Regisztráció Blogot indítok
Adatok
monster600

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Jó kis felelősséggel kapcsolatos helyzetet küldött be Balázs, ami persze számára kevéssé jó, mert neki át is kellett élnie. Szerintetek a lenti esetben ki a baleset okozója? Az alábbi eset szeptember 21-én délután történt meg velem Budaörsön. Egy Renault Espace 3-at vezettem,…..
monster600 2010.11.14 23:52:26
@LHA: "c) Előzés: járművel az úttesten azonos irányban haladó jármű melletti elhaladás. Párhuzamos közlekedés esetében a különböző forgalmi sávokban folyamatosan haladó járművek egymás melletti elhaladása nem minősül előzésnek."
A kérdés az, hogy az úttest jobb szélén haladó kerékpár és az autó egymáshoz képest párhuzamos közlekedés-e.
Nekem valahogy az az előzés, hogy megyek valaki mögött, majd kimegyek mellé, elmegyek mellette, majd bemegyek elé. Nem az, hogy a sávja mellett egy másik sávban (?) elhaladok mellette.
monster600 2010.11.14 23:58:22
@LHA: "23. § (3) A jármű ajtaját az utas csak akkor nyithatja ki, ha ezzel a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti."
Nagyon sok kerékpárra való ajtónyitásos baleset van a fenti szabály be nem tartása miatt.