Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SraightEdge78

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paradoxonok a fizikában és nem csak ott… Üdv Mindenkinek! Kicsit volt időm gondolkodni a hétvégén (többnyire este, főként álmomban volt agymenésem – meg gyújtóshasogatás közben, mert az olyan mechanikus munka: „…és nézd Anya, még minden ujjam megvan!!!”). Vasárnap…..
SraightEdge78 2010.12.06 22:07:15
@l.gabi: Szia, Gabi! Hát én is valami hasonlót mondtam: NINCS rá jó válasz. (mert már a kérdés is olyan, amilyen...xd)
Az igazi szeretet!   Kedves olvasók! Egy olyan személy iránti tisztelet és szeretet ösztönzött ezen rövid cikk megírására, aki méltatlanul áldozatául esett az emberi kicsinyességnek, ostobaságnak és tiszteletlenségnek! Jehova Tanúi veresegyházi…..
SraightEdge78 2010.11.26 00:32:55
Üdv Mindenkinek!

Nem szeretném ha azt gondolnátok, hogy én most még egy előnyt szeretnék szeretnék szegény elhunyt rovására szerezni magamnak, de legjobban ide illik a hozzászólásom. Megint csak a -legalábbis szerintük - Örök Életre kárhoztatott JT-k sovinizmusa,ami miatt meg kell szólaljak.
"Világi..." mondják lekezelően, enyhe felsőbbrendű félmosollyal az arcukon.
De ugyan már, hát mi akadályoz engem abban, hogy tisztességesen bánjak a saját szeretttemmel akár még életében is, még ha nem is azonos hitnézeteket vall, mint én? Méltóképpen meggyászoljam, megemlékezzek róla - és NEM, nem érzem magam emiatt semmivel kevesebbnek mint akármelyik JT.
Ettől én még lehetek jó EMBER. Éppen ezért szeretnék is megosztani mindenkivel egy linket . Ne legyen senkinek előítélete a zenekarral kapcsolatban, ez a SKA-P nevű spanyol punkzenekar, de a dalszövegeik roppantul találóak, lényegretörőek és napjaink társadalmi problémáit (élve)boncolgatják.

www.youtube.com/watch?v=LUo1kZ-8nnE

Dalszöveg linkje:
www.lyrics007.com/Skap%20Lyrics/Mestizaje%20Lyrics.html

Csináltam egy fordítást azért, hátha nem mindenki érti a spanyol szöveget; szerintem nem lett rossz:

Fajtakeveredés (No nem kell megijedni azért...)

Fekete afrikai, sárga ázsiai
Ameriakai indián, afrikai muzulmán
Fehér európai, ausztrál délszaki
Az öt kontinensnek egyforma szíve van:
Sok-kultúrájú, sokfajtájú, sok-kulturájú.

A Fülöp-szigetektől Közép-Amerikáig
Az Északi-sarktól Madagaszkárig
Ez a nyomorult ( eredetiben: kib***tt) világ
Nem lehet senki tulajdona sem,mert MINDANNYIUNKÉ.
Az öt kontinensnek egyforma szíve van:
Sok-kultúrájú, sokfajtájú, sok-kulturájú.

Refrén1
Mondjunk nemet a határokra, a zászlókra, az emberi hatalomra
Nemet a gazdagságra, a szegénységre az egyenlőtlenségekre
Törjük szét az utópiákat, fejezzük be az álmodozást
Előre a fajtakeveredéssel/sokszínűséggel és éljük át a KÖZÖSSÉG élményét!

Refrén2 (2x):
Azt kiáltom, égessük el a zászlókat a testvériség érdekében!
A zászlókat, amik a hazafiasságot, a nemzetiségtudatot és a népi kultúrát képviselik.

Refrén3
Ajjajjjaj...Hol lehet az igazság?
Feláldozták a nagytőke oltárán!
Ajjjjajjj....Hol lehet az igazság?

Sem a lakhelyed, sem a vallásod, sem a bőrszíned
És semmi amiben eltérsz, nem tesz különbbé a többieknél!
Ostoba rasszisták - feladjátok emberi mivoltotokat ezáltal.
Mert az öt kontinensnek egyforma szíve van:
Sok-kultúrájú, sokfajtájú, sok-kulturájú.

Refrén1
Refrén2
Refrén3
Refrén2(2x)

Nos, szerintem megéri azt a 4:15 másodpercet, amit rászánunk az életünkből. Azt gondolom, nagyjából ez az igazi szeretet és tényleg alátámasztja a fentebb leírt véleményemet. Szóval mikor rátaláltam a dalra és meghallgattam sokszor, az jutott eszembe: "Uramisten ezek éppen az én gondolataim! De szépen megfogalmazták ezek a zenészek!!!" Persze nem kötelező egyetérteni velem, mondom mégegyszer: ez csupán az én véleményem.
SraightEdge78 2010.11.30 21:23:56
@Zsolt520: Kedves Zsolt!
Köszönöm a linket, és valóban nagyon jó szám. Kicsi hasonlóság van az '56-os eseményekkel:
ld. 1:52-nél a transzparenst! Nagyon tetszik.

Éss hát bár sosem ismertem Annuskát, aki elévülhetetlen érdemeket szerzett a gyülekezet szervezeti és az odatartozók lelki épülésében, mégis azt kívánom Neki és hozzátartozóinak puszta keresztényi/felebaráti jószándékból:Isten a maga tökéletességében és mindenhatóságában ítélje meg mindnyájuk ténykedését és a velük történteket. Bizonyosan igazságosan - IGAZSÁGOSABBAN - fog majd ítélkezni az Utolsó Napon, mint gyarló emberi teremtményei (beleértve magamat is) teszik azt mások felett.
Kedves É.J.!
Köszönöm a személyes hangvételű megemlékezést,feltárulkozást. Tényleg sokat épültem belőle - nem abból, hogy miféle lehetséges módokon vették semmibe Annuskát életében és halálában egyaránt. Inkább abból, hogy Ő ezt -azokkal ellentétben,akik ezt ővele tették - miféle erkölcsi és emberi felsőbbrendűséggel és már-már krisztusi alázattal volt képes mindezt eltűrni.
Mégegyszer köszönöm!
Ki a sötétségből 2. rész   Ezt a részt öcsémmel írtuk, mivel róla szól.  Sziasztok, Dave vagyok, és három évvel vagyok fiatalabb a bátyámnál. Bátyám kiválása (2006 december) után továbbra is jártam gyülekezetbe, először önként, örömmel, de aztán a dolog…..
SraightEdge78 2010.11.24 23:59:41
@Zsolt520: Üdv Mindenkinek! Ne haragudj, de az utolsó tagmondatoddal nem értek egyet! Mármint azzal, hogy áldozatok. Mert valóban szánalmasak...ebben totálisan igazad van ÁMDE...
Azt hogy vén legyen ő maga választotta. Csakúgy, mint a Gestapos és autokratikus vezetési módszereit. (26 éves gyereket ilyen aljasul csőbe húzni???)
Azaz azt állítani, hogy egyszerű áldozata lenne a Brooklynban működő gépezetnek,nem túl szerencsés. Mert nyugodtan dönthetett volna úgy is, hogy még inkább Jézust tekintve követendő példaként "hű és értelmes rabszolgaként" terelgeti a rá bízott nyájat.
Hogy mi a legékesebb bizonyítéka annak, hogy mégsem ezt tette? (Már túl a Dave által fentebb leírtakon)...

"A nép sokasága a király dicsősége; a nép elfogyása pedig az uralkodó romlása."
(Pél.14:28)

Miben nyilvánul meg mindez a valóságban (vagyis hát csak a blogon leírtakra hagyatkozhatok)???
Hát abban hogy:

- Több év alatt is csak néhányan keresztelkedtek meg
- A kereszteletlen hírnökök, sőt keresztelt Tanúk is elhagyták a gyülekezetet
- Ellaposodott a közösségi élet...elmaradtak a régi, szép emlékű kirándulások effélék
- Régi barátságok szakadtak meg váratlanul gyorsan
- A megmaradt, nem a belső körhöz tartozó, nem megvezethető hívek pedig kétszer meggondolják, ki előtt és mit mondanak.

Nos a fentiek külön-külön is meglehetősen távol állnak az ideálisnak tekinthető gyülekezeti (JT-k esetén) de még akár közösségi - értitek - (ronda, Jehova számára útálatos VILÁGI népek esetén) légkörtől!
Felvetődhet persze a kérdés: "Que vadis???"-azaz "Kinek használ?" - Kinek jó mindez?
(Nem csak Be***s Dávid tud latinul...Mondjuk a "Nomen est omen"-es megjegyzéséhez nekem egész más verzióm van, majd a hozzászólás végén leírom...PostScriptként! xd)

Összegezés:

Szóval, kinek is jó mindez? Nyilvánvaló, hogy a gyülekezetnek semmiképpen sem. De hosszú távon maguknak a vezetőknek sem, mert erre mondja a találékony köznyelv azt, hogy "maga alatt vágja a fát". Azaz addig piszkálják kifelé a gyülekezetből a híveket, míg végül nem marad kit igazgatni. Ne adja Isten hogy így legyen és persze kívánom a helyzet jobbra fordulását. Meg persze azt is hogy valóban mindenki a keresztényi szellemiség jegyében megbocsásson a másiknak.

Ps. (Post Script, azaz Utóirat)
Kis adalék a "Nomen est omen-hez"
Lehet (de csak nagyon feltételes módban...majd kiderül néhány év múlva) hogy nem is arra értette, hogy a bátyád nyomdokaiba léptél! Nekem első körben az a gondolatom támadt, hogy Dávid-Dávid viszonylatban értendő a "Nomen est omen..."
Azaz azt gondoltam: micsoda egy bátor gyerek: hogy szembe mondja az apjának - Igen, énis követem majd Dávid példáját (Hiszen a név kötelez...)
Azért majd informáljatok mindenkit, hogyha esetleg mégiscsak megtörténik, amit felvázoltam! Mert az lesz a romlás kezdete, meg mert akkor feldobok egy lottószelvényt is... HÁTHA az is bejön.
SraightEdge78 2010.11.25 22:46:52
@Johnny Joker: Én is örülök, mert valóban jól lejön a lényeg. Mint tegnapi a postomban is mondtam, mindennemű információm a blogról származik (Ki a sötétségből 1., Relatív barátság - ez utóbbihoz hozzászólást is írtam), és minden tekintetben távol vagyok a veresegyházi gyülekezettől (földrajzilag és átvitt értelemben is). Azért volt közöm a szervezethez, mert ismerek több gyakorló tanút is,akár a kollegáim köréből is.Sőt, az érdeklődés szintjén még tanulmányoztam is, de nekem akkor is első helyen a racionális, jól körülhatárolható saját világképem áll, középpontjában a Józan Ésszel, ami által - és a blogbejegyzések elolvasásával, meg némi személyes tapasztalatok hozzáadásával persze! - BÁRKI szintetizálhatja az általam leírtakat. Köszönöm hogy megerősítetted az elgondolásaimat! További sok sikert kívánok, és örömmel látom hogy sok, a vallási vitákban nálam szakavatottabb ember (Tamara, JTinfo, Zsolt és főleg Barna Zoltán, akinek egy dolgozatát személyes érdeklődésem okán én is megtaláltam már korábban a Neten) oldalának vagy blogjának a linkje felkerült az oldaladra. A JóIsten adjon ehhez a munkához kitartást Newktek!
Hogyan neveljük a gyermekeinket? A gyülekezeti vének követendő példát mutatnak és a cselekedeteikkel összhangban lévő tanácsokat adnak – ha éppen nincs problémás gyermekük. De akkor is, hogyha van.  Ezt fémjelzi az édesanyánkkal történt egyik eset. A Nagyúr és…..
SraightEdge78 2010.11.22 20:21:59
Üdv Mindenkinek!

Mint mindig, most sem szeretnék személyeskedni meg messzemenő következtetéseket levonni a Johhny által leírtak alapján, DE...
Rákerestem egy bibliaversre, amely az egyik kedvenc részemből, a Példabeszédekből való:

"Aki megtartóztatja az ő vesszejét, gyűlöli az ő fiát; aki pedig szereti azt, megkeresi őt fenyítékkel."
(Pl.13:24)

Most persze ezt lehet különbözőképpen értelmezni: akár szó szerint is, de átvitt értelemben még inkább érdemes. Nyilván Jézus a maga tökéletességében inkább csak átvitt értelemben használhatott (és talán fog használni???) fenyítéket, de mint tudjuk, még Gyülekezeti Vén - esetleg hétköznapi emberi lény létünkre is csak halovány utánzatai lehetünk Neki minden igyekezetünk ellenére is. Hogy milyen módon kell egy hisztériás kisgyereket lenyugtatni, ezt megint elsősorban gyereke válogatja. Van akinél a puszta verbális utasítás is működik, a problémásabb gyereknél pedig néha elkel(ne) egy-egy nevelő célzatú (makarenkói - ha ez mond valakinek valamit:ilyet énis kaptam anno a Suliban, nem is egyet;aztán mégis milyen rendes ember lettem!) pofon.
Nagyobb baj már, ha nem a gyerektől függ a problémakezelés, hanem az esetlegesen enyhén autokrata szülőtől. Na ekkor kerülhet a fentebb felvázolt sajátos problémamegoldásra sor!!! Mivel egy a Szervezetben felettem álló emberről van szó, hát a "kék foltokat -monoklikat hol is szerezte?" kérdést nem biztos hogy érdemes feszegetni. Meg talán egyszerűbb félrenézni ilyenkor, mondjuk egy AVON-katalógusba, ha már úgyis kéznél van!
Mindent összevetve, akár JT-ként, akár nem JT-ként is éljük az "utolsó napokat", egyaránt érnek minket a valós és virtuális pofonok(ezek néha rosszabbak mint a valósak) nap mint nap. De nem szabad elfeledkezni a Jóról sem, ami ugyancsak ott van, csak észre kell venni. Mert ahogy a Beck's-féle sörreklám mondja: "Kezedben a kulcs" - mármint a boldogságé, csak ÉLNI kell az adódó lehetőségekkel.
SraightEdge78 2010.11.22 23:13:28
@Tamara72: Köszi a hozzászólást! Igazad van.
Azért kicsit cinikus leszek: akkor lenne NEM-kettős mérce, ha nem csak a saját, de mondjuk az ÉN gyerekem is megruházná az előimádkozó? Már indulok is veresegyházára és vasárnap elveretem a Kölköt, mer úgyis megérdemli!
:D
SraightEdge78 2010.11.25 22:40:37
@Tamara72: Kedves Tamara!

Nem kétlem hogy így van, de abban a gyülekezetben, itt messze vidéken, amit én látogattam meg mint érdeklődő, sokkkal toleránsabbak voltak a kisgyerekesekkel. Jól tudom, hiszen magam is szándékoltan a hátsó sorokba ("Kisgyerekeseknek és későn érkezőknek fenntartott helyek...") ültem mindig." Ez biztos afféle helyi sajátosság lehet akkor...mármint a szúrós tekintetek a kisgyerekesekre! És persze nevelés tekintetében ne hallgass másokra, mert úgy van jól, ahogy Te gondolod. Hiszen te ismered a legjobban a gyerekedet. Más véleményét e tekintetben negligáld, mégha mégoly aktív és ügybúzgó Tanú, netán "mintaszülő" is egyúttal. Bár ahogy a hozzászólásaid alapján látom, ezen a problémán már túltetted magad.
A következő videó szövegét fordítottam le nektek:    "Üdv Jehova Tanúi! Problémásnak találjátok a saját gondolkodást? Morálisan elfogadhatatlannak találjátok a gondolkodást az Őrtorony Társulattól függetlenül? Nehéznek találjátok, hogy az Őrtorony…..
SraightEdge78 2010.11.18 23:06:22
Független gondolkodás....és a Józan Ész

Üdv Mindenkinek! Ez a témakör is olyan ami egyenesen megköveteli, hogy hozzászóljak.
Lehet hogy a következőkben kicsit személyesebb hangvételűvé válik a hozzászólás, de anniy baj legyen!
Először is, miért írtam nagy kezdőbetűkkel a Józan Észt? Talán mert az olyasvalami, aminek az elmúlt 10 évny megélhetésemet köszönhetem. És nem pusztán kenyérrel él az ember, jól tudjuk. Mert a középiskolával együtt ugyancsak 10 évnyi természettudományos irányvonalú szakképzésem hozzásegített egyfajta filozofikus világlátás kialakulásához. Nem véletlen, rokon szakmák tessék csak az ókori görög tudósokra, mint Arisztotelész és Démokritosz. Ők pusztán a gondolataik segítségével szintetizálták deduktív módon az atom létének vagy nem létének problémakörét. A kísérleti igazolásra több évszázadot/inkább évezredet kellett várni (XIX. század - Brown mozgás, atomok létezésének kísérleti iagazolása).
No nem hozzájuk akarom magam hasonlítani, csak azt akartam bemutatni, hogy mire képes az emberi értelem. Az Önálló Józan Ész.
Most elmondom,, hogy honnét is az én érdeklődésem a téma iránt. Natív vallásom római katolikus, bár temetési szertartások kivételével nem szoktam a templomot látogatni. Mindez persze nem jelenti hogy nem hiszek valami olyan Erő létezésében, ami a mi közönséges értelmünk korlátait meghaladja. Valami olyanban, ami tudatunktól függetlenül létezik az idők kezdete óta - Nevezzék akár Istennek, Allahnak, Buddhának, Nagy Szellemnek vagy kedvenc íróm által egyszerűen a Világosság Erőjének(így lehetne talán legértelmesebben magyarra fordítani).
Ebbe az is belefér, ha Jehovának hívják és az Ő földi szervezete, a Hű és Értelmes Rabszolga Osztály vezeti a keskeny,örökléthez vezető a úton a Földi Paradicsomabn majdan örök életre feltámasztandó híveket.
Honnét ez a fene nagy tájékoottság, kérdezhetnék.
Onnét, hogy egy kedves, rég nem láott ismerős kérdezte meg, mi véleményem erről a vallásról. Már korábban is kerestek meg minket otthon JT-k, úgyhogy pár dologban mr alapból képben voltam.És Anikó-hoz hasonlóan mikor a veresegyházitól (több értelemben is) jó messze lévő gyülekezetbe feltettem a megítélésem szerint lényegretörő kérdéseket....
MIlyen válaszokat is kaptam:
"Az Őrtornyot bár emberek írják, de Őket meg a Szent Szellem vezérli" Akkor nem volt fogalmam sem milyen harcok men(t)ek másutt, de azért szöget ütött a fejembe:
-Ha emberek írják, állítják össze, akkor
a cinikus "Mindenben Kételkedni" alapbeállításom ordította: BIZTOSAN megvezethetők a hívek...
...és mivel a vezetők is emberek, hát sanszos hogy meg is vezetik őket.
Úgyhogy még idejekorán megmaradt a délutáni TIT-es előadások szintjén a dolog, ezzel is hozzáadott értékként hozzájárulva SŐT megerősítve az eddigi materiális alapú világképemet. Lehet hogy inkább a "kijutni a sötétségből" című bejegyzéshez illett volna a hozzászólásom, aminek szellemében úgy összegezhetném a mondanivalómat: tettem egy enyhe "űrugrást -mint Jurij Gagarin" a sötétségbe önszántamból.
Relatív barátság "T egy nagyon kedves barátom. Amikor 13 évvel ezelőtt vidékre költöztünk, és egy gyülekezetbe kerültünk vele, ő 17 éves volt, középiskolába járt, és sok barátja volt a gyülekezetben. A fiammal is barátkozott, annak ellenére, hogy nem egy korosztályba…..
SraightEdge78 2010.11.08 21:24:19
Cím: ABSZOLUT barátság

Üdv Mindenkinek! Eddig csak mint afféle passzív szemlélődő érdeklődéssel figyeltem a blog bejegyzéseit és amennyire lehetett igyekeztem elkerülni a nyilvános szereplést. De ehhez a cikkhez muszáj hozzászólnom.
Hadd bocsássam előre, hogy NEM TARTOZOK semmiféle egyházhoz (bár születésemkor katolikusnak kereszteltek) vagy felekezethez. Azaz a hitviták részemről kizárva. Megvan amúgy a magam verziója élet és halál nagy kérdéseiről, de ez most nem tartozik szervesen ide.
Miért is léptem ki a szürke tömegből? Először a hangzatos "relatív" szó ragadta meg a figyelmemet. Relatív lehet sokminden, no de a BARÁTSÁG??? (Figyeljetek, mert nem a CapsLock maradt lenyomva...) Azért írtam csupa nagybetűvel, mert az számomra egy ABSZOLUT valami. Így aztán kézenfekvő volt a cikk elolvasása.
Én mint külső szemlélő nem akarok véleményt mondani egy teljes szervezetről annak egy tagjának megnyilvánulásai alapján. Miért is nem? Csak mert ez vezet a következő általánosításokhoz:
"minden *** kizsákmányoló..."
"minden j3hovas meg akar téríteni és adományba követeli minden hónapban a teljes béredet..."
"minden kov3r ember felelős a globális felmelegedésért mert 3x több metánt f1ng1k a légkörbe, mint aki nem kov3r..."
No ezzel remélem senkit se sértettem meg!
Szóval hát: velem is megesett nem egyszer hogy egy-egy barátom nem örvendett éppen közszeretetnek. (Én magam sem egyébként - ahogy a mondás tartja: "Madarat tolláról, embert barátjáról...") A szorosabb értelemben vett környezetemben (család vagy kollégák) sem feltétlenül. És mégis-nem hagytam cserben sosem egyetlen BARÁTOMAT sem pusztán a külső nyomásnak engedve.
Vegyük észre: itt már rég nem arról van szó, hogy T Jehova hívő- vagy sem? Hanem arról hogy milyen EMBER. Ha tényleg igaz, hogy mégoly erős csoportnyomásra (mint a gyülekezeti "Vezető-Kollégák") is, de RELATÍV lett a BARÁTSÁG...
Akkor én magam csak sajnálni tudom - a balesetben vagy öngyilkosságban (bizonyára annak is megvoltak a maga előzményei) elhunyt fiatalembert, de talán még nála is jobban T-t. Nem elítélem - sajnálom! Mit is? Hát azt, hogy nem érzett még ABSZOLUT barátságot. Ami épp attól abszolut, hogy nem számít a környezetem rosszallása, akkor sem tántoríthatnak el!