Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cent Rum

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A nemzetközi nyomás nő, a magyar kormány álláspontja puhul. De módosítják-e végül a médiatörvényt? Heti szavazás-összesítőnk. Ismét jelentkezünk szokásos hétvégi szavazás-összefoglalónkkal, a téma pedig mi más is lehetne, mint a médiatörvény. Különösen, hogy a…..
Cent Rum 2011.01.09 15:28:18
@nevetőharmadik: Attól félek igazad lesz. Szerintem is valamit módosítanak, de drága árat fizetünk ezért. Lásd:MNYP.
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
"Efelé rohanunk, hogy az ellenzéki pártok így gondolkodjanak. Csináltok magatoknak negyedik köztársaságot, ez nem a mi köztársaságunk, mi majd ötödiket csinálunk, és ezzel állunk elő. Hogy ez, ami van, a 9 éves megbízásotokkal, ilyen alkotmánybírósággal nem kell nekünk,…..
Cent Rum 2010.12.22 08:01:55
@empszi: Örülök, hogy Te legalább boldog vagy. Csak az a baj, hogy minden tény ellentmond Neked. Az amit vizionálsz az a Bajnai kormányra volt jellemző. Az országot vezették ki a válságból hatalmas népszerűtlenség mellet, tudva azt, hogy esélyük sincs hatalomban maradni. Ezzel szemben OV eddig a hatalom bebetonozásán, klientúra építésen kívül nem sok mindent csinált. Sajnos.

Boldog Karácsonyt Neked is!
Cent Rum 2010.12.22 10:13:33
@Akitlosz: Szerintem itt félreértés van.
Az eredeti blog bejegyzés, amit idéztem arról szólt, hogy talán nem kellene mindent izomból átnyomni és nem arról, hogy más politikát kellene folytatni.
A szavazás ezt eldöntötte: más politikát kell csinálni, ezen nincs vita. De hogy mi legyen az a más, az nem mindegy. Az egyeztetés nélkül, mások aránytalan sérelmére hozott intézkedés nem éli túl a hatalmat. És az inga újra kileng, mi meg kapkodhatjuk a fejünket, hogy el ne találja.
OV pedig igencsak lengeti (az ingát).
„Elérte a Fideszt is a kormánypártok sorsa: az előző hónapokban enyhén fogyatkozott, most viszont jelentős mértékben csökkent táborának mérete” – ezzel a mondattal kezdődik a Szonda Ipsos legfrissebb kutatásának ismertetése a Népszabadságban. Itt a blogon…..
Cent Rum 2010.12.21 18:47:40
@Akitlosz: "Személyi jövedelemadó rendszer átalakítása, és a társasági adócsökkentés. "
Az utóbbiban feltétlen egyetértünk,ilyenből kellene egy tucat. (Mármint vállalkozást, foglalkoztatást segítő)
Az SZJA már kicsit neccesebb. Önmagában jó, csak nincs fedezete és nekem társadalmilag igazságtalannak tűnik (mondom ezt annak ellenére, hogy én jól járok vele, csak az a baj, hogy a MNYP-i pénzemből finanszírozzák). Februárban meglátjuk, amikor mindenki megkapja a fizetését.

Közben rájöttem: a szabad szeszlepárlás engedélyezése.
Cent Rum 2010.12.21 19:38:10
@sibenik: "Nem kizárt, hogy néhány éven belül a Lengyelországi minta érvényesül nálunk is, tehát egy centrista és egy nemzeti jellegű párt fogja adni a parlament túlnyomó többségét és válnak egymás váltópártjává. "

De ez kizárt.

Nekem úgy tünt, hogy a FIDESZ felszámolt minden lehetséges riválist.
Mivel úgyis meg kívánunk takarítani egy csomó pénzt, ráadásul a hivatalos indok szerint a Költségvetési Tanácsot is a "feleslegesen drága" jelszóval verték szét az illetékesek, ezért lenne egy tiszteletteljes javaslatom: legyen olyan kedves a kormány, és tegye a…..
Cent Rum 2010.12.16 22:27:41
@Mnofőnix: Hát végig olvastam az ajánlott cikket.
Ritka szar.
Levezeti, hogy rossz a MNYP, de nem a kijavítására tesz javaslatot, hanem a megszüntetésére. De arról nem ír, hogy akkor mi lesz helyette. A végére annyit ír, hogy kellene egy jobb. Hát köszönöm a tanácsát, de én megvárnám a jobbat, és akkor szeretnék dönteni.
De ezen kívül még legalább 10 ponton vitatható az állítása.
Ez egy buta nő.
Cent Rum 2010.12.17 08:40:53
@esef: Még csak nem is szövetség.
Egyébként az É-Korea nem igaz. Inkább Fehéroroszország. Félek, hogy ránk is úgy tekintenek, mint ahogy mi is látjuk Belorussziát. Valami jelentéktelen kis tekintélyuralmi rendszer tőlünk keletre, reménytelen helyzetben.
„Gratulálni jöttem, mert ön rendkívül ügyesen hiteti el a magyarokkal, hogy fontos az, amit gondol és tesz. Hogy múlik azon bármi! Nagyon tehetségesen csinálja.” Frei Tamás új könyvében az orosz Gazprom elnöke ezekkel a szavakkal kezdi ultimátumszerű mondandóját,…..
Cent Rum 2010.12.10 18:10:17
@kodó tamás: Még nem adom fel Keressúk mi az ami összeköt.
Még mindig nem jut eszembe ilyen, de biztos van. Egy jó kis közös ellenség kellene.
Cent Rum 2010.12.10 20:12:56
@Hungeralien: Hát igen, a kicsi dolgoknak is örülni kell.
Az egész kormányzati nyugdíj-ámokfutás egyik legnagyobb rejtélye maga az ámokfutás.  A magyar és külföldi sajtó napok óta azt elemzi, miért váltott egy hónap alatt menet közben legalább háromszor koncepciót a kormány a 14 hónapos ideiglenes kölcsönvételtől az…..
Cent Rum 2010.12.04 09:46:54
@Pajtás: Orbánból én sem, Matolcsyból még kevésbé. De Csányi és Hernádi köreiben vannak profik. Matolcsyék végrehajtók.
 A kormány nyugdíjvédelmi megbízottja elmondta: a kabinet "eltökélt szándéka volt", hogy a reálhozamot adó- és járulékfizetési kötelezettség nélkül lehessen felvenni, egy összegben. "A jogászok azonban felhívták a figyelmet arra, hogy ez nem lehetséges,…..
Cent Rum 2010.11.28 19:25:49
@KG2000: "Rém egyszerű belátni, hogy ez a dolog szétrobbantja az amúgy is törékeny össztársadalmi szlidaritást, együttműködést, a lehető legrosszbbat teszi, az emberek "lelkét" torzítja el."
Megtudhatnám azt a rém egyszerű dolgot?
Hol lehet megtalálni a Mellár nyilatkozatot?
Tényleg érdekel.
"Még ebben a tizenkét éve kezdődött, külső okokból megnyújtott, de most már minden bizonnyal hamarosan lezáruló parlamenti ciklusban törvényt alkotunk a Nagy Nemzetboldogítási és Jógondolkodási Alap (NaJó) létrehozásáról", jelentette be Matolcsy György, a Nemzeti…..
Cent Rum 2010.11.27 15:13:43
@Elcseszett nick: "A kormány a nép nyomásának engedve a minimálbéreket 50%-os különadóval súlytja, hogy a szegények is végre igénybe tudják venni az adójóváíráson alapuló szociális juttatásokat, kedvezményeket.
:D"
Hát ez nagyon jó!
Annyival egészíteném ki, hogy nem különadóval sújtja, hanem különadó kötelező lehetőségét teremti meg.
A kormány megvédi az adó kedvezményeket!
Matolcsy tizennégy hónapra megszüntette a magánnyugdíjpénztári befizetéseket. Mert gondok vannak. Aztán közölte, hogy megnyitják a visszalépés lehetőségét. Hogy ne legyenek gondok.        Eddig mondjuk rendben. Nehéz időket élünk. Különben is nem…..
Cent Rum 2010.11.26 11:38:25
Cent Rum 2010.11.26 13:30:00
@hhh.: Köszönöm a korrekt választ.
De azért vitatkoznék.
Valóban vegyes rendszer, és ez nem baj. Csak 25% kockázatos, ha a MNYP tekintjük egyedül kockázatosnak. A 75 %-ból ki kell fizetni azokat is, akik nem halmoztak fel munkaképes korukban elegendő anyagiakat. De a 25 % legalább tényleg az forintra, mint amit én befizetek (illetve a munkadóm átutal). Ez arra ösztönöz, hogy ha sokat keresek, akkor a későbbiekben több jut. Nem arányosan, de legalább valamivel több. Az állami rendszer ennek ellenkezője: akkor járok egyénileg a legjobban, ha el tudom kerülni a befizetést, és a közösből kapok valamit.
A MNYP forintra pontosan nyilvántartja a pénzemet, és ezt kapom vissza. A mostani legutolsó ígéret szerint az állami egyéni számla egy virtuális dolog, nem ez alapján számítják a nyugdíjat. Az állam nem fekteti be a pénzemet, ezért a gyermekeimnek kell kifizetni majd a nyugdíjamat. Csakhogy ez akkor kétszer akkora összeg lesz, mint most. Akár mennyire is emelkedik az életszínvonal, akkor is rosszul fog esni nekik a kb. 60%-os elvonás. Ennek megelőzése lett volna a MNYP.
A legnagyobb bajom az, hogy ennek a problémának a megoldását nem látom a mostani megoldásnál sem.
Röviden: a tényleges pénz virtuális, fedezetlen igérvénnyé változik. Többlet megtakarítás a későbbi nagyobb kiadásokra nem keletkezik.
Az ügy kezelése (kvázi zsarolás) pedig nagyon visszatetsző.
Cent Rum 2010.11.26 13:36:10
@hhh.: Még egy megjegyzés:
Nem elsősorban az állam áll a MNYP mögött. Van kockázati alap, amelyik ilyenkor helyt áll. Az állam ellenőrzi, szabályozza a működésüket. Előírja a befektetéseket (ezért is alacsony a hozam). Mindenki folyamatos ellenőrizheti a tevékenységüket. Választhatok másik biztosítót. Az állami nyugdij esetében semmi ilyen nincs.
Ha meg akkora csőd van, hogy a MNYP nem tud fizetni, akkor a teljes gazdaság került csődbe. Nos akkor az állam sem fog fizetni.
A gazdaságpolitikához egy kicsit is konyító állami intézmények kikapcsolásával nem marad más hátra, mint hogy Orbán egyedül Matolcsyékra hagyatkozzon. Nem veszélyes ez? (Fotó: fidesz.hu) Először még csak az ÁSZ elnöke elmélkedett arról, hogy az ő intézménye milyen jól el…..
Kormányrendeletben kötelezték a közintézményeket, hogy függesszék ki a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát, amiben gyakorlatilag a Fidesz kétharmados győzelmét kiáltották ki.A társadalmi egyeztetés minden intézményes formája megszűnt. A jelentős hatású törvényeket…..
Cent Rum 2010.11.20 20:28:59
@Netkalóz: Azért ne essünk túlzásokba!
Először csak a munkahelyen, szomszédoknál érdeklódnek nem szószátyár emberek.
A köztársasági elnök szerint az alkotmányos hatalom Istentől ered, és az országot a Sátántól kell megvédeni. Schmitt Pál igen komoly keresztény elhivatottságról tesz tanúbizonyságot az új alkotmány tervezetéhez fűzött gondolataiban. A kereszténység pedig valóban az európai…..
Cent Rum 2010.11.14 12:23:52
@kíváncsivagyok: Én egyetértek ezzel.
Csak halvány reményemnek adtam hangot, hogy hátha egy kicsit felnő a szerephez. De azért nem nagyon reménykedek.
Cent Rum 2010.11.14 13:07:53
@kíváncsivagyok: Az első nem lehetséges. Ha nyíltan alkotmányt sértő törvényt aláír, akkor már kompromittálta magát=egyszerú báb.
2. lehetőség: erre céloztam (valószínúség=1%)
3. lehetőség: valószínűség=99%
4. lehetőség: nem fogadja el. Sajnos ezen már túl vagyunk.
5. lehetőség lemond Ez teoretikus, ezt már én sem tudom elképzelni.