Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sede

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsó előtti fordulón is túl vagyunk. Hat csapatnak van még komoly téttel bíró mérkőzése. A jó hír az, hogy az utolsó forduló három mérkőzésén, pontosan ez a hat csapat találkozik. A Zaragoza indul a legnehezebb helyzetből, hiszen nem sikerült legyőzniük a bajnokot. A…..
Sede 2008.05.15 10:54:30
Tényleg nem értem, milyen alapon kezdtek ki számotokra valószínűleg ismeretleneket "emberileg".
Oké, gondolom én, hogy pancho nem úgy értette, ahogy írta. Gyanítom arra gondolt, hogy a pályán milyen mentalitást mutatnak. Márpedig inkább legyen a csapatomban egy Eto'o, aki ugyan hőzöng, háborog, meccsenként minimum egy ziccert kihagy (azért idén lőtt 15 bajnoki gólt 1409 perc alatt..), de nem esik el, amikor Rio utolsó emberként elcsúszva buktatja a 16-oson belül - még ha ez döntően befolyásolhatta volna a BL-elődöntő kimenetelét, mint egy Sergio Ramos tisztaságú védőm, aki ugyan effektív, de milyen áron? És ugyanezek miatt remélem, hogy nem vesszük meg Daniel Alvést sem.
Ronaldinho, akit a fő bűnbaknak kiáltott ki a média, és a tudatlanabb futballfanplebsz is, azzal forradalmasította a futballt, hogy megmutatta, lehet valaki úgy is sztár, hogy TÉNYLEG mindig mosolyog, és tiszteli a szurkolókat, mert egyrészt a szeretetük fontos, másrészt az ő (=mi) már-már érdeklődésük miatt kereshet minden egyes órában negyedmillió forintot!!!
És nem szidom Zidane-t sem emberileg, mert az, hogy lefejelte Materazzit, vagy hogy meg akarja verni a közelébe kerülő fotósokat, újságírókat még nem jelenti azt, hgoy emberileg kevés lenne.

2007-2008 vége, nyert a Real Madrid. Nem túl meggyőző játékkal, egy gyenge színvonalú szezont, ahol még náluk is silányabb volt a Barcelona, kipukkadt a Sevilla, stb. Viszont az okokat abban keresni, hogy emberileg szeméttelepre küldenénk őket?? Mondom mégegyszer, nem hiszem, hogy pancho így értette. De így sikerült.
Sede 2008.05.15 12:36:41
gibson, Eto'ot már kivesézte rizla, amit Ramos sportszerűségének védelmében írtál azt meg Te sem veszed komolyan, úgyhogy csak Ronalddinhoról pár szót. 28 évesen valaki nem felejt el focizni. 2005 óta minden meccsen két ember fogja, Rijkaardnak pedig nem sikerült olyan taktikát felépítenije azóta, hogy úgy kaphasson labdát, hogy A) van előtte terület B) ne hátrafelé mozogna épp. Ez edzői hiba, sajnos. De ha ez elsőre nehezen hihető számodra, akkor nézd meg Henry-t, tök ugyanez a helyzhet. Mindkét játékos sikerének lényege, hogy szemben áll a védőkkel, és nagyon jó ritmusuk van. Állóhelyben, hátrafelé ezt nem lehet kamatoztatni. De ha megnézed Messi idei tavaszát - tudom, sokat volt sérült -, de amint nem kellett két embert Ronaldinhora tenni, rátették Messire, és nála is kezdődött ugyanez. Ronaldinho 1 évig bírta, aztán sebezhetővé vált az önbizalma/egója. Messi nem tudom, meddig húzta volna így Rijkaard alatt. Remélem, hogy Pep vált egy kicsit, mondjuk 442-re és hátrébbról indítja Messit.
Az, hogy a Barca az utolsó 10 fordulóban egy-egy véletlen Slyvinho beadást leszámítva nem támadott szélen, röhej. A rossz taktikában játszatott Ronaldinho hiánya viszont a legjobban ott érződött meg, hogy most nincs az a Barcelona drukker, aki legalább egy keresztlabdát fel tudna idézni 2008-ból. Hát ez az.
Még ha két ember is fogta, Messinek csak áttette 40-ről, hogy egy-egyezhessen, és lőjjön 8 gólt tavasszal... (Bár Real drukkerként, gondolom, csak összefoglalóból ismered az idei Barcát, szóval nem várom el, hogy nem a sajtó véleményét szajkózd velük kapcsolatban. Beismerem, én is csak kb 6-8 Real meccset láttam idén..)
Az utolsó előtti felvonás következik. A bajnokság első három helyezettje ismert. Két kieső személye szintén biztos. Az európai kupákat érintő kérdések már kevés bizonytalanságot hordoznak magukban. Madridban ünnepelnek, Barcelonában szomorúak. Egyetlen nagy kérdés maradt a…..
Sede 2008.05.12 07:39:48
Akiket füytültek:
Rijkaard - könyörgöm, már kirúgták szegényt, nem lehetne végre egy picit a jóra emlékezni, ha már egyszer minden mindegy??
Eto'o - oké, hogy mindig minden ziccert kihagy, amióta csak nálunk van, de így is lőtt 1409 perc alatt 15 gólt idén - és nem volt közte egy 11-es sem...
Henry - messze a legjobb hazai volt az egész meccsen, arról pedig, hogy hogy statikus szerepkörbe tette Rijkaard, és nem volt képes olyan taktikát kidolgozni, ahol úgy kap labdát, hogy területe is van, nem ő tehet (btw, ugyanez volt a baj Ronaldinhoval is.. egyébként Ronaldinho hiány miatt volt szarabb Messi is - látott valaki egy keresztlabdát is, amióta a Laporta-Txiki duó kitetette Ronaldinhot?? Remélem, Pep nem csak egy báb lesz.. a Mourinho.Luis Enrique duó nem csak az lett volna)
Deco - amikor a helyén játszhatott idén, akkor nem ment neki olyan rosszul.. de hát hiába, muszáj Xavit odatenni, hiába ő a leglassabb játékos a katalánok történetében..

Akármennyire is szeretem a Barcelonát - és nem csak 2004 óta -, sajnos a katalán nép irgalmatlanul manipulálható és ostoba. Ami tegnap a lelátón történt, az szégyen a klubra nézve, és még nagyobb szégyen lenne, ha az elnök - és a szánalmas sportigazgatónk - nem határolódna el a történtektől. Igen, igaz, Rijkkardnak nem a tökössége volt a legjelentősebb erénye, de a Laporta-Txiki kettős talán még fakóbb ezen a fronton. Mourinho azért nem jöhetett, mert 100%-os döntési jogot várt el az igazolások terén, amiről egyikük sem akart lemondani.
Ha megkérdezik a sociokat, kit szerettek volna Mourinhot (Luis Enriquével) vagy Guardiolát, körülbelöl 90%-10% lett volna a végeredmény...
Igazi futballtörténeti kuriózum következik. A Real Madrid a Barcelonát fogadja egy teljesen tét nélküli mérkőzésen. Még azt talán mondhatjuk, hogy a presztízs egy kicsit emeli a tétet, s a hozzáállást, de valószínűleg minden pályára lépő játékos a háta közepére…..
Sede 2008.05.08 08:34:20
Képfényező, nem a bíróra fogom a vereséget, csak azt mondom, hogy senki se állítsa, hogy nem nyúlt bele a játékba. Mondjuk Barca-szurkolóként sosem várom bizakodva, ha Perez Burrull fúj, elismerem.

Ami Guardiolát illeti, sokkal nagyobb tehetségnek tartom, minthogy bedobnám egy év után a mély vízbe. Szerintem túl nagy a rizikó. Hagynám 2-3 évig Pellegrini, Mourinho vagy akár még Laudrup alatt is.
Viszont abban rohadtul igaza van, hogy az első lépés az orvosi kar leváltása kell, hogy legyen. Azért az vicc, ami az elmúlt 2-3 évben van. Mindenkinek szétment a térde, elszakadt a combja. Azért az nem normális, amennyi sérültje volt a Barcának idén is. Hányszor volt, hogy zsinórban meccsről-meccsre legalább 8-9 fix ember ott volt? Max. szeptemberben 2-3 meccs.

Nem jó a túl nagy keret sem, ezt már egy ideje sokan szajkózzák.

Rijkaardnak pedig a legnagyob hibája, hogy nem tud reagálni, nincs benne semmi rugalmasság. Sem meccsen belül, sem közép-, sem hosszútávon.

Szerencsém volt, hogy talán a két legjobb meccsünkön voltam kint (Sevilla és Zaragoza otthoni leigázása). De az elgondolkodtató, hogy ezen kívül kb egy meccsen játszott igazán jól a csapat, a peches glasgow-i 2-2-n, amikor a sokatt szidott Neeskens ült a kispadon. Azon a meccsen a Barca rengeteg a totális futballra emlékeztető elemmel játszott, amit sem előtte, sem utána. Mindenki folyamatosan változtatta a helyét, a Celticesek azt sem tudták, hol a labda. (Persze, volt két szerencsés kontrájuk, pech.)
Aki spanyol fociról akar írni olvasni, az előbb-utóbb elég tájékozott lesz minden spanyolok számára fontos sportágat illetően, mert szinte csak az egész nemzetet foglalkoztató dolgok vehetik el a főcímet a labdarúgás elől. Így aztán viszonylag hamar szembesültünk azzal, hogy…..
Lassan végleg magunk mögött hagyjuk a 2007-es évet. Ilyenkor mindenki az ünneplésre, pezsgődurrogtatásra (taxikeresésre, a telefonvonalak túlterheltségére)  készül. Az előrelátóbbak már az újabb fogadalmakon gondolkodnak, a dohányosok utolsó…..
Erre vártunk? Nem hiszem. Könnyen előfordulhat, hogy a tavaszi hatgólos derbi után magasra tettük a lécet, de ez a mérkőzés kétségtelenül alacsonyabb színvonalúra sikeredett. Természetesen a Real Madrid szurkolóit ez csöppet sem érdekli, mert csapatuk már hét ponttal vezeti a…..
Sede 2007.12.24 10:03:00
holá!
ha emlékeztek, Iniesta látó vagyok - valamint Xavi- és (egyre gyakrabban) Milito ellenes.
Szerintem tegnap nem Iniesta volt a mezőny legjobbja (önmagához képest feltűnően sok labdát vesztett/passzolt el), amiben része van Rijkaardnak, aki valamiért elfelejtette, hogy Ronaldinho-Eto'o-Iniesta helyett lehet Iniesta-Eto'o-Ronaldinho vagy Iniesta-Ronaldinho-Eto'o támadásokat is vezetni. De ez a Barcelona felállás olyan statikus volt, hogy már senki sem foghatja Neeskensre.
Az első félidő legjobb játékosa Deco volt - szomorúan láttam, hgoy ez sem hazai, sem külföldi fórumokban nem tűnt fel senkinek.
Bár ezen a meccsen inkább a negatív figurákra koncentrálnék:
Xavi - aki eddig kitartott mellette, tegnap láthatta: lassú. Nem a nem létező futó gyorsaságára gondolok, hanem a tötymörgésére. Arra, hogy nála szinte mindig megakad egy pillanatra a labda lendülete. Azt pedig, hgoy ziccerben miért nem próbálja meg átvenni a labdát, tőle kéne megkérdezni. (MIÉRT?!?!)
Milito - a túlértékelt, fejesek előtt folyton betámasztó ocsmányhajnak sikerült az egy félidő alatt a saját térfélen eladott labdák számában új rekordot felállítania - ami nem feltétlenül tesz jót egy csapat egyenlítési esélyeinek. Sajnos a bal oldalon pertnerére akadt a szezon eddigi legsiralmasabb teljesítményét nyújtó Abidal személyében, aki számomra felfoghatatlan módon nem hozta el azokat a labdákat, amik közelebb voltak hozzá, mint S. Ramoshoz és a többiekhez.

A mérkőzés másik kiemelkedően gyér figurája Mejuto González volt, akinek az egyetlen mentsége, hogy én még nem láttam sohasem SZÁNDÉKOSAN a Barca ELLEN fújni. De tegnap minősíthetetlenül rossz felfogást kapott elő. Konkrétan 3 teljesen szándékos lábat találó utánrugást engedett el a vendégeknél lap nélkül a meccs elején, ami nem feltétlenül tesz jót egy ilyen meccsnek (nem véletlenül engedték meg maguknak a játékosok a rúgdosódást).

Gondolkozzunk egy picit: emlékszik valaki is olyan meccsre a Camp Nou-ból, amin a Barcelonának volt több szabálytalansága??!
((döbbent csend...))
Fernando Alonso lekerült a spanyol lapok címoldaláról és most minden a Barcelonáról szól, mert a katalánokat utolérte a végzet. Megmondjuk őszintén, nem igazán cserélnénk a holland edzővel, mert immáron két erős katalán gyökerekkel rendelkező pályatársa is kavargatja a…..
Három csapatnak volt esélye a maximális kilenc pont begyűjtésére egy röpke hét alatt és örömmel jelenthetjük, ez senkinek nem sikerült, ami a spanyol bajnokság erejét mutatja. Végül a Barcelona szerezte a legtöbb pontot ebben a speciális, heti bajnokságban, de ez a forduló…..