Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ladygaga

64 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csillagmorzsák Anita nyaralni megy 2021.07.16 21:47:59
  Igen, két hétre, a Balatonhoz, a barátnőjével, akinek a családjáé a nyaraló. Kettő komoly hölgy, 16 és 15 évesek.  Önállóak. Főznek maguknak, főleg Bori, Anita inkább a betanított munkát végzi.    Tehát Anita becsomagolt, még meg is beszélte velem, mit vigyen, összeszedtük, telefon, töltő,…..
Csillagmorzsák Éva néni 2021.07.11 20:39:53
Nem is tudom, miről jutott eszembe tegnap gyerekkori zongoratanárnőm, Éva néni. Igaz, hogy zenés délutánt tartottam, egy Kaufmann-videóból kiindulva, amin A zsidónő híres áriáját énekelte. Ez kedvenceim egyike, úgyhogy rákattanva meghallgattam vagy nyolc tenoristával, aztán újra Kaufmannal és úgy…..
1. nap, 2021. február 26.   Van ez a TÉR feladat.  (Teljesítmény Értékelési Rendszer. Csuda egy találmány.)  Ami azt jelenti, hogy a megszokott munkaköri határokon túl kell megadott témában végrehajtani valami nehezet lehetőség szerint. NEM KÖTELEZŐ. Nekem -és még sok boldogtalan sorstársamnak -…..
   Ez egy NAGYON pikáns történet, én szóltam!   Nem színházban történt, hanem az Óbudai Társaskörben, ahol az énekkar vállalkozó tagjai évente egyszer koncertet adtak, így megmutatván szólisztikus erényeiket. Ilyenkor az ember olyat is bevállalt, amit amúgy teljes szerep tekintetében nem énekelt…..
Mulatságos esetek   Ez teljesen friss és ropogós történet. Chénier-próbák voltak, délelőtt és este, zenekari, részben jelmezes, fárasztó próbák. Annyit muszáj spoilereznem, hogy érthető legyen a helyzet. A harmadik felvonásban, a tárgyalótermi jelenetben úgy vagyunk rendezve, hogy ülünk a…..
Mulatságos esetek   Immár a közelmúltból idézem fel ezt a történetet. Sok kollégám tanúja volt, de lesz esetleg, aki még nem hallott róla, aki nem vett részt a Kárpát-Haza Operaturnén, vagy mondjuk ott volt, csak a hátsó sorokban állt és icipicit elterelődött a figyelme a színpadi történésekről.…..
Mulatságos esetek   Ez a baki nem is régen történt, bár még az Operaházban, bezárás előtt. A Faustot mutattuk be Znaniecki rendezésében. A harmadik felvonás nagy jelenete, mikor visszatérnek a katonák a háborúból. Diadalittasan szól a katonakórus, de a rendező közben megmutatja a fonák oldalt is,…..
Mulatságos esetek   Ennek a mainak viszont teljesen én vagyok az okozója és elszenvedője. Az én fejemben játszódott le az, amin a nagy vidámság elszabadult. A Carmen végén az énekkar már nincs színpadon, külső karként énekeljük be a kulissza mögött a bikaviadal közönséghangjait. Ezt az éppen…..
Mulatságos esetek   A mai történetet szigorúan név nélkül mesélem. Aki nem volt az előadásban, az úgyse tudja, kivel történt meg, aki meg tudja, az nyilván diszkréten kezeli a bizalmas információt.   Tehát a legutóbbi Falstaffban történt. Egy francia rendező rendezte, a lelket kihajtotta…..
Mulatságos esetek   A mai bejegyzésem még mindig marad a Nabucconál. Nem itthon történt, még vagy tíz éve, mikor nyáron voltak németországi hakniturnék. Ezek a vállalkozások egy-egy darabot vittek városról városra, legtöbbször szabadtéri színpadokon, meglepően népes közönség előtt. Amúgy a…..
  Itt volt ez a Nabucco próba pénteken délelőtt. Bevallom, életemben nem szórakoztam ilyen jól. Nem mondom, hogy minden zökkenőmentesen ment volna, sőt, szerintem direkt be volt iktatva minden gikszer és baki, ami megtörténhet, hogy ezzel is letudjuk a dolgot. Az első röhögés miatti…..
Mulatságos esetek   Ez szerintem életem legnagyobb színpadi röhögése volt. Valamikor egy január eleji napon, Nabucco előadáson. A második nagy fináléban, mikor Nabucco lányai úgy tudván, hogy a király elesett a harcban, egymás fejéről szednék le a koronát. Ekkor azonban megérkezik Nabucco, szó…..
Mulatságos esetek Kicsit ugrok az időben, már az énekkari történetekből veszek ki most egy csokorban kettőt, ami ugyanabban a darabban történt meg (plusz egy felet hozzácsapok.) Mégpedig a Turandotban, ez esetben a Kovalik-féle produkcióban. Saccani vezényelte a bemutatót. Van egy kis szöveg…..
Mulatságos esetek   Akik olvasták a statiszta éveimről szóló blogbejegyzésemet, azoknak ismerős lehet a történet, viszont sokan nem hallhatták még. Pedig emlékezetes eset, mondhatom. A La fiamma, azaz A láng című Respighi-opera egyik előadásán történt. Bizánci korban játszó mű, babonákkal,…..
Mulatságos esetek   A mai kis csokornak nem én vagyok a hőse, csak elszenvedője, mint röhögő fél. Elég sokat statisztáltam régen a Kerényi Imre által rendezett János vitézben, aminek a harmadik felvonásában tündér(fiú)k voltunk, elég előnytelen világoskék testdressz-nadrágban és világoskék,…..
Mulatságos esetek   Ma az egyik kedvencemet mesélem el, klasszikusnak mondható baki, mondhatni burleszkbe illik. Volt a régi-régi Aida-rendezés, Nílussal és csónakkal a harmadik felvonásban, amiben még Domingo vendégszerepelt. Ebben rabszolga voltam, szép foltosan, szivaccsal felvitt barna…..
Mulatságos esetek   Ott tartottam, hogy a statisztéria oszlopos tagja lettem. Rendkívül sokrétű és változatos volt a feladatkörünk. Egészen magasra vittem,mikor a Kékszakállú harmadik felesége lettem. ("Harmadikat este leltem, békés, bágyadt, barna este"). Nem volt valami nagy szám, egy nagy és…..
Mulatságos esetek    Az Operaház új sorozatáról eszembe jutott, hogy nekem is vannak vicces színházi történeteim. És mivel én is szívesen összegyűjtöm ezeket, és egyre rosszabb a memóriám, szépen sorban megírogatom őket. (Az normális amúgy, hogy ez a "szépen sorban" Maros Gábor hangján szól a…..
Csillagmorzsák Karácsonyaink 2019.12.23 19:22:23
   Valahogy nincs olyan emlékem, hogy karácsonykor kapkodás vagy idegeskedés lett volna nálunk gyerekkoromban.  Nem emlékszem arra, hogy lett volna nagytakarítás, bár igaz, egy egyszobás, bár nem kicsi szobás lakásban laktunk négyen. Senki se görcsölt ezen. Karácsonyeste rántott hal volt…..
Ez a kirándulás megint csak elég improvizatív volt. Eredetileg ekkor akarunk volna a márianosztrai Kopasz hegyre menni ,de a közlekedés kibabrált velünk,ezen a hétvégén ritkábban jártak a vonatok, így döntöttünk a kismarosi helyszín mellett   Tudtommal nem tartozik a legismertebb célpontok közé,…..
    Persze a János-hegyi Erzsébet kilátóban mindenki volt már, meg a Gellérthegyen. ez utóbbi szerintem a legszebb városra néző panoráma, tiszta időben és jó zoommal nagyon messzire ellátni, a város széléig.     No de ha az ember lánya többre vágyik,akkor elkezdi felkutatni, hogy vannak még a…..
    Ez nem is túl régen volt tervben. Pár hete nézegettem aránylag közeli és jól elérhető célpontokat, amik ráadásul egy kilátás-fetisisztának is élvezetet nyújtanak,akkor akadtam rá a Börzsöny kisebb vulkáni csúcsaira. Amiket a Csóványossal szemben húsz kilométernél rövidebb úton is el lehet…..
      Azt gondoltam, tematikusan egybegyűjtöm azokat a kirándulással kapcsolatos posztjaimat, amiket az utóbbi pár évben írogattam.  Amióta rákattantam a kirándulásra.       Nem nevezném nagyképűen túrázásnak, hiszen szándékosan úgy tervezem meg ezeket, hogy kényelmesen, a végkimerülés…..
  Meglehetősen sok mindent sikerült belepasszírozni két napba,de gondolom, nekünk jobban megfelelt ez a tempó. Az eredeti terv részemtől merült fel, itt a Facebookon olvastam a Szádelői völgyről. Aztán, mikor készültem oda és az útvonalat terveztem, kiderült számomra, hogy más érdekességek is vannak…..
 Egy pályázatra írtam meg ezt a kis írást, bár nem sikerült vele nyernem, itt megosztom.Nem szégyellem.     Ragyogó, szikrázó, kopogós januári nap ez. Szeretnéd. Utáltad a meleget, kipirosodott az arcod, legyezted magad. Tavasszal, mikor besárgultál és azt hittük, a májadban lévő daganatok…..