Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vandorboy

7 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Visszatérve a misszionáriusokhoz, hogy mégsem olyan zökkenőmentes az útjuk jelzi, hogy pár arrogánsabb téritő a teritőre került vacsoraként, s idejekorán az úr jobbjára. Tény, hogy nagy elszántság szükségeltetett az első térítőknek, sok illúziójukat és elveiket…..
 A mobilpiac viragzik, ingatlanhoz olcsón lehet jutni. eljutni fenti lehet. Van missionari flight katolikus protestans Ahogy fajta van minden faluban (ha s azok is olyan nem kontrasztot, viszont az embereket benne nehez De a lakosság Papua része keresztény, hogy mennyire, arra majd meg…..
 A szembejövők hosszú "áííííi" hangon csodálkoznak el rajtunk, szemükben csodálat és meleg szeretet, miközben hosszan szorongatják kezünket. Talán ezek a találkozások a legmarkánsabb érzelmi emlékeim erről a népről, mert ez nem az az iskolában betanított…..
 A harcos életmódjukról és kannibalizmusokról elhíresült pápuák az ötvenes években váltak a világ számára ismerté. A misszionáriusok megérkezése óta egyre többet tudunk a Baliem folyó völgyi törzsi kultúrákról, de még mindig olyan eldugott és megközelíthetetlen…..
 ::Afrikarol tomorenOOO AFRIKA  (in hungarian)    Alapvetoen szeretem az afrikai embereket. Ezt szukseges az elejen leszogeznem, mert ha vegigolvassatok, akkor nem ez a kepzetetek tamad. Van akinek eloitelete van , nekem utoiteletem..Iszonyu aranyos emberek, kulonosen az…..
  Az eletrajzodbol tudjuk, hogy mar tobb mint 125 orszagban jartal. Honnanjott az utazas szeretete? Szuleimnek koszonhetoen, hisz mar eleg koran megszerettettek velem az utazast es a termeszetet, de termeszetesen a 70-80 as evekben ezek az utazasok a kornyezo barati…..
 ARS POETICA   -  avagy kivel űlsz szemben:Csonka Gábor vagyok, immáron 40 évem elszelelt, s az utobbi 22 ev alatt mar ugynevezett. independent low budget traveller-ként (kvázi szegény vándorként) jarom a vilagot es Europat. Ez 'csupan' annyit jelent, hogy nem a…..
Sikerült a videót feltölteni, remélem ennek ti is annyira örültök, mint én :) A ferihegyi könnyes búcsú után, a frankfurti átszálláskor szembesültünk azzal, hogy az afgán légitársaság járatán folytatjuk az utat Kabulba...Kissé remegő lábbal szálltam fel a gépre, de azt…..
vandorboy 2010.11.13 08:18:30
@Hesna:
NGO k tevekenysegerol meg erdemes elolvasni afrikai blogomat...
Afganistanra fokuszalva a kerdest... ott soha nem lesz beke, mert kulturajukba kodolva van az ellensegkep, mert nem ferfi valaki, ha nincs ellensege. Igy kreal. Ha kulfoldi, akkor kapora jon. Ha nincs kulfoldi, valaszthat,tajik, hazara pastu, turkmen, uzbeg stb..
Hát, itt vagyunk, a félnapos repülés után hajnalban megérkeztünk az afgán fővárosba. Remek utunk volt az afganisztáni légitársaság Frankfurt-Kabul járatán, de drága operatőröm, Rácz Laci hiába álmodozott arról, hogy egy fél birkát szolgálnak fel a hét órás úton. Az…..