Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drabikanyagok

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miközben az Európai Unióban és Amerikában a pénzvagyon hatványo­zott ütemben növekszik, és egy szűk érdekcsoport kezében koncentráló­dik és centralizálódik, a nettó bérek immáron két évtizede folyamatosan csökkennek. A bruttó és a nettó bérek közti különbség…..
Az elözőekben kis bekezdésben körbetekinthettünk más országokban hogy mindenhol vannak érdekes hatalmi jelenségek. Azonban ezek kissé távol állnak tőlünk. Kissé úgy érezzük - legalábbis Én így vagyok vele - , hogy ez velük történik és nem velünk. Na jó, kicsit velünk…..
A kamatozó hitelpénzrendszer újraosztja a megtermelt jövedelmet és egyre nagyobb mértékben juttatja azt a pénzvagyon-tulajdonosokhoz. Ez a fajta újraosztás csírájában fojt meg minden esélyegyenlőséget. A pénzvagyon egyre kevesebb kézben halmozódik fel. Aki sok pénzzel…..
Független gazdasági elemzők (pl. Varga István, Bogár László, Lóránt Ka­roly, Z. Kárpát Dániel, Zágrábi László, Tellér Gyula és mások) az igazsá­got keresve kísérletet tettek annak számszerűsítésére, hogy mennyit fizet Magyarország az Európai Uniónak, és…..
Az eddig láthatatlan pénzügyi rétegekbe való bepillantás, néha furcsa érzéseket kelt az emberben. Talán a csalódottsághoz hasonlatos érzés ez? Vagy inkább a meglepetéshez ? Mindenkire másként hat az elején. Azért vannak közös hangulatok ... ..
A jelenlegi pénzrendszer által vezérelt gazdasági rendszerben az a közvetí­tő közeg, amely biztosítja a gazdaság működését, a pénz. Ma azonban a pénzt csak akkor adják tovább vagy csak akkor fektetik be, ha az kielégítő­en magas kamathozamot, illetve megtérülést…..
A nemzetközi pénz- és korporációs oligarchia jelenlegi pénzuralmának megfelelő politikai-kormányzati rendszer a demokratikus formákat többé-kevésbé betartó „antifasiszta fasizmus". Ez a reformfasizmus olyan alibidemokrácia, amelynek a kulisszái mögött azonban kemény…..
Az elmúlt évtizedekben nemcsak Keleten, de Nyugaton is alapvető válto­zások zajlottak le. Az úgynevezett szocialista világrendszer felbomlása lát­ványosan történt. Sokkal kevésbé volt feltűnő az a hasonlóan nagy hord­erejű változás, amely a nyugati országokban is…..
Mekkora Magyarország befizetéseinek tényleges összege?Hazánk költségvetési befizetése egyértelműen rögzítésre került, átutalása automatikusan és késedelemmentesen történik. Ez az összeg azonban nem tartalmazza a kormány által Magyarország számára vállalt összes…..
Elmarad az áfa a személygépkocsik magánimportja után. Itt a kereskedel­mi árrés is elvész. A más termékek magánimportja utáni áfa is az Európai Unió régebbi tagjainak a bevételét gyarapítja. Az EU-ból származó import utáni áfa beszedése bevallásosra módosult, ami…..
Az EU-támogatás pénzügyi folyósítása utólagos, így jelentős hitelezési többletköltség jelentkezik. Az áfa új információs rendszere is többletteherrel jár. Az EU visszaosztott - és megtévesztőén „támogatásnak" nevezett — pénzeinek a megszerzése is…..
Csak úgy röpködnek a milliárdok! Bevallom néha elvesztem a fonalat és már meg se próbálom átváltani ezt a rengeteg pénzt emberi léptékekre. Néha számolgatom, hogy a költségvetésben elvérzett milliárdokból mennyi mentőautót lehetne venni, vagy iskolát felujítani, vagy ...…..
Hosszú huzavona után 2005. december 17-én az Európai Unió tagorszá­gainak állam és kormányfői megállapodtak az unió 2007-től 2013-ig ér­vényes költségvetéséről. Eszerint a költségvetés 862,36 milliárd eurót tesz ki, ami az EU összjövedelme 1,045%-ának felel meg. A…..
A sajtó — mellőzve azt, hogy összesítve mennyi a magyar pénzügyi és egyéb természetű hozzájárulás — csak azzal foglalkozott, hogy mi tekinthe­tő Brüsszelből Budapestre befolyt összegnek, így az a torzkép rajzolódott ki, hogy késleltetve ugyan, de többet kapunk,…..
A dánok három népszavazáson is elutasították központi bankjuk függet­lenségének feladását és az euró bevezetését. A svédek is megtartották saját nemzeti valutájukat és monetáris önállóságukat. Nagy-Britannia egyelőre hallani sem akar az euró bevezetéséről.…..
Magyarország eladósodása annak a nemzetközi folyamatnak a része, amelynek során Keleten az úgynevezett szocialista tervgazdaságok alakul­tak át pénzgazdasággá, Nyugaton pedig a vállalkozói szabadságon nyugvó piacgazdaságok és a szociális piacgazdaság alapján működő…..
A Federal Reserve Bank (Fed) változatlanul 5,25 %-on hagyta az amerikai alapkamatot. Egyedül Jeffrey M. Lacker szavazott ismét a 25 pontos emeléls mellett. A kísérő kommentár szerint a döntés legfőbb oka, hogy az idei évben jelentősen visszaesett a gazdasági növekedés mértéke és…..
Világdemokratúra A szerzőről 2006.11.26 17:48:00
DR. DRÁBIK JÁNOS a Szabad Európa Rádió nyugdíjas vezető prog­ramszerkesztője. 1938. június 9-én született Budapesten. Csellistának készült. Zenei tanulmányait a budapesti Erkel Ferenc Zeneművészeti Szakiskolában és Zenei Gimnáziumban végezte Banda Ede növendékeként.…..