Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jozanparaszti

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már teljesen el is felejtettem mennyire unalmas zenekar a HIM élőben. Pedig szerintem ott voltam az összes magyar koncertjükön. A Budapest Park-os fellépés most ráébresztett miért is nem emlékszem egyikre sem. Tény, hogy a HIM-nek vannak jó dalai, ez a darkos popmetál kitermelt pár…..
jozanparaszti 2014.07.25 17:40:24
Nem tudom igazából, hogy ez egyszerűen csak természetes evolúció, vagy ti is tehettek róla, hogy a magyar online zenei újságírás ezen a színvonalon van. (Kivételt képez mondjuk a Recorder).

Totálisan jellegtelen cikkek amik se minket se titeket nem érdekelnek igazán. Fogalmam sincs, hogy van-e olyan olvasott a lángoló mint évekkel ezelőtt - nagyon meglepne, ha igen -, de abban biztos vagyok, hogy a évekkel ezelőtt lehetőségetek volt arra, hogy létrehozzatok egy olyan hallgatói kultúrát ami mind a zenehallgatóknak mind a zenecsinálóknak fontos, érdekes és inspiráló- talán SZAKMAI

Ezzel szemben arra használtátok ezt a nagyszerű dolgot, hogy a saját, jófej cinikus image-tek értékessé tegyétek a pesti éjszakában. Nem képeztétek magatok legalább minimális szinten, hogy ne csak középiskolás színvonalú - full szubjektív, de az esetek többségében azt sem szellemes stílusban - kritikák szülessenek, hanem meg is legyen indokolva a lehetőségekhez valamennyire szakmai módon mi miért működik és miért nem.

Mi a lángoló hagyatéka? Egy olyan hozzállás ami totálisan lerohasztotta az amúgy is kiégettségre hajlamos, sikertelen zenészekből és boldogtalan kommentelőkből álló nemzedéket, akik csak 100 fős klubokban érzik jól magukat, ha egyáltalán elmennek koncertre. Akiknek megvan a felszínes véleményük mindenről, de mikor minimális szakmai indokra lenne szükség csak isznak inkább még egy kortyot és ezt annyit mondanak: "a Xes évek zenéi sokkal őszintébbek voltak".

Sajnálom. Sokkal jobban jártatok volna, ha vesztek egy gitárt, és ha csak 10 embernek is, de létrehoztok valamit. És egy ilyen jelentős zenei portál szerkesztését olyanokra hagyjátok, akik tudnak is élni a lehetőséggel. Akik képesek értékelhető feedback-et adni a zenészeknek arról, hogy mit csinálnak jól és mit nem.

Az a vicces, hogy anno évekkel ezelőtt még én is azok közé tartoztam akik röhögnek az Ossian-on meg a Pokolgép-en meg ezeken a naivnak ható, sokszor közhelyes szövegekkel operáló "málhás metál" arcokon. Mára azonban úgy látom - függetlenül attól,hogy mind a mai napig stávol áll tőlem ez az újhullámos magyar heavy metal - , hogy ezerszer tiszteletre méltóbb ha valaki lelkesen és őszintén csinál valami ilyen - számunkra talán - megmosolyogtató dolgot, mintha mindent szimplán lehúz, ami ne illik a saját életstílusába. Mintha valaki magára erőlteti ezt a cinikus, kiégett pózt, amivel sosem válsz nevetségessé - mert ugye sosem lelkesedsz - de közben megmérgezed azt a közeget - a rock/metál zenét - aminek a szenvedély az alapvető éltető ereje.

Szóval, sajnálom. Remélem már úton van egy új normálisabb generáció.