Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iamacollector

10 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy Korn-lemez megjelenése ma már nem olyan zeneipari szenzáció, mint mondjuk a Follow The Leader idején volt 1998-ban. Szépen gyártják a lemezeket, kifejezetten sokat koncerteznek, kiszolgálják az amúgy stabilnak tűnő rajongótábort, de olyan megrázó erejű dolgokat nem tesznek le az asztalra, mint…..
Az előzetes alapján egy rakás olyan felvétel lesz a Nirvana néhai frontemberének életét feldolgozó, nyolc évig készült dokumentumfilmben, amit még sehol nem lehetett látni. Emellett persze rengeteg visszaemlékezés lesz családtagoktól, zenésztársaktól és igen, még Courtney…..
Marilyn Manson kilencedik stúdióalbuma The Pale Emperor címmel január 20-án jelenik majd meg, méghozzá a saját kiadójánál. A Third Day Of A Seven Day Binge dalt már ismerhetjük, most pedig itt egy újabb nóta a januárban megjelenő lemezről. A Deep Six névre keresztelt nóta…..
iamacollector 2014.12.15 17:17:49
Az alább is hallható lemeznyitó dal legalábbis elég jó. A Something For Nothingot Chicagóban rögzítette Dave Grohl és csapata, méghozzá Steve Albini legendás hangmérnök legendás stúdiójában, az Electrical Audióban. Vendég is van benne, méghozzá Rick Nielsen a  Cheap…..
iamacollector 2014.10.17 09:24:43
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
Fejes Tamás Tankcsapda-dobos szeret pólón üzengetni. Ezt már én is megtapasztaltam, mikor tavaly az egyik indexes, egyébként Sajó kolléga által írt koncertbeszámolóhoz odapakolt közcímeimet vette annyira zokon, hogy abból póló lett a Volt fesztiválon. A fenti kép viszont a múlt heti Campus…..
Sok szöveg nem kell a fenti videóhoz. A Nirvana nemrég a Rock And Roll Hall Of Fame tagja lett. Michael Stipe iktatta be a rockzenekart, aminek élén olyanok léptek fel Kurt Cobain helyén, mint Lorde, Joan Jett, Annie Clark vagy Kim Gordon. Akit a beszédek nem érdekelnek, csak zenét…..
Hivatalosan is bejelentették, hogy novemberben fog megjelenni az együttes nyolcadik albuma, melynek különlegessége, hogy dalait ugyanennyi különböző amerikai városban rögzítették. A lemez munkálatairól Sonic Highways címmel nyolc részes HBO-minisorozat is készül, amelynek…..
iamacollector 2014.06.04 10:03:03
Vasárnap este átadták a Fonogram díjakat. Nagy volt nálunk az izgalom, ugyanis mi is rendeztünk egy szavazást, úgyhogy most kiderül, mennyiben tér el a díj zsűrijének a véleménye a Lángoló Gitárok olvasóiétól. Mielőtt azonban vennénk a kategóriákat, elmondjuk, hogy a…..
iamacollector 2014.06.02 10:11:55
A koncertet szervező LiveNation sajnálattal értesíti a rajongókat, hogy a Nine Inch Nails a turné átszervezése miatt 4 júniusi koncertet kénytelen lemondani. A négy lemondásra kerülő koncert között sajnos ott a budapesti is (június 19.), ezen kívül a szentpétervári, a moszkvai,…..
iamacollector 2014.02.12 17:20:45
:(
Tegnap lett 45 éves Dave Grohl és ez jó alkalom arra a régóta tervezett visszatekintésre, melyben sorra veszem az eddigi Foo Fighters-lemezeket.Szubjektív leszek és elfogult, ugyanis hosszú-hosszú évek óta a Foo a második kedvenc zenekarom a Nirvana után és évek óta őket hallgatom a legtöbbet (sőt,…..
Az Argo 2 mozifilm főcímzenéje lesz az Igazi hiénák című Tankcsapda-dal, amihez most egy klip is készült tele a filmben látható jelenetekkel. A videót természetesen az az Árpa Attila rendezte, aki a film mellett a zenekar Hatalom nélküli rend számához tartozó kisfilmet is…..
iamacollector 2013.12.02 14:07:03
Most már már biztos, hogy kimászik a szarból a magyar zeneipar. Onnan tudjuk mi ezt, hogy meghívót kaptunk egy a MAHASZ által szervezett sajtótájékoztatóra, ahol, és itt inkább idézünk, úgy a pontos: "Népszerű sztárok egymás dalait fogják a helyszínen megvásárolni az…..
iamacollector 2013.10.22 13:40:48
Nagyszerű levelet tartalmaz a huszadik évforduló alkalmából nemrég újra kiadott In Utero album díszcsomagolása, amiben megtudhatjuk, hogy a lemez elkészítése előtt maga Steve Albini írt egy négyoldalas faxot a Nirvanának, miszerint ő szeretné felügyelni felvétel munkálatait.…..
iamacollector 2013.09.27 10:33:24
A Sun Workshopból, Freshfabrikból vagy Neck Sprainből is ismert Horváth István „Pityesz” négy év pultozás után most nem csak a Freshfabrik élére került vissza, hanem egy új zenekarba is beszállt. Interjú a pontosan egy hónap múlva, szeptember 28-án a Showbarlangban debütáló…..
Furcsa nosztalgia kapott el mostanában: azt vettem észre, hogy egyre több Tankcsapdát hallgatok. Ehhez nyilván az is hozzátartozik, hogy jó ideje fotósként is jelen vagyok a koncertjeiken, de érdekes módon nem aznap vagy a koncert másnapján kattanok rá a lemezeikre, hanem csak úgy random…..
Kollektor Szép debütálás 2013.06.21 14:55:11
Nagyon becsülendő, hogy 2013-ban van még olyan feltörekvő zenekar, amelyiknek fontos, hogy fizikai formátumban is megjelenjen a stúdióban hosszú hónapok alatt összerakott munka eredménye. A debreceni / szentesi SicamBRia épp ilyen. Róluk nem azért írok, mert annyira közel áll…..
Kollektor Beatle-mánia 2013-ban 2013.04.26 16:55:00
Nem tudom, hogy miért, de az utóbb időben sokkal több The Beatles-t hallgattam, mint eddig bármikor.Azt nem állítom, hogy minden lemezük remekmű, de volt egy korszakuk, amelyben mesterművek születtek. A négy gombafejű ekkor már nem volt gombafejű, már nem öltönyt viseltek és a…..
Kollektor Record Store Day 2013 2013.04.25 15:45:30
Rég nem volt bejegyzés, de ma eldöntöttem, hogy újra kezelésbe veszem a blogot és folyamatosan beszámolok saját kollekcióm gyarapodásáról és teszem mindezt kicsit részletesebben, mint a Facebookon. Idén is kétnapos rendezvény lett a RSD-ből, ami múlt hét szombaton és vasárnap…..
Mark Lanegan Band @ A38 Hajó, 2012.11.22 Mark Lanegan, Kurt Cobain régi haverja, akinek Screaming Trees nevű bandája volt az egyik gyógyszer egy rég levonult világban, a minap a hajón koncertezett, és nagyon tudta mit csinál. Végtelenül profi és tudatos színpadi show-men az ürge,…..
iamacollector 2012.11.26 13:23:45
Muse @ Papp László Sportaréna, 2012.11.21. Természetesen lehet dobálózni a közepes érdeklődést kiváltó blogkedvencek klubkoncertjeivel, az utóbbi nagyon sok idő egyértelműen legmenőbb dolga, hogy Budapestre jön a Muse saját koncertet adni. Egyszerűen azért, mert nagyon ritka,…..
Két koncert erejéig ismét a Kornnal zenél együtt Brian Head Welch, a nu metal zenekar alapítótagja. A gitáros 2004 után először játszik majd végig egy teljes koncertet, méghozzá a 2013-as németországi  Rock am Ring és Rock im Park fesztiválokon. Welch hét éve távozott a…..
Az MR2 az Index és a Reflektor után szintén egy nagyon érdekes interjút készített James 'Munky' Shaffer-rel. Köszönjük Reszegi Lászlónak, hogy szólt róla, hogy létezik :) PR: Úgy tudom, hamarosan ismét apa leszel.Munky: Igen, novemberre várjuk a gyerkőcöt a feleségemmel, fiú…..
iamacollector 2012.09.04 12:05:20