Regisztráció Blogot indítok
Adatok
abc80

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Természetesen hiába minden, hiába büntették nevetséges 80 millió forintra az akciós kiadványaiban örök idők óta, tudatosan és cinikusan hazudozó Tescót, Auchant és Corát, a helyzet szemernyit sem változott. Most éppen a karácsony előtti Lego-akcióban hazudnak: olyan cikket…..
  Az egészséges és nyugodt családi légkör alakítása során érdemes figyelembe vennünk!- A szabályok betartása sok esetben hatékonyabban működik, ha bevonjuk gyermekeinket azok kialakításába. Amikor már 4-7 évesek, nagyon jól képesek- egy családi megbeszélés…..
abc80 2011.02.10 08:37:13
A cikk elején még reménykedtem, hogy valami jót fogok olvasni! Abban a részben, hogy mit tehetünk a féltékenység ellen voltak nagyon jó ötletek!!!
De... megnyugvási idő???? Milyen szépen van megfogalmazva, nem? Azonnal fel is mentem magam, hisz nem büntetek, hanem segítek megnyugodni? Na, ezt könyörgöm NE!

"A büntetéssel alapvetően az a baj, hogy nem működik. Ahelyett, hogy a gyerek sajnálná, amit tett, és azon gondolkozna, hogyan tehetné jóvá, a büntetés eltereli a figyelmét, és bosszúbeteljesítő fantáziálásra készteti."

Én soha nem ültem büntetésben (nyugtatóban...), mégis bele tudom képzelni magam a gyerek helyébe.
Miket gondol a megnyugvási időben? Íme néhány példa: „Ahogy tehetem, elköltözöm”; „Téged nem is érdekel, mit érzek, ugye?”, „Gyűlöllek”; „Jó, akkor hagyjál itt. Most boldog vagy?”; „Csak fordulj el és újra megteszem”; „Mennyire rossz gyerek vagyok, nem csodálom, hogy nem szeretnek”; „Nem én voltam!”; "Bezzeg te tökéletes vagy, mi?"…

Tehát a gyerekem megnyugodott (inkább betört: napi 3x alkalmazom 1-2 hétig, míg "eredményes" lesz, mi mást tehetne, minthogy úgy tesz, mint aki megnyugszik? Ez hogy is van? Az első héten még nem látja be a hibáját, de ha sokat van a megnyugvóban, akkor lassan rájön, hogy meg kell javulnia??? NEM!), a problémát nem megoldottuk, hanem palástoltuk. Értem én, hogy utána megbeszéljük, de a kérdés, hogy mit érez, mire gondol a büntetésben... és ha csupa rosszat, akkor mi is volt az értelme?

Hozzátenném, hogy tudtommal ma már a kutyákat sem jutalmazás-büntetés módszerrel idomítják a modernebb gondolkozású helyeken.

Anyukák. Ne büntessetek, hanem segítsetek megtalálni a megoldást a gyereknek!

Itt egy könyv rengeteg gyakorlati tanáccsal, (nem) büntetés témában is:
Adele Faber és Elaine Mazlish: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje

És egy bejegyzés a fenti könyv idevágó fejezetéhez:
beszeljugy.blog.hu/2010/11/21/buntetesi_alternativak_harmadik_fejezet