Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gombócostál

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben érdekes kiképzés zajlott Pápán. Egy amerikai védelmi kontraktor alkalmazásában lévő háborús veterán helikopterpilóták magyar személyzeteket oktattak az éjjellátó szemüveggel történő repülésre. Noha ehhez a haditechnikai értelemben vett lehetőség a…..
gombócostál 2010.11.11 20:46:25
@Beat it!: Ja, igen! Azt gondoltam, hogy nem mindet NVG-vel repülték, csak a tapasztalat mennyiségére akrtam utalni. Egyébként szerintem is csinálni kell, és talán a "kályhacső" pártiak is megbocsátanak, de én az NVG-s helikopterezést még nagyobb durranásnak tartom, mint az akárhanyadik generációs Gripenek megjelenését. Legalábbis hasznosabbanak, itthon.
gombócostál 2010.11.11 21:02:15
@zord: Hehe...ez a cikk már nincs ott!
gombócostál 2010.11.11 21:06:47
@zord: Nem csodálom, ha csípi az amcsi fiskális nemzeti érzésüket, de azt gondolom ebből, hogy ott is van egy-két csóka, aki már látott sokfélét a világbban, és nem kóla lötyög az agya helyén. (egyébként ők lehetnek kevesebben, de ez más tészta)
Az elmúlt két hétben rendezték meg pápai bázissal a Logical Decision 2010 gyakorlatot, mely a helikopteres és különleges műveleti erők együttműködésére fókuszált. A kiképzés terén ilyen rendezvények tették/teszik lehetővé azokat az előrelépéseket, melyek révén…..
gombócostál 2010.11.09 20:47:31
@Beat it!: Hello! A minyo+Afganisztán nem működik. Ezért fejlesztették ki az oroszok a MI17-t. Egyébként meg a finn minyok születési dátumából ítélve tán pont le is járna a naptárijuk. (kb. 30 év, vagy nem? Ezek meg már ott voltak a nyolcvanas években.) mire ki kellene menni. Egyébként sztem jó lenne elhozni őket, leszedni a vibrációcsökkentőt, és rátenni az N-esekre...ha jól emlékszem, azokon nincs. Legalább nem rázná szét a képernyőt (láttam képen, hogy van benne) a helikopter.
gombócostál 2010.11.11 20:20:55
@Beat it!: Egyáltalán nem lehet túl bonyolult, mert már láttam az egyik magyar gépen is. Biztosan felújított. Egyébként az N-esek orrán is láttam púpot...az nem radar?