Regisztráció Blogot indítok
Adatok
opel123

0 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Németország egyik legismertebb üzletembere és befektetője a múlt héten a Handelsblattnak írt cikkében elemezte Elon Musk sikertörténetét, és sötét jövőt vizionált a német autóiparnak. Lefordítottam a cikket, mert rengeteg érdekes aspektusa van, megközelítése értelemszerűen nem szenvedélyes autósként…..
Cecília tévéje elromlott. Ilyenkor logikusnak tűnik, hogy elküldjük a szervizbe a rossz tévét, azok megjavítják, mi kifizetjük és mindenki boldog. De sajnos ez nem mindig ilyen egyszerű. Ebben a történetben nincs se boldogság, se megszerelt tévé, csak kétségbeesett tehetetlenség.  2019 július…..
opel123 2019.12.17 20:51:44
@havrilla: egyetértek azzal amit írtál. Igen, áttam, olyan gyárban dolgoztam tizenévet (nem elektromérnök vagyok), ahol ilyen paneleket gyártottak 2-3000 alkatrésszel. Természetesen nem egyszerű a hibakeresés és kapcsolási rajz esetében sem sokkal könnyebb, hatalmas tapasztalat kell hozzá, de tipikus hibák is vannak, mint pl amit írtam és tucatjával fordul elő. A ki-bekapcsolásos problémára azonnal mondta az alkatrész levételt és programozást és miután a tápellátást rendben találta az előbbi megoldotta a problémát. A BGA és mikro BGA alkatrészek esetében nem megoldható az újraprogramozás, ezért volt szerencsém azzal, hogy régi szériás volt a készülék.
Garcilaso de la Vega, spanyol költő mondta egyszer, hogy „Jól lefordítani egy könyvet, van annyira nehéz, mint megírni egy újat”[1]. Ezzel az állítással a fordítók és a szerzők biztos jót tudnának vitázni, főleg pár pohár bor után, és kezdő fordítóként könnyű kitalálni én melyik oldalon állnék.…..
Talán minden ember egyenlőnek született, azonban nem minden borzasztó repülőutas egyformán borzasztó...
opel123 2018.12.05 22:06:01
@Bocimaster: Nekem a térdemet reccsentette meg egy előttem ülő, ezen az én háttámlám sem segít. 180 alatt lehet, hogy jó a dominószerű hátradőlés, de 2 méteres magassággal a hely akkora, hogy egy gyors döntéssel a térdemet szétcseszi és nem kapok levegőt, ha felnyitottam a tálcát. Ettől már csak az jobb, ha a haját is hátradobja és a képembe lóg. :-)
opel123 2018.12.05 22:09:51
@freemanowe: Ilyet én is csináltam, csak nem rúgva, hanem erősen ellentartva. 2 percig próbálkozott és próbálta megjavítani a szék mechanikáját, aztán feladta. :-)
Mintegy 1,5 millió személyautóval indulnak vakációzni ezekben a hetekben a családok.  Az egyik abroncsgyártó szakemberei ezért 5 pontba gyűjtötték az autógumikkal kapcsolatos legfontosabb tennivalókat, amelyek mindössze 10 perc alatt elvégezhetők...
Elképesztő titkokra derült fény a napokban. Három világhírű futballistáról is kiderült, hogy igazából nem az, akinek mondja magát, és sikeres sportolói pályafutása csupán álca arra, hogy elterelje a figyelmet rendkívül tehetséges zenei pályájáról. A világ megdöbbenve fogadta a hírt, és teljes az…..
opel123 2018.07.15 10:18:40
@Pazza Inter: Nekem meg Nando Paone a Bulldózerből. :-)
Chet Baker kétségkívül különleges helyet foglal el a jazz trombitások között. Nem csak azért, mert nem volt képzett zenész - kottát olvasni is alig tudott -, hanem azért is, mert az általa meghonosított hangzás azóta töretlenül él és inspirációul szolgál nemzedékek trombitásainak...
Tegnapi futárnaplónk alatt parázs vita alakult ki a kommentelők között arról, hogy meg kell-e várnia a futárnak a csomag kibontását? Megnéztük, hogy mit ír erről a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Európai Fogyasztói Központja...
opel123 2017.11.15 15:07:45
@Etniez: Ace Ventura is kivitte a csomagot. Időben...átvéve.
A műsorvezető először beszélt részletesebben a tüdőgyulladásáról, mely miatt még augusztus elején kellett megszakítania családi nyaralását Mallorcán. Egy hete meg is írtuk, hogy az egykori Top Gear-, majd már egy ideje Grand Tour-műsorvezetőt pihenésre ítélték az orvosai, és emiatt el kellett…..
opel123 2017.08.14 18:31:55
@aronsatie: bedarálja a rendszer?
opel123 2017.08.15 20:42:59
@aronsatie: kösz, ez jó, nem ismertem. :-)
A nemzetközi turizmus legkeresettebb városai manapság azok, amelyek megszabadították magukat az autóktól. A La Stampa válogatott a legszebbek közül. Az első helyen Velence áll, nyilvánvaló okból, de ez volt az első város, amely bevezette az addig nem létező „parkold le az autódat és utazz tovább…..
Levelet írt Orbán Viktornak a CEU volt rektorhelyettese, Kontler László történész, amelyet a Facebook-oldalán tett közzé. Ebben kínos részletek taglalásával szembesíti a zsebdiktátort saját magával...
opel123 2017.05.02 15:27:45
@wantirna: A 80-as években még vidéken is elérhető volt jópár angol és német napilap, igaz kb 5 nap késéssel. Én ugyan csak angolt tanulni használtam, de akit érdekelt a politika, az hozzájutott a szocialista sajtótól biztosan független nyugatihoz. Én pl a Times-t vettem hetente (akarom mondani a szüleim vették) Sokmindenhez hozzá lehetett jutni az utolsó évtizedben. Emellett a határon nem tudták semlegesíteni az osztrák tévéadókat. Amikor Csernobil elszállt, itthon ment a vakítás, mi meg bekapcsoltuk az ORF1-et, ahol a gazdák szántották be a salátát és öntötték ki a tejet. Nem voltunk annyira elzárva, mint amennyire innen nézve sokan gondolják. Meg hülyék sem voltunk, legfeljebb idealisták...
Tudvalevő dolog, hogy minden rendesebb rendőrség birtokában van egy olyan album, olyan személyiségek fényképeiből, kik rendőri szempontból maguknak hírnevet szereztek. Nálunk a szokott módon készítik e képeket s a tisztelt gazembereket éppen úgy odaültetik a rézabroncsra, mint bármely más becsületes…..
  Imádok kávézni. Éppen ezért érdekelnek a kávézással kapcsolatos információk. Mikor jelentek meg a kávéházak Magyarországon? Kinek köszönhetjük? Melyik a világ legerősebb kávéja? Mit állítanak a kutatók a kávézás ideális időpontjáról? Milyen legendák és anekdoták maradtak fenn a kávézásról? Most…..
Sok szakmát és foglalkozást ismerünk, amely ugyanúgy létezett a múltban, ahogy ma is. Most is vannak pékek, pincérek, sofőrök, jogászok, orvosok, suszterek, szakácsok stb. Voltak azonban szakmák az egykori Budapesten, amelyek mára egyszerűen eltűntek (vagy esetleg más formában élnek tovább), s…..
Minden évben tipródom, hogy menjek-e vagy ne menjek? Igazság szerint ez nekem inkább amolyan közönségtalálkozó. Vidéki kedves olvasóimmal, törzskommentelőimmel, barátaimmal tudok ilyenkor személyesen is összefutni. És igen, persze közben azért behallgatunk ide-oda, ahogy sikerül,…..
opel123 2014.11.01 20:19:42