Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bandybaa

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sok néven nevezik: lyukfúró, koronafúró, lyukfűrész, fűrészkoszorú. Célja a fúrószárakkal / zsákfúróval nem, vagy nehezen kifúrható, 13+ mm átmérőjű körszeletek kivágása fából, műanyagból, téglából. Leggyakoribb megvalósítása a ránézésre is veszélyesnek, pontatlannak és kényelmetlen használatúnak…..
Bandybaa 2017.07.24 18:32:32
@kkm.furdancs: Azt fogjátok hinni, hogy kötözködök :D
Itt a cikkben szerepel a "1.5 mm falvastagságú HCS anyagminőségű öntött alumínium fűrészlapot tartalmaz" rész. De a a LAP nem alu, csak az alaptest.
Bandybaa 2017.07.25 16:21:06
@zooltek: 3 féle anyagból van. A szár valószínűleg egyben van az alaptesttel, ami alumínium ötvözet. A fúrószár HSS (gyorsacél, High Speed Steel). A fűrészkoszorúk pedig HCS (szénacél, High Carbon Steel). A szénacél is edzhető, akár részlegesen is, el tudom képzelni, hogy a fogaknál megtették. Vagy nem ;)
A problémám csak annyi volt, hogy alumíniumnak volt írva, de már javították, ezúton köszönöm. :)
Bandybaa 2017.07.25 18:16:05
@zooltek: Persze, értem, és igazad van. Lehetőségként említettem, de most jobban belegondolva mégsem tudom elképzelni :D
A Bíróság ítélete szerint ha a rendőrség törvénytelenül körözést ad ki ellened mert külföldön élsz, majd ezért 15 hónapot töltesz előzetes letartóztatásban mire kiderül, hogy eleve ártatlan voltál (pl. egy rosszakaród bármi miatt feljelent, nem ritka az ilyen), akkor nem jár neked kártérítés a…..
Bandybaa 2016.11.16 18:25:10
@Luidzsi: Helyesen sugalmazza a cím, hogy "te is így járhatsz".
Az, hogy miért emeltek vádat, az mi volt, stb., stb. az eset szempontjából irreleváns.
A kulcsmondat ott van, bekeretezve.
Polgári-jogi alaptétel, hogy a nem-, vagy rosszul teljesített szerződést semmisnek kell tekinteni, és vissza kell állítani az előző állapotot. Márpedig az az, hogy NEM körözik. Ebből következően az utána történtek jogalap nélküliek, ezért a kártalanítás jár.
Nagyon nagy probléma, ha egy polgári bíró ennyire alapvető hibát vét ..