Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lazacos krémes

7 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén se fogadta el a meleg méltóság menetének bejelentését a rendőrség. Úgy látszik a rendőrség ezt a játékot a Fidesz kormány alatt  minden évben eljátssza. Betiltják majd társadalmi nyomásra engedélyezik a menetet. Pedig a közlekedés aránytalan akadályozása…..
lazacos krémes 2012.04.06 22:22:54
@plagi madár, az al kotmányt aláiro álamfö: Mondjuk, ha nem reklámozza magát direkt, akkor meg se akarnák félemlíteni. Semmi bajom a melegekkel, de csinálják otthon. Ne reklámozzák!
lazacos krémes 2012.04.06 22:27:42
@tomwar: Hát, nem valószínű, hogy bárki (engem is beleértve) felvonulna emiatt. :)))
lazacos krémes 2012.04.06 22:34:08
@malacz69 rezignált:
@tomwar:
Ebben a két válaszban van a lényeg.
Bolgár és német kutatók egy csoportja a vízilófélék egy eddig ismeretlen fajára bukkant Kárpát-medencei expedícióján. A felfedezést többek között a Semmelweis Egyetem szakértői is igazolták. Georgij Heinemann, az expedíció egyik tagja a riporterek kérdésére válaszolva…..
Pénteken napvilágot láttak a felsőoktatási keretszámok, amelyek meghatározzák az intézmények állami ösztöndíjjal, vagy részösztöndíjjal támogatott tanulói létszámát, illetve az önköltséges képzés tandíjait.Ingyen ebéd azonban senkinek sem jár, az állami támogatást…..
lazacos krémes 2012.01.21 23:48:49
@agi02: "Így pl aki nem keres jól és a minimálösszeget fizeti vissza annak nem csökken hanem nő a hitelállománya, visszafizetés mellett is."
Aki a hőn áhított diplomával a zsebében nem képes legalább egy közepesen jól fizető állást találni, az vagy:
1.: életképtelen munkavállaló, 2.: olyan szakot választott, amire nincs kereslet.

A fiataloknak (is) el kéne végre felejteni a jogi, marketing, média, bölcsész, stb tanulmányokat. Ezek ugyanis nem állítanak elő értéket. Termelni, fejleszteni kell emberek, nem a megtermelt értékeket felélni.
lazacos krémes 2012.01.22 03:07:50
@KKKKKKKKK: Nem, nincs rá. Inkább építik lefele a természettudományos tantárgyakat, hogy legyen idő naponta tornaórának, és társadalomismeret, stb marhaságoknak. Lassan eljutunk oda, hogy se matekból, se fizikából nem kell érettségizni. Nehogymá megtanuljon a gyerek számolni, mert még elkezd gondolkodni, ha "adócsökkentés" után kevesebbet talál a számláján.
lazacos krémes 2012.01.22 03:15:08
@xstranger: Az orvos gyógyít. A gyógyult pedig termelhet.Tehát az orvos közvetve termel. A mérnök a technológia fejlődéséből adódó többletet termeli. (Tervez Gyulabá'-nak még egy gyártósort, amit elindíthat.)
Bigyóblog Biciklitolvajok ellen 2011.07.26 09:04:00
A majdnem tökéletes zár biciklitolvajok ellen. Csak azért majdnem, mert hatalmas lakatot kell cipelni hozzá, egy kisebb táskába nem is fér be. De nézzük, miről is van szó: egy olyan szerkentyűről, melyet egy oszlopra helyezünk, majd rálakatoljuk a biciklit, a szerkezetet ezután egy…..
lazacos krémes 2011.07.26 12:04:50
@Loyal - www.loyalmunkaruha.hu: Azért azt megnézném, hogy egy mondjuk egy ugrókódos esetén hogy árulsz univerzálisat. Persze vissza lehet fejteni a kódot, de kötve hiszem, hogy sokan járkálnának spektrumanalizátorral a zsebükben. Másrészt az FM-transzmitter frekvenciasávjában ilyen alkalmazás nincs engedélyezve, tehát marad a többi "szabad sáv", amihez jó vadászatot kívánok. :)
  Az Európai Unió 2004-ben oldotta fel a génkezelt növények termesztésének teljes tilalmát, míg Magyarországon 2008-ban mind az öt parlamenti párt úgy vélte, hogy nem szabad manipulált vetőmagot a határokon belül felhasználni. A példás egyetértés napjainkig létezik. Az…..
Jelenleg úgy tűnik, hogy az Ubuntu Linux következő verziójából kiteszik a Synaptic csomagkezelőt, de egy csöppet sem kell bánkódni emiatt. Egyrészt bárki feltelepítheti utólag, ha ragaszkodik a kissé ódivatú, ám rendkívül jól kezelhető megoldásokhoz. Másrészt ott van…..
lazacos krémes 2011.07.07 20:19:58
@Mózsi bá: Háát... Irígylem a gonjaitokat. :)))
Számtalan blog foglalkozott már a gyöngyöspatai "polgárőrökkel", és még több "jogvédő", és meggyőződéses vagy fizetett ellenzéki, akik a regnáló kormányra próbálják rákenni ezt a "barnát" is. Jelzem kellene hagyni belőle a rendszerváltás…..
hiper Önkiszolgáló pénztár 2010.01.08 08:09:00
Az önkiszolgáló pénztárgépről volt egy nagyon jó cikk az Origón. Röviden összefoglalva: nyugaton már alkalmazzák ezeket, de Magyarországon nem merik, mert egyrészt nagyon drága a telepítése, másrészt meg – most hogyan is fogalmazzak finoman – a vásárlók…..
lazacos krémes 2010.12.21 23:16:30
@Mosdószivacs: Már látom is magam előtt a kisebbségi ombuccmanust és a többi jogvédőt hőbörögni, hogy miért mindig a cigányokra esik a 6., 8., 10. alkalom.

@Wuff: Feltalálták már a bevásárlólistát, a fejszámolást (legalább 100-ra kerekítve), vagy ha már ez is nehézséget okoz, a zsebszámológépet. Aki sokadik negatív élmény után se képes ilyen minimális elővigyázatosságra, az életképtelen, így Darwin szerint meg kell halnia.

@kovi1970: A magyar ember nem a magas adók miatt nem akar adót fizetni. Az adócsalásra mint nemzeti sportra tekint, melynek gyökerei valahol a '45-'89 közti időszakra tehetők. A minimálbérre bejelentett "adóoptimalizálás" elleni egyetlen ösztönző rendszert (magánnyugdíjpénztár) nemrég sikerült megszüntetni.

@sagia77: Csak nem a nyugdíjvédelmi nagyasszonyunkra gondoltál? (Budaörsi Tesco) :)
Kedves Praxis!   Ma egy elég érdekes dolgot láttam nálunk a körzeti orvosi rendelőben. Régi háziorvosunk nyugdíjba ment, egy fiatal és nagyon szimpatikus fiatalember került a helyére, de bizonyos dolgok teljesen megváltoztak és nem vagyok benne biztos, hogy előnyükre. Szóval a…..
lazacos krémes 2010.12.14 14:56:03
Nagy pirospont, mit pirospont, "KiválóÚjítóNagykeresztÉrdemrend"-et az ilyen felfogású embereknek. Igenis tessék kipaterolni a nyugdíjasokat, és munkahellyel nem rendelkezőket a délutáni rendelésből. A szociálisan/ szolidárisan hiperérzékenyeknek üzenném, másszanak elő az álomvilágukból, üljenek be pár órára egy rendelő várójába, szálljanak egyszer BKV-ra. A nyugdíjasnál gyorsabb állatfaj nincs a földön, ha a kiszállók előtt való járműbenyomulásról, és helyvadászatról van szó. Orvoshoz, ha egy mód van rá, nem megyek, hanem megpróbálom kifeküdni a kórt, ami az esetek 90%-ában sikeres taktika, így nem terhelem az orvost, nem szedek össze a váróban extra kórságokat, és a forró tea nagyságrendekkel olcsóbb, mint bármelyik gyógyszer. Ha mégis dokihoz kell mennem, mit látok? Tele nyugdíjassal, akik vagy a dokikat ócsárolják, vagy a "fülbevalós srácot", vagy csak simán pletyiznek, esetleg az éppen aktuális és a régmúltban megesett orvosi bajaikat tárják akaratlanul is a váró nyilvánossága elé. És bent majdnem ugyanezt folytatják (kihallatszik olykor). A gyógyszerfelírásnak induló történetek legalább negyedórás nagygenerállal felérő regények lesznek. És erre jönnek még a kedvenceim, az gyógyszerügynökök. Náluk fél óra a minimum. Már ha sietnek. Ez utóbbiak tuti nincsenek benne az előjegyzésekben. Emlékeim szerint a vizitdíjas rendszernél nem lehetett volna soron kívül bemenni. De hát ez nem ért meg 300 Forintot.
Olyan történt szerdán, amire talán még a legelvakultabb anti-orbánisták se számítottak, (legalábbis ilyen hamar). Fél évbe se telt, de a Fidesz(-KDNP) már szinte mindent meglépett, ami egy valamirevaló kommunista diktatúrában alapkövetelmény, és amit Matolcsy "a jóég tudja…..
Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház igazgatójának remek ötlete támadt. Azt találta ki, hogy milyen faszagyerekek is volnánk, ha hagynánk a Nemzeti Színházban ünnepelni Erdély Romániához csatolásának 92. évfordulója kapcsán. Ez még azért tőle is gusztustalan, és érthetetlen…..
A vizelős síbalesetek egyidősek a síeléssel. Boogie66 esete talán nem olyan különleges, mint amikor egy kedves olvasónk könnyítés közben összekaszabolta a talpát jéggel, ám olyan élvezetes stílusban van megírva, hogy nem akartuk megfosztani tőle a Drága…..
lazacos krémes 2010.11.17 17:03:32
lazacos krémes 2010.11.17 17:04:18
Rendkívül örömteli cikket olvastam az előbb. Bár a cikk szerint a forrás a Blikk, azért bízom benne, hogy némi igazságtartalma azért van.Az írás szerint a leendő budapesti közlekedési mammutcég leendő vezetője új - papírt felváltó elektronikus - fizetési rendszert tervezget.…..
Igen, Schmitt Pálról, országunk államfőjéről lesz szó.Első postként lehet kicsit erős dolog rögtön egy köztársasági elnököt ekézni, de az ominózus alkotmányozási javaslatcsomag olyan típusú magas labda, amit kötelező lecsapni. Tudom, már Dunát lehet rekeszteni az elmúlt…..
zOxigén-blog Blog-bemutatkozás 2010.11.13 07:59:00
Üdv! Mit írjon első bejegyzésként egy kezdő blogger? Az illem azt diktálná, hogy mutatkozzon be. De lényeges egyáltalán, ki írja? Mi a fontos? A leírt gondolat, vagy az ember a klaviatúra mögött? Mint az életben majdnem minden, ez se dönthető el egyértelműen. Jelen esetben…..