Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cuppuss

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csevegés: bármiről, bármikor. Ami eszedbe jut, ami nem; amit hallgatsz vagy amit csak szeretnél - vagy hogy mi volt a vacsora. Mint egy fórum - ki lesz téve oldalra valahova állandó linknek, aztán meglátjuk meddig és hogyan él. Beszélj!..
Dance Me This - kritika az új lemezről Kézenfekvőnek tűnne a lemezhez mint „100. albumhoz”, mint „utolsó kiadványhoz” viszonyulni, de vizsgáljuk ehelyett a dolgot csupán akként, ami: zeneként. Zappa e…..
zappa pont Roxy By Proxy 2014.03.15 09:23:39
A Zappa-család által sokszor beígért, részletekben ismerhető de (egyelőre) még meg nem jelent a Roxy fellépésekből összeállított monstre koncertfilm beharangozó hanganyaga (ld. még: Roxy & Elsewhere). A film mellett ennek a CD-nek a megjelenése is többször elhalasztódott: a tervezett 2013…..
zappa pont Hírek, 2013 december 2013.12.19 00:02:21
Gail Zappa volt mesélő kedvében a fenti rádióadásban. Október 26-27-én készült a felvétel, a Rest is Noise fesztiválon. Szóljon aki meghallgatta, mesélje el. A Grande Mothers újraszervezte önmagát: Don Preston (billentyű, ének), Christopher Garcia (dob, ütők, marimba, ének),…..
cuppuss 2014.01.07 09:28:44
Hat, ezt nem fogom meg egyszer meghallgatni, az biztos. Az elso majd negyed oraban magarol beszel, a Zappa elotti eleterol es mennyire mas volt annal ami utana jott. Az apja a tengereszetnel dolgozott, eltek Londonban egy darabig, voltak kemes sztorik, aztan visszament a csalad USAba, NYba, lement baratnojevel LA-be, mert akkoriban arrafele zajlottak a dolgok. Amikor 18 eves volt hallott egy hangot ami egy verset mondott neki, leirta es a versben az volt, hogy meg fog ismerkedni valakivel, csak varjon es legyen turelmes. Aztan talalkozot Frank-el a repteren, ezt mar ismerjuk, masnap a hang mondta neki, hogy o az akire vart... huh...
Miutan Zapa meghalt sokaig nem tudott foglalkozni semmivel ami vele kapcsolatos es eladta a katalogust Rycodisc-nek. Amikor meglatta mit muvelnek a lemezeivel es milyen sztorikat talalnak ki rola ugy dontott ezt helyre teszi es megvedi Frank munkajat es szemelyiseget a hamisitastol. Aztan azt mondja, hogy az az orszag ahol nincs szerzoi jog az fasiszta orszag es o es Frank mint patriotak fontosnak tartottak ezt a szegmenset az USAnak, azt, hogy ott van tulajdoni jog. Ezek utan azt mondja, hogy azok akik tamadjak a mostani munkassagak tulajdonkeppen nem felvilagosodott ferfiak akik feltekenyek az intim kapcsolatra ami volt Gail es Frank kozott, es ha jol ertem itt egy ilyen latens homoszekszualitasra celoz a ferfi kozonseg reszerol Frank felle. Erdekes...
Aztan beszelnek az eredeti 200Motels-rol, arrol, hogy mai napig ugy akarjak mutatni mintha Zappa elvesztette a pert miutan beperelte oket mert lemondtak az Albert Hall-i koncertet, de valojaban o nyert. A vegen azt magyarazza, hogy szavazni azert kell, hogy megvedjuk a demokraciat, nem azert, hogy valtoztassunk, mert azt nem lehet ugysem, csupan azert, hogy megmaradjon a rendszer. Ez is erdekes...
Aztan jonnek a kozonseg kerdesei, Roxy by Proxy bukasarol, Gail eppen konyvet ir, fest, vagy valami olyasmi, kiderul, hogy Jacques Cousteau valojaban Gail apjanak kozeli baratja volt, lehet ezert kapta Zappa a megbizast, hogy megirja az Outrage at Valdez-t, szamomra ez volt az egyetlen erdekes informacio az egesz interjuban.
"Roviden" ennyi... Nekem egy kicsit papagajnak tunt az egesz.
cuppuss 2014.01.07 14:44:33
Igen, a magyar televízióban: Cupuss vette észre (köszönet!) a KorTárs című művészeti műsorban, hogy egyre-másra tűnnek fel a Zappák. A stáblista szerint a zenékért "Turbo" a felelős - neki köszönhetően (csak aláfestésként ugyan, de) a következő zenék voltak…..
cuppuss 2012.01.25 23:30:09
zappa pont Absolutely Free Libretto 2012.01.12 05:00:00
Az Absolutely Free lemezhez annakidején megjelent a teljes szövegkönyv (ugye Pauline Butcher írta le), de nem a lemezben hanem külön megrendelhető kis füzetkében ("küldj pénzt!"). Az alábbiakban ennek fordítása következik, nagyrészt az International Times magazinban megjelent…..
Frank Zappa zenéje már életében is felbukkant mások albumain (ld.: Jean-Luc Ponty), de halála után jelentkezett igazán nagyszámú előadó zappamuzsikát bemutató hanglemezekkel. Az alábbi válogatás a figyelmünkre érdemes kiadványokat gyűjti össze, főleg a United Mutations honlap segítségével (a linkek…..
Dweezil Zappa: Rhythmatist, in: Go With What You Know, 2006. Szép, feszes, gazdagon hangszerelt darab. Dweezil Zappa - gitár Scott Thunes - bass Terry Bozzio - drums További egykori zenésztárs-zenék következnek, két feldolgozás - itt az az izgalmas, hogy vajon melyik előadó…..
cuppuss 2011.01.20 16:08:48
Ők vagy mi? - az 1984-es, fénymásolásszerű technikával összedobott, de érdekesnek tűnő (és azóta elérhetetlen) könyv 2010 december 1-én újra megjelenik! Ez a kis csóresz itthon összebarkácsolt könyv azoknak a szórakoztatására készült, akik már szeretik valamennyire a…..