Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NemethTitusz

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy dilemma, hogy van-e bármilyen jogunk és erkölcsi alapunk „okosabbnak lenni” a szlovákiai magyar választóknál, és jobban tudni, hogy mi kell nekik. Ám a Most-Híd ideológiáját mégsem szabad legitim kisebbségi stratégiaként igazolni. (Fotó: Somogyi Tibor / Új Szó)…..
NemethTitusz 2010.11.12 09:48:47
Valaki elmagyarázná nekem, miért kéne meghívni a Mostot a MÁÉRT-re? Tényleg igaz, hogy a felvdéki magyarság jelentős többsége a Most-ra szavazott de ez még nem teszi őket magyar pártá. Az is igaz, hogy magyarok vannak a vezetőségében, de még ez sem jelenti azt, hogy a Most magyar párt lenne. Abban az esetben lenne magyar párt, ha a) magyar pártként határozná meg magát, b) felvállalná a felvidéki magyarság érdekképviseletét. Ebből a két feltételből viszont egyik sem igaz.
Mondjuk, nem rosszból, de vicces az, amikor pár ballib próbál győzködni arról, hogy a Mostot meg kéne hívni. Azok a ballibek, akik számára nem lényeges az etnikai politizálás, akik gond nélkül elszlovákosodnának ha úgy hozná (pl. anyagi) érdekük.
Mert miért is nem szabad a Mostot meghívni?
Nem azért, mert a Fidesz az MKP-t támogatja. Ez itt a felvidéken szerintem senkit nem érdekel. Hanem azért, mert mint mondtam, nem magyar pártként határozza meg önmagát és mert beleegyezik olyan törvénymódosításokba, melyek ránk nézve hátrányosak (mi több bizonyos szempontból a nyelvtörvény durvítását szavazték meg).
Ők gyakorlatilag elfogadták a "jó indián" elvét. Aki csak akkor jó, ha halott. Úgy gondolják, hogy ha csöndben maradunk és minden egyes esetben lenyeljük a békát, akkor majd pénzt kap a Csallóköz, Zoboalja, Gömör és Bodrogköz.
És miért akar ott lenni a Most? Mert mindenhol ott akar lenni. A szlovákok számára elmondja, hogy nem magyar párt, a felvidéki magyaroknak és az anyaországiaknak pedig azt állítják, hogy magyar párt a Most, ami nem is Most hanem Híd. Ezekkel kéne tárgyalni? Akik hátbadöfnek? Hisz a nyelvtörvény durvítása után Bugár kijelentette hogy örül, mert nem tetszik a nyelvtörvény sem az MKP-nak sem Budapestnek.