Regisztráció Blogot indítok
Adatok
misscrime

138 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1960-ban járunk. Anna, a fiatal takarítónő (Virginie Ledoyen) a Francia Alpok egy távoli zugában, az elhagyatott St. Ange árvaházban kap munkát. A lány felfedezi, hogy egy árva, Judith (Lou Doillon) még mindig lakik ott. Annának még egyéb természetfeletti történéssel is…..
Képzeljünk el egy hatalmas erdőt, amelyet magasra nyúló fák árnyékolnak. Az erdő közepén pedig egy hatalmas, kastélynak is beillő épületet, amelyet rácsos kerítés vesz körbe. Ha meg van, akkor tökéletes hely egy kis kísértetvadászathoz. SPOILERAnna Jurin (Virginie Ledoyen)…..
"Temetőitek lesznek városaik és sírjaitok katedrálisaik."   Utánozhatatlan, hátborzongató és félelmetes.Dvd Verdict   Dario Argento és Lamberto Bava, a horror nagymesterei újra összefogtak, hogy elkészítsék a mestermű folytatását amit soha nem felejtesz el! Egy toronyház…..
A sorozat harmadik, egyben befejező része (bár hamarosan érkezik a negyedik). Ezt is élveztem, izgalmas, akciódús volt, de az alaptörténet egy kicsit rontott a dolgon, nálam legalábbis. Tina Turner meg... SPOILERMax (Mel Gibson) ezúttal egy szekérrel utazik, de ellopják tőle, ahogy…..
Itt a Mad Max sorozat második darabja, amely - ha lehet ezt mondani - még jobb volt, mint az első. Még több akció, szuper járgányok, újabb rossz arcú alak. SPOILERMax (Mel Gibson), miután elvesztett mindent, ami fontos volt neki, a poros utakat és sivatagot járja, s ahogy mindenki, a…..
Rég néztem már meg ezt a disztopikus gyöngyszemet. Élvezet volt megnézni, szeretem az ilyen és ehhez hasonló régi akciófilmeket. Eredi hanggal, szinkron nélkül meg még jobb volt. Gondolom sokan ismeritek a történetet, nem kell bemutatnom, de azért mégis... SPOILERA film egy…..
Nem először láttam a filmet, úgyhogy azt kaptam, amit vártam: egy valóságon alapuló történetet, egy sorozatgyilkos "utolsó napjainak" történetét. SPOILERA filmben megismerjük Jeffrey-t (Jeremy Renner), aki egy csokoládégyárban robotol nap mint nap. Szabadidejében azonban a…..
Ha minden igaz, örülhetnek a Stephen King rajongók. Bár egyre-másra jelennek meg regényei, a várhatóan 2013-ban megjelenő Doctor Sleep című könyve egy igazi csemege lesz, ugyanis a nagy sikert aratott Ragyogás folytatásának ígérkezik.Az 1977-ben megjelent Ragyogás (The Shining)…..
Stephen Edwin King 1947. szeptember 21-én, a Maine államban levő Portlandben született. Amerikai író, aki főleg horror és misztikus témájú könyveivel vált ismerté.Nellie Ruth Pillsbury és Donald Edwin King gyermekeként látta meg a napvilágot. Édesapja 1949-ben otthagyta a…..
London egyik előkelő színházában baljós előjelekkel folynak a Mabeth próbái. A színészek ugyan mindent elkövetnek, hogy elhárítsák a "rontást" - nem idéznek a darabból, a címét sem mondják ki, sőt babonából még azt is elkerülik, hogy nevén nevezzék a két főhőst - ,…..
Az Árnykép után azt gondoltam, ideje megnézni valami olyat, amit még nem láttam. A választottam a Magasfeszültség című film lett, amit ugyan nagyon régen azt hiszem megnéztem, de alig emlékeztem rá, csak nagy vonalakban (mint kiderült, nagyon nagy vonalakban), még azt sem tudtam,…..
Hosszú kihagyás után végre jutott időm bejegyezni. Az első, amit érdemesnek érzek az említésre, az az Árnykép, amely nem mellékesen Japán vonatkozásokat tartalmaz. A film a japán szellemvilágba is elkalauzol minket, hatásos jelenetekkel tarkítva, csattanóval a…..
Edith Ngaio Marsh 1895. április 23-án született új-zélandi krimiírónő és színházi rendező volt, akit csak Ngaio Marsh-ként ismernek. Christchurch-ben, Új-Zélandon látta meg a napvilágot. Apja elhanyagolta bejelenteni születését egészen 1900-ig, így lehet némi bizonytalanság a…..
Egy újabb klasszikus H.P. Lovecraft feldolgozás. Egész jó volt, de nekem nem lett a kedvencem. Megérdemli persze a tiszteletet az alaptörténet, mivel a híres szerző elgondolása, de azért így filmen... Ahhoz képeste, hogy '93-ben készült a film, elég furára sikeredett, de lehet, hogy…..
Izgalom és feszültség egy Egyedülálló nő megosztaná szerű történettel, új variációval. Hasonló felállás, de a mai korba helyezve, s egy kicsit másképp. A feszültség azonban itt is fokozódik a film végéig, ahol az őrült lány dühe végleg kiszabadul... SPOILERSara Matthews…..
Október 30-a az angolszász világban a gyerekek ünnepe. Mindenszentek előestéjén partykat rendeznek mindenfelé, és a fiatalok jelmezbe öltözve régi, babonás szokások felelevenítésével, bűvészkedéssel, társasjátékokkal múlatják az időt.Ki gondolná, hogy egy ilyen ártatlan…..
Kellemes esti szórakozás voodoo varázslatról, áldozatokról, megbűvölt emberekről. Plusz Corey Feldman. Bár nem egy sikerfilm, azért megéri megnézni. SPOILERAndy (Cory Feldman) új az egyetemen, eddig máshol tanult, de onnan kirúgták, így barátnőjéhez, Rebeccához (Diane Nadeau)…..
Szokásos elhagyatott-útszakaszon-rossz-irányba-fordulsz történet, de annyival eredetibb, hogy ebben az esetben mutációtól eltorzult családról van szó. A családtagok vérfertőzést követtek el, és így jött létre a három vérengző, őrült pszichopata gyilkos. Plusz a jelenetek is…..
Ezt már másodjára néztem meg, és egész izgalmas, meg minden, de hasonlóan a Halloween éjszakájához, nem túl jól felépített a története. Van, amit nem igazán mondanak el benne, és az ember nem talál rá értelmet, bár tény, hogy a vége fordulatos... lenne, ha a hangja és a…..
Abszolút klasszikus darab számomra. Mint sok sikeres filmből, ebből is készültek folytatások, de ez az eredeti, s a későbbiek már nem is lettek hozzá hasonlóak. A horror alaptörténete is egy klasszikusból ered: H.P. Lovecraft elbeszélése, Herbert West, az újjáélesztő.…..
Egyszerű képlet: fiatal csapat, akik szórakozni akarnak Halloweenkor, de a mulatságba egy pszichopata gyilkos szól közben, aki ráadásul még randa is. Nem mondanám, hogy jól szórakoztam a filmen, bár tény, hogy az ölős jelenetek ütősek voltak. A történet azonban elcsépelt, ami…..
Ez ugyan nem horror, de ezt is igyekszem megnézni minden Halloweenkor. Boszorkányok, Salem, varázslat, fekete macska, zombi. Mi kell még egy mindenszenteki filmhez? Salem, Massachusetts. Három boszorkányt, a Sanderson nővéreket felakasztják boszorkányság vádjával. Előtte azonban…..
Valahogy ez is dukál Halloween idejére, bár itt a "szerencsétlen nap", a péntek 13-a van központban. A klasszikus Halloween után számomra ez is kötelező darab, és attól, mert többször láttam, nem lesz unalmas, mindig jó kis esti szórakozást nyújt. Sok horrorrajongó ismeri Jasont,…..
A klasszikus, az egyetlen, a kezdet. Michael Myers, Dr. Loomis, Laurie és a többiek. Nagyszerű film, melyet minden Halloweenkor megnézek. Horrorrajongóknak kötelező darab. Gondolom sokan ismerik a történetet, de azért leírom. SPOILERA hatvanas években járunk, amikor is a kis Michael…..
Az halloweeni időszak maratonjának első jelöltje, melyet már nem először láttok. Még régebben nagyobbra értékeltem volna ezt a filmet is, de mára, hát mondjuk úgy, hogy nem dobogtatta meg a szívem. Olyan régen láttam, hogy nem volt előttem világos, mi is van pontosan a filmben,…..