Regisztráció Blogot indítok
Adatok
It's Probably Me

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Két fiatalembert végeztek ki a hétvégén Iránban. Egy rablásban vettek részt, amit Isten elleni bűnnek nyilvánított a bíróság. Az AP hírügynökség fotóriportere is megörökítette a két 24 éves férfi akasztását vasárnap Teheránban. A bűnük annyi volt, hogy bozótvágó…..
It's Probably Me 2013.01.22 22:31:14
@hopptarisznya: + 1
@Éhes_ló: + 1

Emellett a post láthatóan egy 2012 márciusi IHR jelentés alapján készült; eszerint a 2011-es IHR adatokat tartalmazza, nem a tavalyiakat. A tárgyi ítélet Moharebeh indoklása talán meglepő, de a fegyveres rablás jellemzően halálbüntetéssel jár Iránban és ezt az elkövetőknek is tudniuk kellett. Az említett 21 éves fiú kivégzése ( aki a vád szerint 17 évesen gyilkolt ) nekem úgy tűnik egy 2009 januári eset - erre talán nem mondanám, hogy "nemrég". (Persze lehet, hogy tévedek.)

Szóval szerintem 1 kicsit reszelni kellett volna még a posztot; csak a pontosság kedvéért.

Link: iranhr.net/spip.php?article2440
It's Probably Me 2013.01.23 00:31:29
@Measurer: Igazad van; ezért is írtam, hogy ebben az esetben az indoklás talán meglepő. De az áll, hogy fegyveres rablásért önmagában is osztják a kötelet. ( Az IHR 2011-es jelentése szerint a hivatalosan is elismert kivégzések 1 százalékában fegyveres rablás volt az ok.) Plusz súlyosbító körülmény lehet a felvételek közzététele, így a kettő együtt már sok volt.
Azt persze nem vitatom hogy politikai oka is lehet a legsúlyosabb büntetésnek - arrafelé a megfélemlítés ilyetén formája mindennapos.
Jeszenszky Géza, az Antall- kormány volt külügyminisztere, az első Orbán-kormány washingtoni nagykövete és hazánk jelenleg izlandi és norvégiai képviselője a Corvinus Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetének magántanára, az egyetem díszdoktora. Az egyetem tavaszi félévében…..
It's Probably Me 2012.10.27 10:19:40
@Dinos Aurus: Azért akad komoly antropológus tollából olyan tanulmány, amely pl. az unokatestvérek közötti házasságkötések terén hasonló eredmnyre jut.
Itt van mindjárt Anne Southerland munkája, Gypsies: The Hidden Americans címmel. A hetedik fejezet foglalkozik a házasságkötésekkel, melyeknek nagyjából harmada unokatestvérek közötti házasság.