldása. Előre elnézést kérek, ha nem a megfelelő szakszavakat használom, a posztnak egészségügyi vonatkozása is van, én meg nem értek hozzá, de nem is ez a lényeg. Szomszédasszonyt utolérte a baj: porcleválás van a…..
huncut 2012.07.07 09:45:38
@Mózsi bá: Egy napon csak 300 Ft lett volna a vizitdíj. Ha aznap 25 szakrendelésen jelensz meg, akkor is csak 300 Ft, egyszer.
A fidesz győzelme? Röhej. A buta és tájékozatlan emberek „győzelme”, a fideszes agymosás áldozatainak győzelme.
huncut 2012.07.07 09:46:51
@huncut: Ami miatt azok is szívnak, akik képesek egy lépéssel tovább is gondolkozni.
huncut 2012.07.07 10:15:02
@Mózsi bá: Mit tanúsíthatsz?
Én tudtam, de a kedvedért forrást is hozok. A wikipédia tanúsága szerint:
„Vizitdíj alól mentesültek:
* ha ugyanazon szolgáltatónál egy nap több járóbeteg-szakellátást vesz igénybe, a vizitdíjat csak egyszer kell megfizetni.[4][5]”
Tisztelt Praxis blog!   A minap, ebben az iszonyú kánikulában kénytelen voltam mentőt hívni egy ismeretlen férfihoz, ennek kapcsán szeretnék néhány sort küldeni önöknek. Éppen kutyát sétáltattam a közelben található parkban, amikor arra lettem figyelmes, hogy a földön egy…..
 Nagy Judit, a Magyar Televízió műsorvezetője új, limitált szériás csokoládékollekciót készített, ezúttal Anyák napjára. A Valentin napihoz hasonlóan a bonbonok egyedi, a témához kötődő névvel rendelkeznek: Oltalom, Küzdelem, Rejtelem, Kegyelem.  Az „Oltalom” nevű egy…..
         Mint azt maroz kolléga észrevételezte, egy bizonyos Nyírő Gyula nevű író újratemetését nem engedélyezték Romániában. Legalábbis a fél magyar internet szerint.    Nem tartják meg Nyirő Gyula író újratemetését vasárnap…..
huncut 2012.05.27 16:39:08
@Mj: Senkit nem érdekel, hogy számomra ki jelent többet, József Attila vagy Radnóti. Az egyiket ezért, a másikat meg azért szeretem, és eszem ágában sincs rangsort állítani közöttük, mert egyes helyzetekben az egyik, másokban meg a másik ad valami olyat, amit senki más nem tudott. Szeresd Nyirőt, az írói teljesítményéért, ebbe nem szólhat bele senki. De emberként még nem kell követendő példaként állítani, mert ez már vitatéma lehet, és nekem az a véleményem, hogy íróként lehet valaki sokkal több, mint a napi életben, adhat valami olyat, ami nekem, adott helyzetben sokat jelenthet, de ettől még nem kell elfogadnom az egész életművét, nem kell elfogadnom a számomra elfogadhatatlan eszméket.
huncut 2012.05.27 16:52:39
@Mj: Tényleg nem érdekelnek úgy általában véve a „magyarok”. Vannak olyanok, akikkel szót értek, segítünk egymásnak, ember az embernek. :-) És vannak olyanok, akikkel hiába beszélek azonos nyelven, egy világ áll közénk, sosem értjük meg egymást...
huncut 2012.05.27 17:07:40
@jotunder: :DDD
Oké, én visszavonulok. :-)
hogyvolt Marslakók - 49-50. 2012.05.15 21:10:00
Na, hát amilyen ripsz-ropsz megoldódik a libatömés rejtélye, akkorát szopunk majd a tegnapi epizóddal. A szépemlékű VV4 alatt egyszer már megleptek azzal, egy teljes műsort szántak arra, a nyikhaj geci, mint minősítés megengedhető-e Villalakók között (ld. VV Éva és VV Jerzsi…..
huncut 2012.05.16 08:13:09
@DominoFX: Én is olvasom, röhögök is, de még nézem is, amikor nem alszom el. :-)
Történetünket azzal szeretném kezdeni,hogy az eset édesanyámmal történt alig egy éve.A mai világban már azért az óvatosabb ember megpróbál elővigyázatos lenni,szűrővizsgálatokra járni,megelőzni a bajt...Így volt ez nálunk is,édesanyám,mint e.ü.dolgozó rendszeresen járt…..
huncut 2012.04.30 20:13:11
@jágör68: Ha akarnék, sem tudnék nyugati szintű EÜ-járulékot fizetni, mert ez nálunk meglehetősen sajátosan működik. Mégis hogy gondolod a gyakorlati megvalósítást? És milyen elven? Nagy duma ez a 6,5 millióan NEM, kár, hogy semmi köze a valósághoz.
Javaslom egyébként, hogy nézd át, miről tanulnak a gyerekeink egészségtan kapcsán.
Az, hogy én miről tanultam e témakörben annak idején, már régen nem érdekes, köze nincs a mindennapjainkhoz. De azért mondjad csak, hogy mit kéne tudnunk, honnan kéne újabb információhoz jutnunk.
Az elmúlt hetekben szinte minden napra jutott valami megrázó gyilkosság. Biztos vagyok benne, hogy ezek az esetek mély nyomokat hagynak azokban is, akik csak olvasnak, hallanak róluk. Bizonyára a Blikk Ölni című publicisztikájának szerzője is így járt, de ez nem mentesíti a…..
Apróságokon érdemes csak bosszankodni. Nem nehéz manapság, bosszantó apróságból rengeteg van, ezzel szemben nagy dolgokból… ehh. Nekünk még a botrányaink is olyan pitiánerek. Schmitt hozott nemrég egy aprócska csöppnyi izgalmat a fakó pusztai hétköznapjainkba,…..
huncut 2012.04.21 17:26:26
@tarackos: Az ügyfélkapuval nálam ott kezdődik a probléma, hogy a gépem azonnal ezt jelzi: „Lehetséges, hogy a lap nem biztonságos. A részletekért kattintson a biztonság fülre. Engedélyezheti vagy elutasíthatja a lap betöltését.”

Ez, akárhogy is nézem, nagyon gáz, már régen kellett volna valamit tenni. Nem tudom mit, mert én csak egy buta júzer vagyok, de egy állami szerv kötelezően használandó portáljánál egy ilyen figyelmeztetés finoman szólva mellbevágó.
huncut 2012.04.22 07:06:26
@royslade: @maroz: Köszi a magyarázatot. :-)
Operát használok én is, majd igyekszem megkeresni, hol kell megváltoztatni a beállítást.
huncut 2012.04.23 08:23:09
@V mint...: Köszönöm szépen, megcsináltam, tényleg nem volt bonyolult. :-)
hogyvolt Marslakók - 32-33. 2012.04.19 18:30:00
 Yooha kedvéért: nem, semmi. Még szerencse, hogy a legfontosabb kérdésre választ kaptunk, Klárika nem kötötte lófarokba a haját a fotózáshoz, hát örülök. Klárika a nőstényfarkas, ha valaki elfelejtette volna, a sorozat alkotói azt felejtették el bemutatni, összeszarta-e…..
huncut 2012.04.19 21:04:51
@Ormi: Nem is dühöngött, a kezdeti zavar után nagyon élvezte a helyzetet. :-)

Viszont rájöttem, hogy Esztert kéne dokihoz küldeni, először persze dilidokihoz, másodszor meg rendbe kéne hozni az orrsövényferdülését, mert állandóan dáthás a hangja.
huncut 2012.04.19 21:07:52
@fran7: Klárika az nem a Tornyai prof asszisztense, aki segédműtős is egyben?
Tisztelt Praxis!   Annyi rossz tapasztalat és annyi kellemetlen történet olvasása után engedjék meg, hogy egy kellemes csalódással szolgáljak.2011. július 09-én este Gyöngyöstől nem messze töltöttük a hétvégét. Vacsoránál rántott ponty volt. Az első falatnál egy szálka…..
huncut 2012.04.19 14:36:37
@Roy: Megírta. :-) Gyöngyös, Bugát Pál Kórház.

Egyszer én is jártam hasonlóképpen, de mázlim volt, épp mire a doki elé kerültem, sikerült lenyelnem a szálkát. Ő is nagyon aranyos volt, azért megnézte alaposan a torkomat, kifaggatott, milyen halat ettem, aztán nevetve utamra bocsátott, hogy így jártunk jól mindketten. :-)
hogyvolt Marslakók - 28-29. 2012.04.13 14:26:00
Ha Isaurának sikerült, Velenyák Gergőnek miért ne? Ezennel gyűjtést indítok, hogy ez a szerencsétlen el tudjon költözni albérletbe, és ne az anyjával lakjon, mert fizikai fájdalmaim vannak. A tapétától a falon. Meg úgy állesz az egésztől, de ezt már mondtam. Reggel van,…..
huncut 2012.04.17 08:12:30
@tena_lady: No, tegnap telefonált a titkos ügynök, szólhattál volna korábban is, úgy tűnik, adnak a szavadra a forgatókönyvírók. :-)
 Amikor reggel felkeltem még nem is sejtettem, hogy ez lesz szakmai karrierem csúcsa. Ha nem is az Everest, de a Nanga Parbat. Vagy inkább a Kékes tető. Hónapokig olyan volt a világ, mintha lehúzták volna a kontrasztot, amikor megtudtam, hogy a Magyar Hírlap csak engem hagyott ki az…..
huncut 2012.04.03 16:44:14
@Hódos Hajnalka, a Baltás Démon: Tényleg megérdemelted volna. :-)
huncut 2012.04.03 19:35:38
@qwertzu: Igen, neked van igazad, elnézést a hibáért. Igaz, azt sem néztem, és nem vagyok igazán tájékozott a sorozatok terén.
huncut 2012.04.03 19:37:27
@Tesztelo.hu: Bocs, összekeveredtem. :-)