Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Emilio

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annak az embernek a neve, akivel kapcsolatban ilyen-olyan beszélgetésekben az elmúlt időszakban gyakran csak „az ember, akinek nem szabad kimondani a nevét” megfogalmazás hangzott el, egyre többet szerepel a hírekben. Simicska Lajos és a sajátos "szerzőpárosává"…..
Népiskola 32 kötelező óra 2011.04.29 16:31:00
 Most kiderül, hogy a pedagógusokkal valóban mindent meg lehet-e csinálni. A béremelési ígéretekés a mesebeli életpályamodell mára brutális óraszámemeléssé változott. Ez tovább rontja a tanári munka minőségét és a pálya vonzerejét. Csak annak éri meg…..
Emilio 2011.04.29 23:06:23
@ripők: 800e
Emilio 2011.04.29 22:54:50
@lilly67: Hol? Londonban... Nem ismerős?
Kezdő tanító (tehát: KEZDŐ és nem tanár, TANÍTÓ) fizetése az angol átlagbér felett van. Itt 206eFt jelenleg az átlagbér. Ezt nem éri el a 2 diplomás, 30 éve tanár nejem bére.
Az a baj, hogy a társadalmunk nem becsüli a tudást és a tudás átadóját. Mert most egyébként olyan időket éltünk, ahol a tudás nem volt feltétele az anyagi haszonszerzésnek, csak ügyeskedni kellett. Abban bíztunk, hogy a szabadrablásos kapitalizmus már véget ért.
Emilio 2011.04.29 23:04:28
@Kürüsüly: Gondolom, arra célzol, hogy az "I" és a "T" betűk formálását hasonlóan kell oktatni, mint 40 évvel ezelőtt.
Mert egyébként nem értelek. Ki tanít téged 3 évente, nem valamilyen tanár? Vagy csak úgy magadat képzed?
Persze, vannak állandó elemek a tanításban. De a módszerek is változnak, még alapfokú oktatásban is. Szerinted a történelmet nem kellet újratanulni a tanároknak? Tudod, a múlt az folyton változik.
A háztetőről tüzelő orvlövészektől eltekintve a kairói tudósítás eddig csúcspontját az a T-mobil ügyintéző jelentette, aki felhívott ma reggel, hogy szokatlan aktivitást észleltek a telefonomon (roaming ugye), és ha nem mondok meg valami ötszámjegyű jelszót, akkor…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
Nem vagyunk egy Ortográf Cirkusz, sőt nagy lendülettel, néha már-már ipari méretekben gyártjuk az elütéseket, például egyszer sikerült leytának írnunk a kutyát, és az Indexben én tartom a szó közepén elhelyezett vesszők örökös rekordját. Általános harmadikban pedig két…..