Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mikereem

11 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deep Purple @ Papp László Budapest Sportaréna, 2014.02.17. Van a Treme című sorozat. Nem tudom ki látta, de aki nem, az azonnal pótolja, zseniális. Ebben a különböző történetszálak mellett rendkívül nagy hangsúlyt kap a New Orleans-i zene. Állandóan valami koncertet lát az…..
7. Sűrű tükörgyűjtemény a falon. Plusz lebegő lepkeizék. /képernyőkép/ 6. Seprűk, mint szobadíszek? Vagy van jobb megfejtés? Mindenesetre klassz.  /képernyőkép/   5. Ilyen csúcsíves átjárót nem láttam még…..
..
Az előző posztban említett 2013-as, Párizsban rendezett világbajnokság férfi döntője Zhang Jike és Wang Hao között zajlott. A mérkőzés az alábbi videón megtekinthető. ..
Az idei világbajnokságot Párizsban rendezték, ahol május 20-án, a férfi döntő előtt láthatták a jelenlevők a fenti show-t. A döntőt egyébként a kínai Zhang Jike nyerte Wang Hao-val szemben, ezzel ő egyszerre lett regnáló olimpiai és világ bajnok is. ..
..
Asztalitenisz Ma Lin szervája 2013.06.28 08:36:25
..
A ping pong labda jobb esetben celluloidból, vagy más, hasonló tulajdonságokkal rendelkező műanyagból készül. Celluloidból készülnek még például a film szalagok is. A gyártás során először celluloid lapokból formálják meg a félgömböket, amelyeknek pontosan egyező súllyal…..
Asztalitenisz Waldner vs Persson 2013.06.26 13:31:03
..
Asztalitenisz Játékszabályok 2013.06.26 09:41:24
Üdvözlök minden kedves látogatót az asztalitenisz blogon, ahol a tervek szerint mindenféle érdekesség fog megjelenni a ping pong világából, legyen szó hírekről, érdekes videókról, vagy éppen tananyagokról. Mindezek előtt azonban fontosnak tartom, hogy fellelhető legyen itt is a…..
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
mikereem 2013.01.13 09:35:17
Én amíg egyetemre jártam (2004-2009), addig nagyon sok embert láttam, akik nem végezték el az adott szakot a megadott időn belül. És nem hogy fizetniük nem kellett, de még kollégiumi helyet is kaptak - pedig azt tényleg annak kéne adni, aki rászoruló és képes teljesíteni a kötelezettségeit. Nem ismerem a pontos szabályozást, mert nekem szerencsére nem volt rá szükségem, de fizetni nem csak akkor kell, ha ugyanazt a szakot akarja elvégezni és több féléve sikertelen? Mert akiket én láttam, azok váltogatták a szakokat. Nagyjából hasonlóra mentek át, ahol a kurzusokban nagy az átfedés. Ez a szememben amolyan kiskapu volt, mert mintha ezzel megint nyertek volna pár ingyen félévet. Szóval nekem nagyon furcsa ez a statisztika, olyan mintha csak arra vonatkozna, hogy hányan végzik x félig ugyanazon szakot. Miközben sokan vándorolnak szakok között.

A másik dolog ez a büfészak fogalom. Nekem az egyik rokonom egy sikeres ipari vállalkozást visz. Magától építette fel az egészet. Ő mondta egyszer, hogy itthon az a baj, hogy rengeteg embernek olyan képesítése van és olyasmivel próbál érvényesülni, aminek a célja a "hogyan adjunk el valamit" és a köré csoportosuló dolgok. Mindenki ahhoz ért, hogy eladjon, megmondja a frankót és hasznot húzzon valamiből, miközben nincs aki konkrét értéket "gyártana". Szerintem jelenleg ezek a fő büfé szakok. Kell ezekből is, de nagy túlsúlyban vannak ahhoz képest, hogy mire lenne szükség.
mikereem 2013.01.13 10:04:50
@Ancsa nem nyelte le: Akkor félreérthetően írtam le. Nem úgy mondta ő sem ezt, hogy nincs értelme másnak. Főleg például a jogász szaknak. Ezt én sem állítom. De te magad is meg tudtad ezt különböztetni. Mit csinál egy "szociális munkás, politológus, szociológus, szociálpolitikus, tanító, óvónő, kommunikáció, magyar-töri szak és hasonlók" hozzá képest? Ezekről beszélt ő is, nem a jogászról, rákkutatóról. De rákkutatóból szerintem nincs is túlképzés. A jogász szakot meg tényleg nem tudja bárki elvégezni.
... mikor... három nap nem elég Londonra, és inkább a hostomnál maradok a teljes egy hétre és ő nem bánja.  az egy főre eső eső nagyon magas. egy koldus leszólít, én megállok, ő a földön ül, adok neki cigarettát, és ő udvariasan megkérdezi hogy telnek a…..
Amikor az ember megérkezik egy új országba, a legfontosabb dolgok egyike, hogy legyen hol álomra hajtani a fejét. Itt, a blogon is rengeteg posztban olvashattuk már, hogy milyen körülményekkel találja szembe magát a határátkelő, és remélhetőleg azzal is egyre többen tisztában…..
mikereem 2012.09.25 12:48:53
Köszönöm a posztot, érdekes volt. Nekem Svédország elég szimpatikus, mint lehetséges uticél. Bár Stockholmba nem szívesen költöznék. Én Malmöben találtam olyan munkalehetőségeket, amiket akár meg is próbálhatnék, plusz egy barátunk is onnan nem messze lakik. Az érdekelne, hogy ott is ennyire problémás a lakás helyzet? Gondolom a szabályok nem különböznek, inkább a lehetőségek száma érdekelne. Én ezen az oldalon kerestem Malmö-re: www.andrahand.se . Itt találtam is olyanokat, amik megfelelnének és az ottani ajánlatok alapján nekem meg sem fordult a fejemben, hogy ezek közül valami illegális lehet.
A lakásszerződés kizárólag svéd nyelvű? Nyilván nem mennék oda nulla svéd tudás nélkül, de azért egy jogi szöveget nem hiszem, hogy a legelején meg tudnék érteni.
A hozzászólásokban többen szokták előszeretettel (vérmérséklettől és intelligenciától függően eltérő stílusban...) a blog szemére vetni, hogy reklámot csap a külföldre költözésnek. Miközben sok olyan poszt születik és született (az előző helyünkön is), amely nem csak…..
mikereem 2012.09.06 12:21:11
@tableno: Valószínűleg az igények és szempontok különbözősége az oka. Sok helyen a sör és úgy általában a szórakozás drágább, mint itt. Az esetemben ez például nem szempont, sokkal inkább a gyerekesek támogatottsága, ilyen irányú szolgáltatások. Ezekben tudtommal a skandináv országok élen járnak, így nekem azok szimpatikusak. Amúgy én is számoltam arányokkal. Lakásbérlésre, étkezésre hasonló arányú pénz kell. De az előző hozzászólásomban arra is próbáltam rávilágítani, hogy itt nem csak erről van szó, hanem hogy érezze az ember, hogy megbecsült tagja a társadalomnak és nyugodtan élhet, ha rendesen dolgozik, megfelelő színvonalú szolgáltatásokat kapjon. Plusz az utcára kilépve is normális emberekkel találkozzon.
mikereem 2012.09.06 11:02:50
Egy ideje olvasom a blogot, de idáig nem kommenteltem. Részben egyetértek a poszttal. Jómagam egy ideje fontolgatom a külföldre költözést, de idáig még türelemre intettem magam. Pont a posztban említett dolgok miatt, próbálom reálisan mindkét oldalról szemlélni a helyzetem és azzal nyugtatni magam, hogy én csak ne panaszkodjak, vannak akiknek sokkal rosszabb.
És valóban, IT területen dolgozom a fővárosban. Azért itt, mert másfelé programozóként nehezebben találnék munkát. Több mint 4 éves tapasztalattal viszonylag jól keresek, de mégis sok dolog szúrja a szememet.

Szerintem nem csak az számít, hogy most ez az ország szegénynek számít-e vagy sem, hanem a tendencia, hogy mi felé tart. Hiszen a jövőkép nagyon fontos. A másik pedig az itteni hangulat, amiről bizony az emberek tehetnek. Ezek viszont az én szemszögemből koránt sem olyan kedvezőek.

Van feleségem és egy 2 éves kislányom. A lányom születése utáni napokban, mikor az apasági szabadságomat töltöttem, felhívtak a munkahelyemről, hogy megszűnik a cég, így a munkám is. Persze a végzettségemnek hála gyorsan találtam munkát, de valahogy mindig a levegőben van a bizonytalanság.

Ahhoz, hogy félre tudjunk tenni minden hónapban egy keveset (jól tudom sokan nemhogy félretenni nem tudnak, megélni is nehezen) komolyan oda kell figyelnünk. Nem dohányzunk és nem járunk szórakozni (ez főleg a kicsi miatt van - nincs nagyszülő a közelben). Én tavasztól őszig bicajjal járok dolgozni, hogy ne kelljen bkv bérletet venni. A feleségem a teszveszről vadászik össze csomó dolgot - ruhát, játékot a gyereknek - néha olyasmit vesz, amit utána pár száz forintos haszonnal tovább tud adni.

Saját lakásunk nincs és lassan kezdek is erre úgy tekinteni, mint irreális cél. Próbálom magam meggyőzni, hogy fölösleges azért 20-30 évig spórolni, hogy utána tudjunk venni egy 2 szobás, felújítandó lakást. Jelenleg egy külföldön élő rokonunk lakásában élünk, így nem kell külön albérletet fizetni, csak a fenntartást kell intéznünk.

Vettünk egy 8 éves autót (nem napi luxusnak, hanem hogy a szülőkhöz tudjunk járni vidékre, ami így olcsóbb, mint a vonat). Ezt úgy tudtuk megvenni, hogy én másodállásban dolgoztam egy külföldi cégnek a rendes munkám mellet. Reggel 4.30-kor keltem, hogy munkába menet előtt dolgozzak. Aztán este munka után megint dolgoztam.

Ha nekiindulunk kocsival, akkor mindig kitűzöm azt a célt, hogy előzékeny leszek és figyelek, hogy betartsam a szabályokat. Ennek ellenére letolnak, dudálnak az útról, buszsávban előznek. Mire átérek a városon sokszor én is kénytelen vagyok felvenni ezt a hozzáállást - nyomni a sárgánál, különben hátulról belém jönnek.

Tegnap az utcán sétálva, szándékosan nekem jöttek, sokszor kezeletlen betegek, pszichopaták keringenek kint, akiket jobb elkerülni.

Az igényeim szerintem nem túl magasak. Megbékélek azzal, hogy nem lesz saját lakásom, maximum öreg koromra vidéken, ahol olcsóbb. De elvárnám, hogy a végzettségem miatt legalább ne kelljen kuporgatni, vagy a belemet kidolgozva plusz munkát vállalni. A gyerekemet pedig majd nyugodt szívvel szeretném kiengedni az utcára, többnyire barátságos, jó kedvű, normális emberek közé. Még várok egy kicsit, hátha sikerül.
Liszt zenéjét akarva-akaratlan mindenki ismeri, aki a huszadik században – vagy azután – született. De vajon lehet-e toplistát összeállítani egy ilyen gigantikus életműből? Megpróbáltuk, kiderül, sikerült-e.Az idő ez esetben nekünk dolgozott: 2011-ben már csak azon…..
mikereem 2011.10.22 12:23:25
A második alfejezet vizsgához szükséges célja:1.1 Fejlesszünk olyan kódot, ami osztályokat (beleértve az absztrakt és a beágyazott osztályok minden típusát), interfészeket és enumokat deklarál és használja a szükséges package és import parancsokat (beleértve a static importot…..
Az első fejezet címe Declarations and Access Control, ahogy a bejegyzés címéből is látszik. A fő fejezetcímeket az aktuális alfejezet címe mögött így fogom jelölni. Minden alfejezetnek van néhány Certification Objective-je, melyek elérendő célok a vizsgára. Egy alfejezet nem…..
SCJP - Java Blog Blog Kickoff 2010.11.13 07:56:00
Azért született ez a blog, hogy segítse a felkészülést a Sun Certified Java Programmer vizsgára, mely a Sun egyik legáltalánosabban elfogadott Java vizsgája.Terveim szerint a postokat saját tanulási fázisaimban fogom írni. Jómagam a felkészüléshez Kathy Sierra és Bert Bates Sun…..