Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vfun (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem vitás: történelmi időket élünk, és bizony a bérletpénznek: a havi, fejenként 4-10 ezer forintnak a családi költségvetésben sokkal jobb helye is lehet. Ennyi pénzből elvihetjük kedvesünket egy romantikus vacsorára a környéken, de a gyerekeket is elküldhetjük moziba, ha…..
vfun (törölt) 2012.02.16 10:11:57
1. Légy magabiztos és határozott, mert "félig" bliccelni, néha jegyet venni nem érdemes.

2. Mindig legyen nálad egy darab vonaljegy, amit vészhelyzet esetén kezelni tudsz.

3. Ha az adott hely metróval/villamossal/busszal is megközelíthető, akkor ezeket fordított sorrendben válaszd. A metrón gyakran, a villamosokon kevésbé gyakran, a buszokon pedig ritkán ellenőriznek. A metrót és a körúti villamost lehetőleg kerüld...

4. 1-2 megállóra nem érdemes felszállni, 3-400 métert mindenki tud gyalogolni.

5. Végállomáson lehetőleg ne szállj fel buszra/villamosra, mert nem tudod, hogy ki az ellenőr. Ha egy megállót legyalogolsz, addigra az odaérkező járművön már előkerülnek a karszalagok:), amit a megállóból láthatsz.

6. A megállóban mindig a beérkező jármű végénél állj meg, így végig tudod azt nézni, hogy kik vannak rajta.

7. Felszállás után menj előre, mert onnét pedig a megállóban várakozókat tudod végignézni, így ki lehet szúrni az ellenőröket.

8. Ha egy vonalon pl. többféle jármű is közlekedik, akkor mindig a több kocsiból álló villamosokat, illetve a nem csuklós buszokat válaszd. Két-három ajtónál könnyebb a felszállókat szemmel tartani, mintha nyolc-tíz ajtaja van valaminek.

9. Ne légy feltűnő bliccelés közben. Az ajtónál/lyukasztónál reszkető utast rögtön kiszúrják...

10. Ha ellenőr kerül esetleg a járműre, akkor viselkedj természetesen. Mérlegelj, hogy milyen közel van a következő megálló. Attól függően készülődj a leszálláshoz, végső esetben pedig lyukassz:).

11. Ha ketten vagytok, és az útitársadnak van jegye vagy bérlete, kérd meg, hogy "szerencsétlenkedjen" amikor előveszi, így addig időt nyerhetsz.

12. Időbélyegzős pecsétnél többször is felhasználható a jegy, ha nem vág ki belőle. Vészhelyzetben volt már többször is, hogy rápecsételtem az ellenőre orra előtt és nem nézte meg.

13. Tapasztald ki, hogy hol nincs szinte soha ellenőrzés, ott nem kell parázni feleslegesen.

13+1. A megtakarított pénzből vegyél sütit/gyümölcsöt/bármit ami jólesik magadnak vagy a családodnak:)!
Sok sikert!!!
Modorosblog Zöld majmok 2010.11.09 07:00:00
-Mih..? Oda dobtam, ja. Te meg mit csinálsz, kukázol? Na ne bassz. Te külön gyűjtöd a papírt? Mi az a másik zsák, petpalack? Beszarok, apám, beszarok. Papír, műanyag, alumínium külön - kávézacc meg teafű Bélának, a fikusznak. Buzi vagy?És ezeket itt frankón gyűjtögeted,…..