Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jack Burton

9 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
B-oldal TOP5 Vad Fruttik-dal EVÖR 2011.03.26 07:31:00
Kezdjük ott, hogy mikor anno először meghallottam a Vad Fruttik zenekar nevét, azt hittem, hogy ez valami csajbanda. Utána rájöttem, hogy mennyire utálom őket, hiszen azt hittem, hogy "ők a Ludditák". Ami viszont egy csajbanda és tényleg kifejezetten borzolta a kedélyeimet,…..
Miközben a világ egyik legjobb gitárosát gyászoljuk, a világ egy másik legjobbjáról majdnem elfeledkeztünk...Február 6-án Radics Béla, a legendás hatású angyalföldi gitáros 65 éves lett volna. A Sakk-Matt, a Tűzkerék, a Taurus legendás gitárosa sajnos nem sok felvételt…..
Helyi idő szerint vasárnap reggel, a spanyolországi Costa del Sol régió egyik luxusszállodájának szobájában holtan találták Gary Moore gitárost. A halálhírt Adam Parsons, a Thin Lizzy menedzsere erősítette meg a BBC-nek. Egyelőre nem tudni mi okozta az 58 éves legendás zenész…..
Jack Burton 2011.02.06 21:17:21
B-oldal 21. század legjobb riffjei 2011.01.13 07:30:00
A Total Guitar magazin még tavaly év végén megkérdezte az olvasókat, hogy szerintük melyik a legjobb riff a 21. századból. Annak ellenére, hogy a 21. századból még jócskán hátravan, az 50-es listából kialakult legjobb 10 mezőnye az alábbi dalokból áll.1. Plug in Baby…..
Jack Burton 2011.01.13 14:57:02
@nosferato: Az nem riff, hanem muff... könnyű összekeverni! ;)
Közhírré tétetik, hogy a Cartaphilus könyvkiadó könyveit az Alexanda webáruházon keresztül 40% kedvezménnyel vásárolhatjátok meg december 3. éjfélig.Karácsonyi ajándéknak ajánlom az általunk már olvasott könyveket, például:Nikki Sixx - Heroin naplókMötley Crue -…..
Jack Burton Zz Top 2010.11.29 11:11:00
Sziasztok Blues Rajongók!Íme az első nagy öreg a kedvencek közül, egy minden szakmaiságot nélkülöző posztban. Azért nem velük kezdtem a blues zenészek bemutatását, mert sok emberben él az a tévhit, hogy a bluest öreg emberek játszák. Nos, Joanne Shaw Taylor és Jonny Lang is…..
Sziasztok Blues Rajongók!Az első részben megnéztük az elméleti részt, itt az ideje, hogy a sok skálázás mellett végre egy kicsit dallamosabb vizekre evezzünk! Megosztok itt néhány fordító tabot, hogy legyen egy kis sikerélmény a blues vizein...  :)1.…..
Jack Burton E-moll pentaton skála 2010.11.22 21:47:00
Helló Blues Rajongók!Jelentem a G-moll pentaton skála gyakorlásával jó irányba indultam el és a már felsorolt problémáimra (mint például a húrtévesztés) igen jó hatással van! Igaz skálázni nem a legizgalmasabb, főleg amikor már sokadszor oda-vissza pengetem ugyanazokat a…..
Sziasztok Blues Rajongók!Most egy olyan alapvető blues alkatrészről lesz szó, amit minden blues zenész kivállóan tud játszani, fejből tud egy csomót, csak annyit mondassz neki "turnaround" és ő máris "ja persze" felkiáltással gurigázik a hangszerén...De mi is az…..
Előre szólok: fájni fog. Nem fogadom el az az érvet, hogy ezek jót akartak. Oké, persze, BudapestTV, de akkor is.Teljesen biztos vagyok benne, hogy a hölgy azt hiszi, ő most nagy dolgot visz véghez. Ha kibírod 1:43-ig, jobbról jön a meglepetés, utána pedig a kiállás és a nem…..
Jack Burton Jonny Lang 2010.11.17 17:13:00
Sziasztok Blues Rajongók!Jó kérdés lenne, miért foglalkozom fiatal blues zenésszel már másodszor is? Ha már bluesos gitározós oldalt indítottam, akkor miért megint egy "kölyök" szerepel? Miért nem valamelyik nagy öreg?A válasz roppant egyszerű! Majd rájuk is sor kerül!…..
Úgy érzed összezavarodtál? Eleged van mindenből? Nem bírod már a terheket cipelni? Neked barátom egy dögös, saját blues dalra van szükséged! Nem kell mást tenned, csak kiválasztani a lelkiállapotodnak megfelelő sorokat a szöveghez, valamint a szívedből felszakadó harmonika…..
Jack Burton G-moll pentaton skála 2010.11.15 10:20:00
 Helló Blues Rajongók!Saját okításomat skálázással kezdem. Azért ezzel, mert így próbálom megoldani a technikámban felmerülő hibákat:- magasan vannak az újaim- szorítom a  gitár nyakát- pengetésnél húrt tévesztek- kicsúszik a pengető az újaim közül- gyakran…..
Jack Burton Joanne Shaw Taylor 2010.11.14 16:41:00
Érdekes, hogy rögtön egy igen fiatal blues zenésszel kezdem a kedvenc előadók felsorolását, akit ráadásul még én is csak pár napja ismerek, de rögtön az első videójával úgy megfogott, hogy azóta sem akarok mást hallgatni. Megunhatatlan. És ráadásul nő. És ráadásul a…..
Jack Burton Indíttatás 2010.11.14 13:03:53
Olyan hülye kérdésnek tartom azt, hogy miért kezdtél el gitározni? Miért? Mit tudom én! Vannak az embernek dolgai, amik ok nélkül helyénvalóak. Ez például egy ilyen dolog. Akarom... de semmi kényszer.Aztán jön a második hülye kérdés is, hogy miért blues? Miért? Mert azt érzem…..