Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Makita

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Leadtuk az EU-s elnökséget, most már jöhetnek a rázósabb falatok. A friss heti menü: Elbocsájtások a közmédiában: "Létszámleépítés" vs. "politikai tisztogatás" Az MTV-ben az 1315 dolgozó közül elküldtek 285-öt, marad 1030. Magyar Rádióban a 906…..
Makita 2011.07.08 13:26:45
@election sc.monitor:
Mészáros Antónia biztos rossz szakmaisággal kérdezte Orbánt tavaly júliusban, hiszen utána vették le az Esté-ről. Ugyan már!
Rózsa Péternek meg a kisujjában van a tv-zés, jó lenne, ha az ilyen emberek példaképek lennének, nem kirúgottak!
Kötelező lesz szeptembertől az angol nyelv tanítása Szlovákiában - döntött a pozsonyi parlament februárban - noha a döntéshozók egyelőre nem tudtak megállapodni, hogy melyik évfolyamtól. Az idén március elsejétől életbe lépő új szlovák közoktatási törvény szerint az…..
Makita 2011.02.22 13:25:43
@Fue: Ne haragudj, de az marhaság, amit írtál, hogy az elitista, aki nem angollal kezd.

Én a gyerekeimet először német nemzetiségi iskolába írattam, angolul ráérnek később megtanulni.

Közép-Európában ca. 100 millió németnyelvű ember közelében élünk, akikhez a legtöbb embernek alkalma van személyesen is kimenni.

Ha valaki angolul tanul először, nehezen szánja rá magát egy második nyelvre.
Az ideális természeti társadalomban, vagy akár nem is olyan régen falun az ember a körülötte élő földből táplálkozott. Az oda érkező napfényt zárták magukba a növények, amik az ott található földből építették fel magukat, és az állatok ezeket a növényeket…..
Makita 2011.02.10 15:27:43
@mojoking77: Badacsonyban mindig megéri telket venni!!!! Most különösen jók az árak szerintem. Érdemes magában Badacsonyban vásárolni, mert a különböző rendezvények általában ott zajlanak, nem kell autóba ülni, hanem gyalogosan elérhetők. Közigazgatásilag Badacsonyörs, Badacsonytomaj, Badacsony Badacsonytomaj néven fut. Badacsonylábdihegy már Badacsonytördemic része hivatalosan.
Makita 2011.02.10 15:45:46
@vegyesfehér: Laposáék felett van. Az új Borhotel után kell jobbra felfelé fordulni, menni kb. 100 métert utána balra fordulni és az az út már odavisz a házához.

De ha rákérdezel egy nem turistánál, ott mindenki ismeri.
Makita 2011.02.10 15:47:17
@mojoking77: Semmi akadálya, hogy kérdezz, ha tudok válaszolok rá.
Kissé elkapott a hév, a múlt héten a Klasszban kóstolt rendkívül olcsó, de gazdag menü után nem bírtam magammal, és most egy igazi gasztroszentélybe látogattam el: az Olimpiába. Csak hogy előre tudjátok: ebben az étteremben egészen más minőségben mozog az étkeztetés, mint az…..
Makita 2011.02.07 18:12:22
@tejcsokoládé: Egyetértek, ami a Mosselen-t illeti, az utóbbi idők egyik legjobb vacsoráját fogyasztottuk el ott és persze egy kis söröcske....

A másik nagyon jó élmény a bikali Puchner kastély étterme volt. Aki teheti próbálja ki! Mákos guba, máglyarakás, fogas... életem legjobb gasztoélménye volt kb. másfél hónapja.
Még mindig nem értették meg, hogy amire szüksége lenne az országnak, az egy világos és világosan elmondott gazdasági stratégia, amely mögött hazai és külföldi szövetségeseket is fel lehet sorakoztatni. (Fotó: Kovács Attila/Index) Valószínűleg nem csak mi lepődtünk meg a…..
Makita 2011.02.07 14:55:57
@BISMARCK: Ha nem tartod sokra Oszkót, az azért van, mert csak a propagandából tudsz tájékozódni.

Én dolgoztam vele és elmondhatom, hogy kevés jobban felkészült szakembert ismerek, pláne ha azt veszem, hogy kik vannak az állami szférában.
törökgáborelemez 309. Zsákutca 2011.01.04 18:01:00
Bár úgy tűnik, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán tartja magát a „naésakkormivan” irányhoz, sorok között olvasva és háttérbeszélgetéseket folytatva nem olyan nehéz észrevenni, hogy a példátlan nemzetközi kritikák komoly hatást gyakorolnak a Fidesz több…..
Még magunkhoz sem térhettünk a legutóbbi médiabotrányból, amikor az MR1 riportere az emberi jogok világnapján megtagadta a TASZ elnökével, Dénes Balázzsal készített interjú leadását – mondván, hogy a “jelenlegi helyzetben” ilyet ő nem közölhet. És máris itt a következő példa arra, merre felé is…..
Makita 2010.12.17 17:02:57
@Diocles: Farkas Erika elég jobbos?
Az egyik legmegbízhatóbb közvélemény-kutató szerint „bár a nyár eleje óta a teljes népesség körében fokozatosan csökkent a kormánykoalíció támogatottsága, az elmúlt egy hónapban alig történt változás a Fidesz-KDNP népszerűségében, és továbbra is nagyjából…..
"A 40 évnyi kádárizmussal és 20 évnyi posztkádárizmussal szakítva létrejöhet a negyedik Magyar Köztársaság" - jelentette ki tavaly Fricz Tamás politológus, a Civil Összefogás Fórum szóvivője a szervezet 1956-os ünnepségén a Hősök terén. A felvetés egyre…..
Makita 2010.11.23 13:29:16
@bierkamp: Ráadásul a Károly díjat (Karlpreis) is Horn-nak adták a németek a határnyitás után. Ők tudják, miért. Előtte Kissinger kapta.

Savanyú a szőlő Némethnek, kicsit csalódás, amit csinál.
Pokorni Zoltán emlékezete egy picit kihagyott – mondta az ATV ma esti műsorában Hoffmann Rózsa. A volt fideszes oktatási miniszter és a jelenlegi kereszténydemokrata államtitkár vitája már napok óta tart, ráadásul a sajtó figyelmének homlokterében. A kormányon belüli…..
Makita 2010.11.11 13:09:45
@panelburzsuj: Amit az oktatási PPP-s beruházásokkal kapcsolatban a mandiner-ről belinkeltél, az komlett hülyeség.
Mivel ezen a területen dolgozom, belülről látom a részleteket. A propagandán kívül az egész PPP ellenességnek, legalábbis az oktatás területén, semmi alapja nincs. A befektetők minimális kamatokkal, jellemzően 20 éves futamidőkkel finanszírozták meg az infrastruktúra megújítását. E nélkül soha nem jutott volna tisztán állami pénzből ennyi az oktatásra. Nem beszéve arról, hogy ez nem egyszeri finanszírozás, hanem 20 éves szolgáltatás, ami a jó színvonalú üzemeltetést is magában foglalja.