Regisztráció Blogot indítok
Adatok
életemkönyvekkel

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyermekvilág, gyermekjog Talpalók 2017.08.09 15:04:05
Egy régebbi bejegyzésben írtam arról, hogy milyen nehéz dolguk van azoknak a szülőknek, akiknek a gyereke megkapta az SNI címkét. Néhány iskola*, kényszeresen kerüli ezeket a gyerekeket, nem motiválja őket a dupla fejpénz. Mert ezekkel a gyerekekkel munka van. Az ellazsált évek, az elmulasztott…..
életemkönyvekkel 2017.11.12 20:29:17
Azt, hogy egy SNI gyerek tanítható-e együtt a többi gyerekkel, elvileg szakmai kritériumok alapján egy szakértői bizottság feladata megítélni. Az, hogy nincs megfelelő integráló iskola, mert se szakember, se asszisztens, se akadálymentesítés, sem felkészített osztálytársak, sem megfelelő egyéni terv (igazi, nem copy-paste), sem szupervízió, nem a "speciális nevelési igényű" gyermek hibája. Az nem integráció, hogy fel kell venni az SNI gyereket, és majd lesz vele valami, az mindenkinek fáj és valóban nem lehet eredményesen tanulni. De, ha az SNI gyermek a szakértők véleménye szerint alkalmas arra, hogy később a társadalomban megállja a helyét, akkor meg kell kapnia ehhez a támogatást, és az nem fogy úgy menni, hogy már gyerekként kizárjuk a közösségből. Ha nem tud együtt tanulni az SNI gyermek a többiekkel, akkor legalább a tanórán kívüli tevékenységekben kellene együtt nevelni a többségi gyermekekkel, ugyanis később felnőttként, már nem lehet empátiát tanítani senkinek. Az nem PC kérdése, hogy beismerem-e, hogy megfelelő körülmények biztosítása nélkül nincs értelme az SNI gyerekeket bekényszeríteni a többségi gyerekek közé, hogy majd ott melegedhet. Az már inkább PC, hogy miért is nincsenek meg a törvényben előírt feltételek az SNI gyermekek oktatására? Ez lenne a kezdőlépés ahhoz, hogy bármi is működjön ebben a kérdésben, de ne legyen senkinek illúziója, ez nem célja senkinek, mert különben már megoldottuk volna. Vannak szép jogszabályaink, melyeket senki nem tart be, ennyi.
Ennek a cikknek az olvasásába csak akkor kezdj bele, ha nem zavar, hogy nincs ezer színes kép és magyarázó ábra benne. Szinte csak szöveget fogsz találni, nagyjából hat A/4-es oldalnyit. A magam szórakozására írtam olyan témáról, ami mostanában komolyan foglalkoztat, így nekem segített kicsit…..
Régen jártam erre, tudom. Azt kell mondjam most nagyon napfényesnek tetszik itt minden. Talán amiatt, mert végre dolgozom újra, jön a tavasz is és kezdenek a dolguk a helyükre kerülni az életemben. Vannak dolgok amikről még nem beszélhetek, pedig nagyon kikívánkozik és olyanok is…..
életemkönyvekkel 2015.02.19 12:48:23
Asperger 2.0 Mi a minimum? 2014.04.16 07:17:07
Kínzó kérdések a "Minden csak rajtad múlik" -- Autista fiatalok beszéltek az életükről című cikk kapcsán: A rendezvényen megszólalt autista fiataloknak nincs arca? A rendezvényen megszólalt autista fiataloknak nincs vezetékneve? Ha van, miért nem szerepelt a cikkben? Az,…..
életemkönyvekkel 2014.04.16 09:41:37