Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szotyi_

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1896. Frank Samuelsen és George Harbo a Fox nevű csónakjukban, amelyben az első ember által evezővel hajtott óceánátkelési rekordot felállították. Az Atlanti-óceánon át tartó út 55 napig tartott és 114 évig nem döntötte meg senki a rekordot..
1889. Egy Seattle-i bank biztonsági őre - a pusztító földrengés után - az épület romjai közt megmaradt páncélszekrényt őrzi..
Szotyi_ 2017.09.18 14:03:37
@Alick: Nem is építettek belőle felhőkarcolókat.
A híradásokban már hosszú ideje fordul elő rendszeresen Észak-Korea és annak diktátora Kim Dzsongun, aki atomprogramjával, nukleáris fegyvereivel és kísérleti atomrobbantásaival állandó fenyegetésben tartja két szomszédját: Dél-Koreát és Japánt, sőt közvetett módon az USA -t és az egész világot is.…..
Szotyi_ 2017.09.18 10:09:27
@morpheus.: Az angoloknak Tridentjeik vannak tengeralattjárókon 12000km hatótávolsággal. A többit nem tudom.
Szotyi_ 2017.09.18 10:10:41
@morpheus.: Gyorsan kigugliztam: Franciaország M51SLBM tengeralattjáróról indítható 10000km,
Izraelről sokat nem tudni valószínűleg a bombákon kívül a Jericho rakéták is tudnak atomtöltetet vinni 5-11000km becsült hatótávval,
India egy sor ballisztikus rakétatípussal rendelkezik 150-8000km hatótáv között és fejlesztés alatt van egy 12000km hatótávolságú,
Pakisztán Shaheen III 2700km hatótáv
Úgyhogy Pakisztán fér bele az 1-2000km-es rakéta kategóriájába de nekik kizárólag india ellen kell, az meg szomszéd.
Nyilván hipotetikus a kérdés, hiszen magyar állampolgárként a Magyar Honvédségbe, annak tartalékos rendszerébe, végső soron a Nemzetőrségbe, vagy legalább valamilyen honvédelmi sportszövetségbe kell csatlakozni. Más ország állampolgárának meg nyilván a sajátjába. A megfelelő utánpótlás biztosítása…..
Szotyi_ 2017.08.26 02:29:11
Tengerészet, nem hadsereg de engem, mint otthon szerelő embert ez a video kapott el nagyon: m.youtube.com/watch?v=DSegIu9IgB0
Ha megkapom az állampolgárságot tuti jelentkezek tartalékosnak. Aztán majd jól elhajtanak, hogy öreg vagyok meg kövér ehhez :D
Az elmúlt két évben elég sok jó film jelent meg a magyar mozikban, mondhatni a bőség zavarával küzdöttünk. Ezek között voltak olyanok, amelyek megfelelő elismerést kaptak a kritikusoktól (méltányolták színvonalukat) voltak amelyeket nem értékeltek helyükön (alábecsült alkotások) és akadtak olyanok…..
Jól ismert történelmi és geopolitikai okok miatt a haditengerészeti érdeklődésű magyar military-fanok úgy száz éve vannak nehezebb helyzetben, mint a másik két nagy haderőnem rajongói. Azt ugyanis sokan tudjuk (az újságírók zömére ez most nem vonatkozik), hogy mi a különbség egy vadászgép és egy…..
57 #18 / 30 2016.11.21 07:56:49
B E T E G    FELELŐSSÉG 1.    A tudatlanság mellett talán nagyobb probléma a felelősség hiánya, vagyis, hogy a társadalom nagy része egyáltalán nem törődik egészségével, nem figyel magára, nem jár szűrésekre, halogatja a vizsgálatokat, nem tartja be az orvosi utasítást. "...ha azt írom fel,…..
Szotyi_ 2016.11.22 09:29:31
@midnight coder: Ne hasonlítsunk már általunk alkotott rendszereket az emberi testhez. Hozzád nem mellékelnek szerelési útmutatót születésedkor. Arról nem is beszélve, hogy egy autón mindent ki lehet cserélni ahogy minden programsort újra lehet írni, de hozzád nem rendelnek alvázszám alapján gyári új vesét ha a régi kapitulál...
1972. Tankolás az ÁFOR kútnál. A kép a Faluszéli házak című film forgatásakor készült. Forrás: FORTEPAN  ..
Szotyi_ 2016.06.13 11:36:25
@chrisred: Éppenséggel mint harcoló alakulat érkeztek a lengyelek Iránba és vihették a családjukat, hogy kijutva a Szovjetunióból angolok által megszállt területen telepedjenek meg ideiglenesen. Sok katona innen később a nyugati vagy a déli fronton harcolt.
en.wikipedia.org/wiki/Anders%27_Army
A költségérzékeny utas gyakran érzi úgy, hogy valaminek az árazásával kimondottan a lehúzására törnek, vagy az életét kívánják megnehezíteni. Ez sajnos teljesen ellentétes az ultra fillérbaszó fapados turista életfelfogásával, aki megpróbál tenni ellene ideológiai…..
Mai szerzőnk. Dávid két hónapja már írt egy bemutatkozó posztot (aki nem olvasta volna, az itt pótolhatja, érdemes!), amit nagyon szerettetek (én is), úgyhogy most örültem, hogy némi unszolásra megírta kicsit részletesebben is, hogyan sikerült munkát találnia Angliában, egészen…..
Szotyi_ 2014.04.03 22:03:23
@Pink Petsch: Hát őszintén szólva nem igazán. "Józan paraszti ész" meg jó műszaki érzék. Jó ha hamar átlátod a gépek működését. De számolni nem nagyon kell. Persze nem árt ha az ember kicsit jártas az anyagszerkezettanban, de lehet boldogulni nélküle is. Te vagy egy ismerősöd gondolkodik ezen a pályán?
Azt mondják azok, akik értenek hozzá, hogy minél többen élnek egy országból külföldön, annál nagyobb az esélye annak, hogy olyanok is nekivágnak, akiknek addig talán eszükbe sem jutott volna – egyszerűen azért, mert látják maguk előtt a példát. Ilyesmi történt a mai poszt…..