Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hobbikertesz

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokan keresik, sokan nem szeretik. Erdők, arborétumok mellett gyakran, ősfás, régóta lakott településeken szórványosan, amúgy elég ritkán lesz valakinek kimondottan árnyékos kertje. A legfőbb panasz rá, hogy növényeket csak behatárolt körből válogathatunk. De ebben a…..
Nem az enyém az érdem, hanem a Nők Lapja Café szerkesztőségéé, hogy összegyűjtöttek bár bajnok ötletet, hogyan is pótolhatnánk hiányzó igensokpénzünket, amit medenceépítésre/vásárlásra költhetnénk - mint kiderül feleslegesen! :D További ötletek itt a teljes…..
A japánkert az egy külön műfaj, és azoknak ajánlott, aki nem sajnálják az időt, hogy belemerüljenek a nem kevés irodalmába, és elsajátítsák ezt a művészetet. Miután átlapoztam pár könyvet a témában, beláttam, hogy ehhez kevés lennék, így nem lesz japán kertünk, de…..
Kertészkedő Milyen kertem legyen? 2011.01.31 00:00:00
Milyen legyen a kert? Mikor először gondolkodtam el azon, hogy milyen kertet is szeretnék, rögtön egy japán kert lebegett be a képzeletbeli látóterembe, természetesen formafákkal, bambuszokkal, sziklákkal, patakkal, csobogóval, ahogy kell. Aztán jött a felismerés, hogy nekem a…..
Idén többször is arra gondoltam, hogy lehet mégis Angliában élünk. Olyan csapadékos volt a nyár, hogy alig kellett elővenni a jó öreg locsolótömlőt. A fű sosem látott zöldben pompázott, alig győztem nyírni. És most tessék, november van, és bizony virágzik a Kikeleti bangita…..
 Mindenképpen modern házat szeretnénk, aminek kicsi a fűtésigénye is. Ennek egyik lehetséges módja az utólagos hőszigetelés. Minél vastagabb, annál jobb.Ezt bizonygatta Drájvit Dani is, akihez beugrottunk egyik este, mert Feriék még nem csináltak ilyesmit, jobbnak láttam…..
Az előző részből két dolgot hagytam ki, az első, hogy a somfélék közé szép számmal tartoznak növények, a másik,  hogy természetesen itt sem tudtam megállni egynél.Az ember már csak ilyen, rájön, hogy jó valami, aztán nem tud betelni vele. Úgyhogy csak óvatosan ezzel a…..
hobbikertesz 2010.11.11 16:47:17
@kertészkedő: Ja, és természetesen minden tiszteletem az építkezés bevállalásáért, valamint az olaszországi növényfuvarért! Vállaltok még szállítást más országokból is? :D Jó-jó csak vicc volt...
Amúgy nekem is volt hasonló élményem: Renault Clio: 10 tő rózsa, 1 kisméretű rózsalonc, 3 kicsi orgona, 2 kicsi nyári orgona, 2 gyöngyvessző, 1 kicsi futólonc, 1 kicsi aranyvessző, egy hársfa, egy szomszédasszony, egy gyerek gyereküléssel és jómagam. Mi csak a 17. ker.-ben mozogtunk, de egy élmény volt. :D
Van, hogy az ember reggel felébred egy korszakalkotó ötlettel a fejében, és van olyan is, hogy zuhanyozás közben egyszer csak kipattan az isteni szikra, a nagy felismerés. Ilyenkor egy pillanatra megáll az idő és egy kis pillantást vethetünk a Mindenségbe. Megnyílik az Egyetemes…..
hobbikertesz 2010.11.11 08:38:29